17.7.08

Vad gjorde ni på semestern?!

Tja, vi åt oss genom Dalarna :) I går åt vi helt undebart gott på Jöns Andersgården. Det är inte ofta som smakerna dansar vilt av glädje på tungan, men igår var en sånt tillfälle! Med andra ord, får du vägarna förbi Jöns Anders ska du absolut boka bord! Att du sedan lider lite pin av alla de underbara vinerna är ju en annan historia, en historia som definitivt är värd att upprepas om och om igen!

Eftersom Siljansbygden är helt sagolikt vacker, bestämnde vi oss i går för att stanna ett par dagar till. Nu har vi dragit oss upp till Tällberg och är inkvarterad på Dalecarlia. Hotellet för tankarna till ett gammalt klassiskt fjällhotell. Hotelldelen är lite 80-tals bedagad men matsalen bjuder på superb mat (jepp, vi är som zeppelinare i dag med) och supertrevlig och serviceminded personal. Jöns Anders och Dalecarlia är två ytterligheter som har en gemensam nämnare, nämligen den helt sagolika utsikten över Siljan!

4 kommentarer:

moa sa...

Tällberg är så fint på sommaren! Hoppas ni får en mysig vistelse där, missa inte Ylva Skarp i Hjortnäs när ni ändå är i närheten!

Dubbelörnen sa...

Tällberg är så vackert men har istället bott på Åkerblad o Klockargården o de är helt underbara!!

Lantlivs Anna sa...

Moa: Vi åkte förbi hennes gård i går så det står på att göra listan i dag!!!

Dubbelörnen: Ah, då ska vi kolla in dem idag - ska ta oss en liten tur i dag på förmiddagen!

Anneli sa...

Åh vad roligt att du besökt Jöns Anders! Visst är det helt underbart?
Såg minsann att du pusnarkat i Fjuset också :)

Antal som kikar just nu: