31.12.07

Ute snöar det på årets sista dag. I morgon är det ett nytt år och jag hoppas att det nya året ska bli ett underbart år. Jag håller tummarna för att allas våra drömmar och önskningar ska slå in, eller åtminstonde, att vi kan känna att vi är ett steg närmre att nå dem.

Jag tycker inte om att ge nyårslöften, men i år ska jag ge ett: Jag ska börja ta ett bättre ansvar för miljön. Om jag kan börja tänka på, och leva så miljövänligt jag bara kan... ja, då har jag kommit långt. Kanske det är ett nyårslöfte vi alla kan ta till oss?! Oavsett vad jag, du och alla ni önskar, så håller jag tummarna hårt för att vi ska nå dem.

En stor kram till er alla från mig!

28.12.07

God fortsättning!

Det har varit en lång julhelg med MASSOR av julmat, dricka och julegotter. Jag njuter gärna ett tag till av alla julprydnader och en fryntlig stämning, men om jag får se en bit julskinka till... Ja då skriker jag! Hela jag suktar efter en grön sallad.

Nu är det dags att spola bort tomten med diskvattnet :)
Julbordet under pågående dukning.
Stulna julgranskulor sätter piff på bordet :)
ZZZZzzzzzzzaaaaaaaaaaarrrrrrrkkkkkkkk!

Hoppas ni alla har haft en jättefin jul!

23.12.07

Julakuten

Har du ingen bordsdekoration till julbordet? Här är ett enkelt sätt att fixa en dekoration på fem röda.
  1. Ta ett stort uppläggningsfat eller liknande.
  2. Gå ut på tomten och fixa lite gran eller tallris eller något annat grönt som du har hemma. Rankor av murgröna vore jättefint!
  3. Ställ ett antal ljus mitt på fatet
  4. Lägg ut riset runt fatet i "cirkel"
  5. Sno kulor från julgranen och lägg runt fatet, ovanpå riset. Jag har även lagt dit apelsiner.
  6. Fyll ut eventuella "hål" med mer ris
  7. Klappat och klart och alla kommer att tycka att du är värsta Martha Stewart!

22.12.07

Blå och röd morgon

Ett hörn i köket. I korgen ligger en ljusslinga och lyser. Spegeln står "på vänt" att komma upp i hallen.
Vi passar på att njuta lite av alla julgranskulor innan de ska upp i granen :)

Jag hasar runt med kameran medan maken ligger och sover. Det är två dagar innan jul och morgonljuset är intensivt blått. Ensamt morgonmys i soffan med en kopp kaffe innan det är dags att ge sig ut och shoppa gran och några klappar - kan livet bli bättre än så här?!

15.12.07

Julpyssel

Hulda ville se lite av vad vi gjorde på pysselkvällen. Jag gjorde tre serier julkort med samma motiv. Här har vi ett av korten. Jag köpte ett antal färgade brevkort med kuvert på Panduro som fungerar som bas. Jag klippte ur ängeln och en "taggad" cirkel i guldfärgad kartong samt en remsa färgat papper som jag klippte i fransar. Sen är det bara att klistra i hop och dekorera med glitterlim på tub. Snabbt och kul! Det enda man ska tänka på är att lägga undan korten på tork, eftersom "glittret" behöver torka ett par timmar.

Har du svårt att komma i julstämning?
Gör som jag, s
ätt på Frank Sinatras 'The Christmast Album' och drick lite glögg! En garanterad myshöjare :) Ha nu en mysig helg alla kära vänner!

Kram AnnaKarin

P.s Tack till alla er som kommenterat - ni förgyller min vardag!

13.12.07

Julpynt

Japp, då är det dags att julpynta för hela slanten :) På hallbordet står nu en kupa full med bling. Får se vad som mer kommer upp innan kvällen är slut. Jo, julpysslandet med vännerna var jättekul - och - vi var duktigare i år med att pyssla. 8 timmar satt vi, och hjälp vad med glitter och papper vi gjorde av med :D.

Ett tips på pappersfronten: Om du vill ha ett papper med patina kan du lätt få fram en åldrad look genom att doppa pappret i kaffe! Jag använde tårtpapper, och på två sekunder så ser de ut som om de har hundra år på nacken.

Nää, ska nog fortsätta med julblinget!

Lucia


Jag hoppas ni får en fin Lucia idag! Själv sitter jag med spänd förväntan på den årliga Luciafrukosten som vi får på jobbet. Julskinka, hemlagad senap och julegotter... Mumma!

Today we celebrate Lucia! Read more about it here.
Bilden kommer från Skansen.

7.12.07

Trevlig helg!

I morgon blir det "år två" med julpyssel.
Håll tummarna för oss att vi lyckas
producera mer än tre julkort i år :)


Bilden kommer från Vintage-Kompagniet

6.12.07

Ljusterapi

Lyssnade på ett spännande inlag om ljusterapi på P1 i dag. Som många kanske vet så kan man mildra säsongsrelaterad depression med ljusterapi. I nya nummret av Elle Interör fanns det ett tips som, i mitt tycke, skulle vara en MYCKET trevlig form av ljusterapi; Visby Crêperie & Logi. Jag skulle inte säga nej till att lapa vitt, krispigt ljus i den sviten :D

P.s Jaha, då har jag tråkigt nog upptäckt att jag är allergisk mot (jul)granar. Har någon något tips om vart jag kan köpaste den snyggaste fejkgranen??

4.12.07

3.12.07

En fröjdefull advent

Min älskade systerson! 6 månader av sol och skratt!
Julmarknad på Långnäs Gård hanns med också.
Om ni känner igen entrén så beror det nog på att
den är på omslaget till Lantlivs julnummer!
Adventsfrukost.