11.2.07

En kock och hans kryddor

När vi var på Ikea sist fastnade jag och maken för badrumsskåpet Aspudden. Vore den inte perfekt att ha kryddor i?! Eftersom maken gärna vill ha kryddorna nära spisen, så vore ju ett skåp i anslutning perfekt. Det är bra roligare att torka av ett skåp i stället för tusen kryddburkar om inte köksfläkten gör sitt jobb :D! Skåpet är nätt och kanten ovanför skåpet gör att det går bra att ha kryddor även där. Dessutom kan man lätt som en plätt spraymåla om skåpet om inte babyblått eller vitt skulle passa.

Ett annat trevligt alternativ för kryddorna är brickan Heder i emalj och glasburkarna Burken för lite snyggare förvaring av kryddorna. Och den söta, söta glasburken Söta skulle vara perfekt till frukostflingorna!

16 kommentarer:

Lotta sa...

Burken Söta var urfin!

hulukvarn sa...

God kväll!! vilket fint litet reportage!! jag tackar gärna ja till glasburken!! jag skulle dock ha lördagsgodiset i den....

Lantlivs Anna sa...

Lotta: Eller hur! På jobbet har vi te i dem!

Hulukvarn: Tack! Hi,hi - ditt alternativ låter BETYDLIGT mer lockande än frukostflingor :D

Tonje sa...

En slik burk har jeg nesten,jeg kjøpte tre på indiska til jul...de er bare såååå pene og så kan de jo brukes til nesten alt=) Ha en flott mandag

Lantlivs Anna sa...

Tonje: Det är bara att hålla med dig - glasburkar kan man ha till allt!

Pia sa...

Hej jättebra tips..själv har jag oljan,salt och lite kryddor i en blå gammal plåtburk från min mormor..:) ståede på bänken och samlar dammm......

Lantlivs Anna sa...

Pia: En plåtburk låter ju också som en toppenidé! Hm, är burken dammig för du inte lagar mat så ofta eller :D?!

For the love of country sa...

Very nice indeed! Burken söta är verkligen söt! Ha en fin vecka raring!

Lantlivs Anna sa...

Anna: Du med :D - kramar!

Lena sa...

Vilken fin bricka, den måste jag kolla in!

Evasleva sa...

Även Ikea har sina guldkorn! I rätt miljö och blandning :)Och billigt är det ju med. Finns det något värre än ett "ikea-hem"?

Hannele sa...

Fumliga jag vill absolut inte ha glas i badrummet - eller i kryddskåpet ovanpå keramikhällen... Vill ha snygg ofarlig plast.

Lantlivs Anna sa...

Lena: Gör det - den är jättesöt och 'sommrig'!

Evasleva: Jag håller verkligen med dig. Ikea har massor av gulkorn - och JA finns det något värre än ett hem som är precis som en katalog?!

Hannele: Om man är fumlig av sig så är plast helt klart att föredra. Fast snygga plåtburkar kanske vore ett schysst alternativ?!

Hannele sa...

Plåt är bra alternativ :)

Hannele sa...

P.S.
På gymmet grät en tjej över sin jättedyra parfym i glasflaska, som hon tappade på kekelgolvet där..

Lantlivs Anna sa...

Hannele: Enda problemet med plåtburkar är att det är så svårt att hitta riktigt snygga! Uä, stackars tjej och stackars er. Det kan inte ha luktat gott med en utspilld parfymflaska. För mycket av det goda är ju aldrig bra som de säger...

Antal som kikar just nu: