22.8.06

På bordet!

När vi höll på med planeringen inför vårt bröllop förra året, slog det mig; vi äger inte en enda duk... Då var det bara en sak att göra, kalla in stora artelleriet! Truppen bestod av mamma och två mostrar, som tillbringade kvällen innan bröllopet, i mangelstugan. På morgonen kom de i samlad tropp, med allt "arvelinne" inrullat i långa papprullar. Det var en syn för gudar och vilken känsla, manglade, krispigt vita linnedukar har. Som en smekning för alla sinnen! Manglade linnedukar kanske inte funkar till vardags, men det gör de här underbara dukarna från The Linen Works! Tjocka, gräddiga bommullsdukar - som håller en livstid, och lite till!

/Anna

Bilden: The Linen Works

20 kommentarer:

Hulda sa...

Vi hadde også papirduker i bryllupet vårt. De var på rull, og det var bare å klippe av ønsket størrelse. De var fine også, lyse med et svakt blomstermotiv, i samme lyse, naturhvite farge.

Hvordan får du til å få den stilige rammen rundt bildene dine? Skikkelig stilig "look". :o)

Hulda sa...

sorry, leste feil, ser nå at dukene var rullet på papirruller. Men, iallfall vi hadde papirduker. ;o)

Anonym sa...

Fina dukar :)

Tidigare i år dog svärmor. Nu har jag och min sambo bestämt oss för att vi ska flytta in i hennes hus. Huset har mycket 70-talskänsla i inredningen, bl.a. en ful vävtapet i vardagsrummet och är lite slitet. Vi kommer att renovera huset varsamt. Vi vill inte "förstöra" huset genom att göra det för modernt men ändå få det att kännas fräschare. Huset är byggt på 1920-talet om jag inte minns fel.

Tänkte fråga dig om du har några tips på tapeter i lite lantlig och gammeldags stil ?

Anonym sa...

Det så super koselig ut, liker så godt disse cafe møblene....Kunne godt sittet her ja...

Anonym sa...

Man blir så...sugen på dukar?
Jag är nog knäpp,men bilden tilltalar..eller är det dina ord!? Hursomhelst jag blir duksugen!

Mollys Hus sa...

Jätte vackert dukat! Jag älskar vita dukar. Jag köper mervara på Åhléns och har på mitt stora matsalsbord. Sen har jag en annan favorit en randig i vitt och grått.

Anonym sa...

Min favoritduk är en linneduk med ett broderat emblem på mitten! Jag köpte den när ajg ar i Dalarna i Somras och den är super fin!

vero sa...

Jag har ett butikstips till dig. Hemtex säljer fina dukar i en mängd färger och just nu är dom faktiskt billiga. Jag införskaffade en grön modell till matbordet i vardagsrummet. Pris: 99 riksdaler.

När det är fest piffar jag sedan upp gröna duken med ljus och en lagom stor vas med förhoppningsvis lite nyplockat i.

Du har väl Hemtex i din närhet?

Minna Mercke Schmidt sa...

Vackert!!! Älskar duka fint, men hittils har jag inte haft så mycket att göra det med. Min syster gifte sig i somras och av diverse anledningar så blev mamma & pappa med 165 stolöverdrag, 165 servetter och 40 tal fina dukar. Jag har fått en del av dem o nu ska det dukas fint : )

Anonym sa...

Så snälla! Vad skulle man göra utan mamma?! :) Har samlat på mig, eller rättare sagt Farmor envisades att ge mig i unga dagar massa linnedukar/servetter/handukar från Klässbols Linneväveri... Inte fullt uppskattat när jag var 12 år, men nu... ojoj vad glad jag är för det nu! Ha en superdag!

Anonym sa...

Åh, vilken fin bild:) Underbar!!
Gamla dukar är kanonfina!
Läste någonstans att linne är starkt som tusan, men tåligt inte vikning så bra, så det är säkert därför man rullade dukarna förr i tiden (och somliga fortfarande:)
Vet du hur man får bort vinfläckar från linneservetter?
Jag har förresten utmanat dig:)
Läs mer hos mig!

Nina sa...

jag har dukar konstigt nog... fick utav min mamma jättefint set med servetter till. Men har ingen mangel. Ska kolla på blocket om man kunde finna en bättre begagnad. (el givetvis) Jag har alltid gillat manglade kökshanddukar . (Fanns mangel på det förra stället vi bodde) Klarar inte av skitiga kökshanddukar vill ha dem helt platta och stela...Lite svårt om man använder dem jag vet!

JULIEK sa...

Mysigt er det med sånna linnen.

Anonym sa...

Hej!

Har nyss hittat din sida den är jätte fin. Härliga bilder och mycket fina inrednngsprylar.

Hälsningar Helene

Tone sa...

Kjempefint bilde, skikkelig rustikt miljø. Og dukene kunne jeg absolutt tenkt meg, ja :-)

hummmlan sa...

Jag älskar linne! Jag har haft tur som fått ärvt linne från min farmor. Men jag brukar köpa linne på loppis och second hand också, det är ju så bra kvalité på gammalt linne!

anna k. sa...

Hulda: Min mamma försökte övertala mig till att ha pappersdukar med. Hittade faktiskt en sort som var "tjock och gräddig" i linnekvalitet. Men näää, vetskapen om alla linnedukar som hon och mostrarna hade gjorde det svårt att motstå! Inget slår nymanglat!

Ramen? Jo, jag har gjort en ram i photohop som jag "lägger överst" på alla bilder som jag vill lägga ut! Lätt och snabbt går det!

Jenny: Testa med en byggnadsvårdsbutik som exempelvis www.gysinge.nu

Om du googlar byggnadsvård så hittar du garanterat massor av tapeter som kan passa! Men så spännande med husprojektet - hoppas vi får stilla vår nyfikenhet på din blogg!!

Karna: Jag med - du får bjuda på kaffe och kanelbullar!!

Anna: Det är samma sak hos mig, jag blir också duksugen när jag ser den här bilden! Okej att det är en engelsk sida men den har en sån härlig svensk känsla över den!

Molly: Åhléns är ett jättebra tips! De har ju massor av fina och prisvärda textilier!

Lina: Du det kan jag tänka mig! Har du lagt ut en bild?!

Vero: Visst har jag det! Har aldrig köpt dukar där (äger faktiskt bara en som jag aldrig använt) men väl jättefina linneservetter i julas!! De hade dessutom en del fint julpynt förra julen!

Minna: Oj då - 165 stolsöverdrag?!! Ja det är ju bara att tacka och ta emot och duka fint, och ofta!

Pernilla: Jaa, de var underbara - som en hel tantarme! Min farmor försökte också propsa på mig dukar i den åldern men jag sa promt nej... Skatta dig lycklig att din farmor stod på sig :) !! Ha det gott du med!

Anneli: Det stämmer nog att de inte tål att vikas. Näää, tyvärr kan jag inte hjälpa dig med vinfläckarna. Är hopplös på fläckar!

Vet någon annan??

Loppan: Jag hajar precis vad du menar! Maken som är kock vill också ha dem styva. Vi är för lata för att mangla så vi hoppar sköljmedlet i stället och viker prydligt. Det blir stelt som bara den faktiskt. Eller så är det vårt vatten som förvandlar allt till sten utan sköljmedel!??

Julie: Mmm, det är lite skön mormorskänsla!

Helene: Vad kul att du hittat hit - och du, kom tillbaka snart!

Maloppa: Tack ska du ha :) En kvinna med mangel - tufft!! Vi har en tre meter lång sak i vår tvättstuga som jag aldrig vågat gå nära, den är ett monster!!

Hummmlan: Nä, det går inte att jämnföra! Nött och skaft med kärlek är bäst!

Till er alla: Jag blir positivt överraskad att ni hade så mycket tankar om dukar! Jättekul!

anna k. sa...

Leah: Men förlåt, jag missade dig! Jag tycker också om känslan i bilden - och inte minst dukarna!! Som ett "bondkök"!

Anonym sa...

Tack för tipset :)Vi har inte flyttat än, men kommer att göra det under hösten. Vi har mycket planer för huset och trädgården. Vi vill gärna renovera det. Det kommer mer om det bloggen senare när vi flyttar in. Då kan jag visa bilder och berätta om våra idéer. Men som sagt, senare under hösten blir det ;)

anna k. sa...

Jenny: Det ser jag fram emot!