30.1.08

Panik på Ikea

En trevlig shoppingkväll på Ikea utbyttes, som i ett trollslag, till ett massivt trauma när vi insåg att vi totalt tappat bort tiden, "men härreguuu hur ska vi hinna med det här på en halvtimme?!?!!?" Vi måste ha blivit så höga på adrenalin för jag blev paff när jag insåg vad vi lyckades få med oss hem... Måste vara ett personligt shoppingrekord. Eller nåt.

Nu är det bara svart färg till skåpet och ett glatt humör som ska införskaffas. Färgen till skåpet och humöret lär komma till pass när det är dags att montera ihop allt :)

26.1.08

Snapshots från köket

I helgen blir det att jobba och göra tråkiga saker.
Jag önskar er en riktigt fin helg och visar upp några
bilder från köket som togs för ett par veckor sedan!

Här är en detalj från bordsdekorationen vi hade till nyår.
Stjärnorna har jag snott från en av mina ljusslingor från Ikea.
Maken slängde på några strandfynd som sten och snäckor.
En bomb! Närå, en liten glaslykta vi köpte i Danmark.
En detalj från skåpet i köket.
Litet urval av alla ljusstakar.

24.1.08

Och i paketet låg det...

...3 meter vimplar!! Therre och Marre gissade rätt, så grattis till er! När jag såg den här bilden hos Bea blev jag så förtjust i vimplarna, som hon sytt till sin dotter, att jag lyckades övertyga henne att göra en till mig med. Både jag och maken gör vågen för Bea, för det här stycket konst är sydd av ett tvättäkta "vimpelproffs"! Så tack Bea, jag är sååå nöjd att jag överväger att starta en ny trend och bli den förste här i byn som bär en vimpelhalsduk. Skulle inte det liva upp i vintermörkret så säg :)

Uppdatering 25/1: Här kan du se fler bilder på vimpeln. Eftersom Bea är av med "vimpeloskulden" tar hon nu emot beställningar - så passa på om du är som jag, totalt hopplös på att sy!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
In the package was 3 meters of buntings! When I saw this picture at
Bea 's I just fell in love with the bunting she made for her daughter. She was so sweet and made one for me too! What can I say but; I love it!!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bea: Tack ännu en gång, pussa Pfaff från mig! Jag postar en bild här så fort det blir en gnutta dagsljus att plåta i. Kram!

23.1.08

Är det inte ljuvligt att komma hem...

...och se att det ligger ett paket på hallbordet?! Paketet har varit hett efterlängtat ska ni veta! Innehållet är 3 meter långt och mjukt och är inte, som man kan tro en halsduk.

Vad tror du att paketet innehåller?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Isn´t it lovely to come home and see a package on the hallwaytable? The content is 3 meters long and soft and is not a scarf. What do you think it is?!

22.1.08

Bröllopstankar

Alla har vi ju olika inställningar till det där med äktenskap. - Det behövs ju inte! säger många. Jag håller med, det behövs verkligen inte. Men bortsett från den lagliga tryggheten, speciellt om man har barn, så är det något så speciellt att vara gift att jag faktiskt inte kan sätta rätt ord på det hela.

Jag och O. lever inte ett annat liv som gifta än som sambos, men känslan och vetskapen av att vi lovat varandra att vi vill leva ihop och att vi är beredda att kämpa för att få det att funka, ger mig en mycket speciell känsla som gör mig glad, varm, trygg och fylld av kärlek. Det är att ta den grå vardagen till en annan och högra nivå.

Just därför är jag så glad att bästa väninnan M. äntligen ska få stå brud! Ni anar inte hur många gånger vi pratat om det hela, och hon har aldrig trott att hon och sambon någonsin ska komma till skott. Så nu är det en sån lycka att få hjälpa till att göra hennes stora dag så fin som hon gjorde min. Utan M. hade det aldrig gått vägen kan jag säga :D

Till M. och alla ni andra som går i bröllopstankar, kan jag tipsa om bloggen 'She walks in beauty' som är fylld med ögongodis och inspiration. Dessutom får ni ju inte missa den svenska bloggen 'I nöd och lust' där du kan hitta det mesta av det bästa i bröllopsväg, snyggt sorterat i olika kategorier.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Image:
She walks in beauty

18.1.08

Party, party, PARTY!

Numer så har vi sällan personalfester, men i kväll smäller det. Jag önskar er alla en trevlig helg! Läs här hur förra, stora festen slutade. Du får nog en idé om varför vi inte festar så ofta heller :D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Have a nice weekend you all! Image: I found this cute image here.

Uppdatering 21/1: Jodå, jag lever!! Festen var KANON och för en gång skull var den organiserad med frågetävling, sång och dans :D Så inga högtryckstvättar kom fram och alla hade ordnat med fyllechaffis. Prisa gud för det alltså. Att man sen är som en mörad biff är ju något helt annat. Men det var värt det. Jo, faktiskt!

17.1.08

Kommer inte brevbäraren snart?!

Gissa om jag - som lovat att tänka på miljön under 2008 - kommer att lusläsa nästa nummer av Lantliv? Redaktionen har förstått att ekotänkande ligger rätt i tiden, och att vi, deras läsare vill veta mer. Tyvärr så är det ju lätt att tänka TRIST när man tänker på exempelvis ekokläder och inredning. Det har redax lovat bot på, för så här samanfattar de det kommande nummret:
"För oss på Lantliv är naturen en viktig inspirationskälla – både i jobbet och privat. Därför bestämde vi oss för att göra Lantliv 2/2008 till ett ekospecialnummer. Vi visar mode och inredning som är allt annat än beige. Matkreatören Renée Voltaire delar med sig av sin gröna matfilosofi och sina bästa ekologiska recept. På alla våra plocksidor finns också inspiration för ett grönare, skönare lantliv. Och som vanligt innehåller numret flera charmiga hem på landet och så bjuder vi på vacker inspiration för sovrummet."
Lantliv nummer 2 kommer ut i handeln den 22 januari..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
The next issue of Lantliv is going to be about eco friendly fashion and interior design! I can´t wait for the postman to come!

16.1.08

Pausbild

Även om jag mer än gärna skulle vilja blogga dagarna igenom så går ju inte det. Blommorna borde vattnas och tvätten tar ju inte hand om sig själv. Så idag kör jag pausbild och hoppas du kan drömma dig bort mot den kommande sommaren!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Even though I would love to blog all day long, I just can´t. The flowers need some water and the landry won´t take care of itself. So today, all I can offer you is this picture and hope that you will get nice dreams of the comming summer!

Image: Sköna Hem

15.1.08

Tulpanens dag!

I dag är det ju tulpanens dag! Jag önskar att jag kunde skicka en bukett till var och en av er som slinker in här med jämna mellanrum. Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas - ni förgyller min vardag! Tyvärr så räcker inte tiden riktigt till att svara på alla kommentarer varje dag, men jag läser dem alla och förundras över hur driftiga och rara ni alla är! Sååå - ett stort fång tulpaner till er alla!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Today is the day of the tulip here in Sweden. I wish I could send, each and everyone of you visitors a bouquet of fresh, crisp tulips! I have said it before, and I will say it again; You all make my days worth living! I´m afraid that I dont´t have the time to respond to all of your comments nowdays, but I read all of them - and each and everyone of you amaze me with your wit and sweetness! Sooo, a big bouquet of tulips to y'all!

Image: I found the supersweet tulip girl by Red~Star here.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Uppdatering: Madicken berättar om en livsviktig sak som berör alla kvinnor. Läs och följ hennes uppmaning - jag gör det!

14.1.08

Hur får man ordning på skafferiet?

Jag misstänker att jag inte är ensam om problemet, man samlar på sig tusen och åter tusen länkar som man aldrig får någon riktig ordning på? Jag vet inte hur många gånger jag försökt att rensa upp i röran med små tjusiga mappar och etiketter men näää. Har du något bra tips på hur man enkelt rensar i länkskafferiet? Jag behöver hjälp!!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I suspect that I´m not alone with the problem of having thousands and thousands of links. I have tried to sort the mess in fancy folders and so on, but noooo. Do you have a great tip on how to clear up the "linkclutter"? I need help!

Image: Villa Collection

11.1.08

Trevlig helg!

Nä, nu gör jag en paus med bloggandet över helgen. Vi monterar förhoppningsvis ihop lite bokhyllor och tittar på den här. Vad ska du göra i helgen?!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I´m taking a break from blogging during the weekend. Hopefully we will assemble some bookshelfs and watch this. What are you going to do over the weekend?
Image: www.florist.com

9.1.08

Aubergine Home Interiors

Jag vet inte hur det är med er, men jag längtar efter våren. Kanske det är därför som jag knarkar färgglada bilder på löpande band just nu? Aubergine Home Interiors bjuder på massor av just den varan. Och jag är fast.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I don´t know about you, but I long for the spring to come. Maybe that´s why I´m so hooked on colourful images right now? Aubergine Home Interiors site gives me lot´s of that sort!

Köksinspiration

Ett sånt här kök skulle inte sitta helt fel!
Behöver du inspiration till köket? House to Home har allt och lite till. Det som är bra med sajten är att du kan välja vilken stil du har och få passande förslag. Givetvis finns inpiration till hemmets alla rum, så avlägg ett besök , redan idag!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Do you need inspiration for your kitchen? House to Home got it all! At the site you can choose what style you have and get good suggestions and lot´s of inspiraton. You can, of course, find inspiration for every room in your house, so go pay House to Home a visit today!

Pedlars webstore

Kul och sött med vintagekänsla från den engelska webbutiken Pedals.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Fun and sweet thing with a vintagefeeling from the uk webstore Pedals.

7.1.08

Sju sanningar om mig själv

Madicken har utmanat mig till att avslöja sju sanningar om mig själv. Eftersom jag har SÅ svårt att välja ut personer att skicka utmaningen vidare till, så gör jag det här på mitt eget lilla sätt. Vill du vara med och berätta sju saker om dig själv, så utmanar jag dig att haka på! Och det är klart att du ska haka på, för det är ju kul med värdelöst vetande!

1. Jag är barnsligt förtjust i allt som heter kungligt. Jag älskar min kung och skäms inte ett dugg :) 2. Jag älskar pizza, men är otroligt konservativ och äter alltid samma sort. Salami och feta rockar FETT :)

3 . Jag var en riktig partyprisse och festivalräv innan jag träffade O. Nu är jag en tråkmåns och älskar varenda minut! Fast jag skulle gärna åka till Roskilde festivalen "en sista gång"! 4. Jag är totalt beroende av den här sajten. Det är sååå vidrigt och ack, sååå skoj :D !

5. Jag är även beroende av den här sajten. Prova du med, den förenklar allt! 6. Jag är i princip döv på ena örat. Jag har samma hörselfel på örat som Grissom i CSI :)

7. Jag hatar mygg (för de ÄLSKAR mig) och fuktigt väder!!

Japp, det var sju saker som ni kanske inte visste om mig :)
Allt illustrerat av vackra saker från Blomsterhuset.

- - - - - - - - - - - - - - - -

The blogger Madicken wanted to know 7 truths about myself. So here goes:

1. I love anything "royal". I love my king and I´m not ashamed of it at all :) 2. I love pizza but I always eat the same kind/sort. Salami and feta cheese rocks! 3. I was a total partyanimal and loved musicfestivals before I met my darling O. Now I'm such a bore, and love every minute of it! But I would love to go to the Roskilde festival one more time. 4. I'm totaly addicted to this site. It´s sooo awful but oh, sooo much fun! 5. I´m also addicted to this swedish site where you can follow your favourite bloggs. I'ts now really simple to follow all great blogs. 6. I'm more or less deaf on one ear. I have the same "problem" as Grissom in CSI. 7. I hate mosquitos and damp weather.

So this was 7 uninportant things about myself :) All pictures comes from
Blomsterhuset.

Kronen

Via bloggen Vanilla Dreams and Humblebees hittade jag till den danska butiken Kronen. Hos Kronen kan du shoppa underbara franska möbler med mera. Det bjuds dessutom på underbara inspirationsbilder från ägarinnan Birthes hem.

Det är så vackert att man vill gråta! Besök!

- - - - - - - - - - - - - - - -
I found a link to the danish shop Kronen via the blog Vanilla Dreams and Humblebees. At Kronen you can buy beautiful frensh funiture and more. The website also gives us gorgeous pictures frow the owners home, all for us to be inspired by! The pics are so beautiful that I want to cry! Visit!

5.1.08

Remove the NAVBAR

Okey ladies - ska vi skapa en ny trend här på blogger? Karin, som har bloggen Ute och Inne undrar hur man tar bort länklisten (längst upp på sidan) som kallas för navbar i blogger. Skriv gärna en rad eller två om du fått användning av det här enkla tipset - som gör din blogg lite finare :)

Så här gör du:
1. Klicka på fliken mall
2. Klicka på länken redigera html
3. Kika på min bild vart jag stoppat in koden
4. Klistra in kodsnutten som står längre ner på sidan
5. Klicka på förhandsgranska
6. Om allt ser ok ut - spara
7. Klart!!!

Koden du ska kopiera och klistra in:

#navbar-iframe {
height: 0px;
visibility: hidden;
display: none;
}

Uppdatering: Du som kör med blogg.se kan hitta tips här!

This is how you remove the navbar in blogger. Click on the image to see where you paste the code above. Good luck!