17.8.06

Höstfägring!

Det börjar bli dags att byta ut alla vissna sommarblommor... I år tror jag att jag satsar på höstfägring som cyklamen, daggsalvia, penningblad och ajuga. Det finns ett stort sortiment av höstfägring som är jättekul för oss som gillar häftiga bladväxter med spännande former i skiftande höstfärger! Vad har ni i era lådor och krukor?

/anna k.

Bilden: moi

14 kommentarer:

vero sa...

Jag har faktiskt Tagetes kvar sen i våras. dom har blommat oavbrutet sen i maj...och lär stå ett tag till verkar det som.

Sedan har jag gul rudbeckia. Den älskar jag...! Verkligen en färggklick i en annars grönmurrig rabatt. :)

Nilla sa...

Cyklamen som jag visade bild på nyligen, de står i köksfönstret. I blomlådan finns de gulnande pelargonerna med mera (som jag också visat ;-)
efter det vill jag ha något fint. Ljung. är det för tidigt?

Nilla sa...

Jättefin bild förresten! Jag blev sugen på att köpa lite nytt till blomlådan nu. Jag tittade in här bl a
http://www.odla.nu/artiklar/lavandula_stoechas-dk.shtml

Lantliv sa...

Vero: Tagetes är ju så bra - blommar duktigt, utan större krav och håller länge! Har du provat att göra girlander av tagetes? Knipsa av under blomman, trä upp på tråd - jättefint som halsband eller som dekoration till festen! Lägger man dem i vatten sen, kan de hålla ett par dagar om man har tur!

Nilla: Jag har sett ljung i min handelsträdgård så det är väl hög tid om man vill byta ut något ur lådorna.

Det finns en sort som är jättefin (kan det vara klockljung den heter?) som har skirare och vackrare "stänglar" än den mest vanligen förekommande. Spännande med länktipset, ska kolla in genast!

Speja sa...

Oj där träffade du en öm tå. Måste verkligen ta tag i mina utomhuskrukor - de börjar se molokna ut. Fin bild av fin rabatt.

Lantliv sa...

Speja: Tack! Varför tror du jag lade ut bilden :) jo för att orka ta tag i mitt eget elände!!
Får inte riktigt tummen ur... Det är faktiskt en balkonglåda som jag plåtat. Faaast, det går ju lika bra i en rabatt!

Hulda sa...

Fin alpefiol! Her hos oss blomster de fleste sommerplantene enda, men jeg ser at noen av stemorene som jeg har i krukker er avblomstret. Jeg skal kjøpe flere erica (lyng) når de kommer ut for salg. Det er nok like rundt hjørnet.

maloppa sa...

Jag har inte höstfixat mina krukor ännu eftersom de är så fina fortfarande. Funderar på ljung, ngt i silver och något mer, kanske murgröna, i mina höga zinkkrukor, en på var sida ingången till växthuset...

Karna sa...

Har ikke byttet ut noen sommerblomster, men det er visst på tide...Må få litt farge i pottene igjen...God helg!

lina sa...

JAg har fortfarande kvar mina pelargoner, för de blommar fint fortfarande. Tänkte sedan byta ut det mot ljung, kanske den vita varianten. Funderar även på att köpa en stor "kryssboll"

StyggaLillaLoppan sa...

åh jag köpte vit ljung jättesnyggt , har inte gjort iordning för hösten ännu! Vissa sommarblommor har verkligen gjort sitt på verandan... Ska nog åka förbi blomsterhandel idag!Förresten har jag en gammal cyklamen kvar ifrån julas (vit) på verandan.......

Nilla sa...

Jag har ju bloggat så länge nu att jag kan titta tillbaka på vad jag hade förra året! ;-)
Den 25/9 visar jag vi köpte till utekrukorna (nu har jag en blomlåda istället.) Det var ljung, murgröna med mera.
Innan det hade jag spanska margurieter (de finns på bild i min bloog 30/8)

Linda sa...

Det är inte dags att byta i mina krukor än. Jag funderar som du på lite perenner, kanske kärleksört, aster och nåt gräs, så kan man plantera ut i rabatten när den gjort sitt. Gult penningblad är jättefint och det kan jag ju ta ur rabatten!

Hannele sa...

Fin bild. Mina pelargonior ute ser fina ut ännu, vit hänglobelia förgyller jordgubbskrukan. Köpte i veckan två små krukor silverek, innehöll 33 stycken plantor! De gråa silvereken är planterade i små zinkspannar, förväntar mej en grå höstlig masseffekt på berget.. :)

Antal som kikar just nu: