29.11.07

Ett mjukt mejl

Har ni någonsin fått ett mejl om dasspapper? Det har jag, och jag blev så full i skratt! Det visade sig att jag precis konkat hem med exakt de rullar som Lambi promotar nu till jul. Tja, det är inte dumt lite extra julpiff på ställen man normalt inte tänker jul :) Så här säger Lambi:

"...Enklaste sättet för familjen att julpynta i köket - byt ut hushållspapperet till ett med juldekor. Och varför inte ge badrummet lite mer julkänsla med julmotiv på toapapperet..."

I kväll kommer mamma, syster och systerson ner från Norrland så jag önskar er alla en fröjdefull första advent!!

25.11.07

Saker jag önskar mig till jul!

Här ser du lite saker jag tycker om kära make :)!
För musen över bildern för mer info.

Tidsmästarinnan kan inte se bilden ovan, klicka här så går det att se hela listan! Det är nog någon plugin som ställer till det.

November ljus

Att det är mörkt i kalla november
det vet jag, men så här mörkt?
Himlen var som en blöt flilt när jag
vaknade och den är fortfarande grå.
Nää, här måste det tändas ljus
och adventsstjärna opp!
Hoppas ni får en fin första advent!
Bilden togs hemma runt julen 2006.

Uppdatering 18:50: Nää, det kom inte upp någon adventsstjärna (än) men 20 meter lister blev målade. Tjoho, ett litet steg framåt! Datumdyslektiker 1 (jag) och datumdyslektiker 2 (maken) börjar fundera på det där med 1:a advent, är det inte i dag det??!? Nåja, spela roll, vad gör en vecka hit eller dit?! :D

24.11.07

Varm jul

Det är något väldigt tilltalande med bilderna från Lexington. Kanske det är det faktum att jag är uppvuxen i Jämtland och sett mången sportstuga i mina dar? Det är något rustikt, tryggt och moderligt ombonat som jag tycker om. Jag kan nästan känna de blossande kinderna från en tur i backen och värmen från varm choklad och en het brasa! Mysigt värre helt enkelt och sånt gillar vi ju :) !

Trots min bortvaro från bloggen verkar många nya besökare hitta hit - något som är jättekul! Jag blev verkligen paff när Florence som driver Le 33 hörde av sig! Hon bloggar, så gissa om jag kommer att spana efter bilder från hennes underbara hem :)!?

Hi to you Florence! If I ever come to France, I will look you up! Until then, I will read your blog. Often!

16.11.07

Le 33

I senaste Ikea Family Live var det ett reportage om Florence och hennes man Philippe som driver det charmiga stället Le 33. Om jag har vägarna förbi Frankrike någon gång, ja då tar jag gärna in en natt eller två på Le 33. Visst ser det mysigt ut?!

13.11.07

Upphängd?

Öööörk. Jag skulle behöva en sån här klämma idag. Kanske det skulle vara lite lättare att existera idag om den höll en uppe :) ? Vi håller fortfarande på med den evinnerliga renoveringen och jag är så trött, så trött. Jag återkommer när det blir en sekund till över!
Klämman hittar du här

6.11.07

Mardröm

I lördags natt hade jag en otroligt otäck mardröm. Jag vaknade med ett ryck och undrade, som jag alltid gör när jag drömt något otäckt; - Men varför drömde jag det där? Jag berättade om drömmen för O. som sa att han också hade drömt en hemsk dröm. Hans var en kockrelaterad olycka. De har ju som bekant mycket skarpa knivar och maskiner i ett kök. På söndagsmorgonen pratade jag med min syster. Det visade sig att även hon hade drömt mardrömmar. Man blir ju konfunderad. Var det något otäckt i novemberluften, eller hade det kanske med Alien som gick på tv?!

Konstnären Mark Ryden. gör oroande och otäcka, men fantastiskt vackra bilder! Se mer, om du törs :)