5.5.06

Äntligen fredag!

Som talesättet säger, en olycka kommer sällan ensam. När jag undslapp stressen på kontoret havererade bilen mitt i en korsning. Slängde mig på varningsblinkersen, men mina medtrafikanter verkade tro att jag stannade för att beundra utsikten och slängde sig på tutan.

Trots att jag inte blockerade trafiken (tack och lov) så fick jag både fingret och en massa annat slängt efter mig. När jag äntligen får snurr på bilen (är van vid det här laget) och letar mig till närmsta shoppingställe slås jag ännu en gång över hur folk i bil, en fredag är som tokiga.

Dom tutade på mig igen.

Meeeeen, nu ska jag skippa gnället (sitter med min busgrogg) och komma till saken!! När jag kom hem låg Elle Interiör på hallmattan! På en sida visade de en underbar polkagrisprickig servis! När jag försökte googla servisen, stötte jag på det här. Förkläden!!

För mig är förkläden förknippat med mormor och mamma. De hade alltid sina på när de lagade mat och städade. På något sätt kan jag tycka att förkläde är vackert och praktiskt, men någonstans djupt inne, känns förklädet som en "hemmafruboja". Förklädet känns som ett "laddat klädesplagg" - en symbol för något som känns förlegat... Är det jag som är fördomsfull kanske? Vad säger ni?!

För övrigt vill jag önska alla er, mina favoritflickor en lååång skön helg!!

Kramar från Anna

Förkädet och hårbandet kommer från BellaPamella

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har faktiskt klurat på att köpa mig ett förkläde, kanske inte riktigt den modellen som är på bilden men ett enkelt förkläde när jag bakar vore inte fel! I så fall känner jag mig gärna lite som en husmor alt. hemmafru :-)

Anonym sa...

Jag brukar faktiskt ha ett förkläde som man knyter om midjan ,som jag ärvt efter mamma på mig när jag bakar (bara när jag bakar) annars torkar jag händerna på byxorna och blir full av mjöliga händer.

trevlig helg

anna k. sa...

Tja kanske, förklädet är på väg tillbaka, eller kanske det bara är jag som missat det :)!

Och jo, jag känner mig ju också som en redig hemmafru när jag varit i tvättstugan! Det är en rar känsla!

Hulda sa...

Det var et søtt forkle, fin fasong på det også! god helg!

Snäckan sa...

Nä men fy bubblan för dumma bilförare!!! Blev alltid lika förvånad när folk tutade på A när vi var ute och övningskörde, bara för att han höll sig till hastighetsgränsen *mutter*

Nina sa...

Vi har förkläden hela familjen...dottern har en (spansk) prickig med volang. Jättesöt.Jag har en med hallon på. Lillgutten har Nalle puh och maken har en rutig. Låter präktigt va?

Anonym sa...

Jag har flera förkläden, de hänger på rad i mitt skafferi:) Jag tar det som passar bäst till min "frock" för dagen. Man kan torka av händerna direkt på magen, man kan stoppa fiffiga saker i fickorna och dölja bilringar.
Nu ska jag krypa till sängs i mitt genomskinliga dito...

Anonym sa...

Jag är en riktigt förklädestjej! Middagsgästerna brukar mötas av mig i förkläde (har några stycken som jag alternerar!)! :) Jag tycker det är en toppen lösning om man som jag har en tendens att laga mat och baka liksom med hela kroppen - får alltid en massa stänk och mjöl på mig själv (och hela köket enligt maken...).

Det finns faktiskt lite mindre hemmafruaktiga förkläden också om man vill ha det. Köpte min favorit på Muji för ett gäng år sedan (typiskt Japansk butiksbiträdeförkläde i modellen) som är ganska annorlunda i stilen.

Klart du ska testa förkläde och se om du gillar det! Ha en underbar helg - långt från alla tutor hoppas jag!

Anonym sa...

Det var ett sött förkläde och hårband! Jag skulle kunna tänka mig att använda ett sådant. Jag behöver ett också. Jag gjorde av med mina gamla när vi flyttade för 1½ år sedan.
...och så vill jag ha matchande till barnen också...!

Anonym sa...

http://www.talomaalla.fi/fiwebshop/handar.html

Hi Anna! Again visiting your blog...If you find Ihana Living-stuff cute, you like this too :)
Bye !

Anonym sa...

look my new blog -

[url=http://trailfire.com/lewismorrison] phentermine cod [/url]

http://trailfire.com/lewismorrison
[url=http://trailfire.com/lewismorrison] phentermine diet pill [/url]

Anonym sa...

find nice interesting blog -

[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-paxil-paxil-lawsuits] paxil information [/url]

http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-paxil-paxil-lawsuits
[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-paxil-paxil-lawsuits] paxil death or harm [/url]

Anonym sa...

see our new blog -

[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-tramadol-tramadol-1] cheapest tramadol online [/url]

http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-tramadol-tramadol-1
[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-tramadol-tramadol-1] buy cheap tramadol [/url]