23.3.06

Att förundras över!

I maj, i fjol, var jag på Ulriksdal och tittade på en liten kruka med några "pyttiga blad". Jätteverbena stod det på sortskylten. Jag blev inte imponerad och gick vidare. I augusti gjorde jag ett nytt besök och då såg jag en massor av krukor med en hög sirlig växt med de mest fantastiska lilarosa blommor - "vad är det här?" frågade jag en av trädgårdsmästarna. "Det är jätteverbena" fick jag till svars.

Det var då jag insåg att man nog ska läsa på lite innan man går för att shoppa sommarblommor! I trädgården hade man planterat upp en 10 jättekrukor med verbenan och tillsammans bildade de en tät och fin, mobil, häck.

En annan växt som fungerar på samma sätt; som en häck planterad i flera stora krukor, är Ananassalvia! En salviasort med härliga, lite ludna blad som doftar underbart av söt ananas!

Om du vill ha insynsskydd eller en liten berså i sommar - satsa på nån av dessa växter!! Fick också lära mig att de drar till sig fjärilar och bin!!

Jag vill ha vår NU!

/otåliga fru Anna

Bilden är från http://www.gcnursery.co.uk/

2 kommentarer:

Snäckan sa...

Man tackar så ödmjukast ;-)
Cykeln är en Skeppshult. Köpte en Kronan cykel till min älskling i somras och har aldrig haft så stora problem. Jag vill starkt avråda dig och alla andra att överhuvudtaget köpa en Kronan. Mer om problemen kan du läsa på;
http://snackansdagar.blogspot.com/2006/01/arg-s-att-jag-kokar.html
http://snackansdagar.blogspot.com/2006/01/kronan-huvudvrk.html
http://snackansdagar.blogspot.com/2006/01/1-0-till-snckan.html
http://snackansdagar.blogspot.com/2006/02/en-vinst-en-bonus-och-ett-bakslag.html

Lantliv sa...

Så du tror att skeppshultscykeln kommer att hålla bättre?! Den är ju fantastiskt snygg och jag borde verkligen köpa mig en cykel.

Man har ju ett flås som en pösmunk!!

Måste gå in och kolla lite mer på cykeln, även jag har en födelsedag snar så...

/Anna

Antal som kikar just nu: