28.6.08

Det går framåt

Tanden hålls under kontroll med värktabletter, tandläkaren är bokad till nästa vecka. Tack för era uppmuntrande ord, ni underbara människor! Jag återkommer snart igen med förnyad kraft!

När man går förbi en rea där man kan köpa höga ljusstakar i fattigmanssilver för 125 kronor styck, tror du att det går att låta bli att öppna plånboken? De två lägre köptes på Jysk förra veckan. Emaljkannan tror jag att vi köpte på Plantagen för något år sedan.

27.6.08

Näe, jag vill inte vara med

Den här veckan är ju ett skämt alltså på hemmafronten. Som gräddet på moset fick jag tandvärk i går. Nu vet jag för första gången hur det känns när det gör så ont att huvudet verkar ramla av. Näe, gissa om jag tycker synd om mig själv just nu... Suck.

Speja undrade vad kluns är, kluns är samma sak som plump! Aj!

25.6.08

Midsommar, jo ja tacka ja

Eftersom jag är grymt allergisk mot pälsdjur (och inte vill medicinera mig och bli orkeslös och må dåligt hela semestrarna) var något tvunget att göras. Eftersom 75% av min familj har någon form av pälsdjur var det ju bara att välja på 1. Sluta att besöka dem 2. Hitta ett alternativt boende.

Vi satte pappa att leta efter ett hus vi kunde hyra. Han hittade inget hus men han hittade en husvagn! Jag trodde aldrig att jag skulle få säga; Jojo, nu är vi husvagnsfolk. Vagnen, är en Polar är från 1978 så ni kan ju tänka er hur den ser ut invändigt, mööörkbrun inredning när den var som bäst. Kan man bli ännu mer nöjd när det dessutom ingick en korsstygnstavla med texten "Välkommen till vår husvagn" (den spar jag)! Skämt och sido, både jag och O är totalförtjusta och ÄLSKAR vår vagn! Det är ju så hysteriskt att jag dör alltså!!

Tyvärr så hände ju en trist sak mitt i allt. Bilen börja låta som en "torktumlare med 50 liter grus i". Det innebar att vi missade jobbet med två dagar (oh, så hemskt) och det kommer att svida mycket rejält i plånboken att få det fixat. Jag som äntligen skulle få råd att köpa en sån här. Suck alltså, jag som längtat så...

Svensk sommar när den är som bäst! Bilden ovan togs på natten mellan midsommarafton och midsommardagen.
Om man lägger sig ner på backen och kikar upp mot snöbollsbusken får man se den här vyn :)
...den ene är jag gift med och den andre är jag släkt med...Pojkar och deras leksaker! Pappa och O på väg ner till byn för att handla.

Okej, nu kanske ni förstår vart jag ska ha mina limegröna bestick någonstans :) Till vänster ser ni zinkbrickan och ljusstaken som Bea tipsade om. Tyvärr så funkade inte ljusstakarna för vi skrattade så mycket att de trillade omkull. Det får bli ljuslyktor tror jag :) Vaxduken är från Rusta.
För 103 år sedan byggde min farmors föräldrar det här huset, som består av ett rum med kök. Tänk, 7 barn växte upp i det där huset! Till vänster om vägen, mitt emot huset, gifte jag och O oss för tre år sedan.
Finns det något roligare än att spela Kluns!

Tack rara ni för alla fina kommentarer!

18.6.08

Idag är en mycket bra dag!

I dag är en otroligt, fantastiskt bra dag! Den är så bra att jag inte ens bryr mig om att våra folkvalda är totalt galna och att Stockholms biltrafik är sinnesjuk med sina köer - jag orkar inte ens beklaga mig över att det regnade småspik idag. Jag känner mig fri, fri, fri!!!! Här kommer 5 bra orsaker till extas :)
  1. Slipper jobba i morgon, tar ut en semesterdag - tjoho!
  2. Vi åker upp till Norrland i morgon - tjoho igen!
  3. Jag har köpt limegröna bestick på Rusta - oh, my god alltså!
  4. Att Bea är en bra tjej visste jag men att hon dessutom gör "Fynd på nytt otippat ställe" gör ju att jag måste utnämna henne till min "personliga shopper" - jag köpte i princip allt rakt av :) och slapp springa runt hela stan!!! Jag och maken har ett litet projekt där de illgröna besticken, prylarna från Jysk och Beas vimplar kommer att passa perfekt - ni får se mer vad det lider :)
  5. Jag ska få dricka busgrogg i kväll :D !!!
Nu tar jag bloggledigt och satsar på att fira midsommar för fulla muggar - ha nu en underbar, underbar helg alla goa, rara ni!!! Den ljuvliga bilden hittade jag här.

17.6.08

Paris Hotel Boutique

Paris Hotel Boutique är en söt nätbutik som är ett roligt exempel på att man verkligen kan specialicera sig på precis allt! Ägarinnan Lynn blandar antikt hotellporslin med menyer, souvenirer till antika hundhalsband. Charmigt, vackert, unikt och framför allt udda!

16.6.08

VADÅ STÄDA?!

Vad sade du? Vaaaa!?! Vår dammsugare är så HÖGLJUDD att man inte ens hör när någon står bredvid en och pratar. Har du tips på en som inte LÅTER SÅÅÅÅ MYCKET?! Jag inbillar mig att det är det höga ljudet på 'sugarn' som gör att vi inte städar så ofta :) VAAA? Näe, vi måste ha en ny alltså!

14.6.08

Kan du fixa till...

bilden på hästen NU!! för annars kommer jag att ångra mig! Syster har insett att det går inte att få ihop livspusslet med katt, hund, tre hästar, två småpojkar under fem år, ett hus som behöver renoveras och ett heltidsjobb som lärare. Hennes tvååriga halvblod måste helt enkelt få ett nytt hem. Nu på morgonen har jag snabbt retuchat bilden lite så att hästen framhävs lite bättre. Före. Bakgrunden är lite rörig och repet är för framträdande. Dessutom är det ju inte roligt med datumstämpeln.
Efter. Jag har tagit bort fönstret och repen runt hästens ben. Bakgrunden har "suddats till" och jag har också förhöjt färgerna något m.m. Såja, nu är bilden redo för annonsen. Om du aldrig retushat förut, prova om du har chansen - det är så roligt!

Med det här inlägget (ha, äntligen lite djur i bloggen som heter ..Lantliv i stan..) önskar jag er en härlig helg och ett tack för alla fina kommentarer om prickar! Jo, ni bara måste läsa Jennys inlägg om 'Rött är vackert' för där kan du se den snyggaste bilden med prickar på som jag sett på år och dar! By the way, om du ska köpa häst och bor i Jämtland kan du ju höra av dig till mig :)

12.6.08

Prickar

Någon psykolog kan säkert komma fram till något spännande om varför prickar gör mig glad och lite fnissig! Prickigt är skönt helt enkelt! Kökshandukarna finner du hos Cosas och den söta 50-tals inpirerade klänningen finns hos Stop Staring!

11.6.08

{Goknul}

Vet du vad en goknul är för något?! Alla jämtar ler nu och säger 'Javisst'! Goknul kan väl enklast beskrivas som det jamska ordet för "raring" eller "älskling". Och självfallet är min jämtländska systerson en riktig goknul :D
I dag är en stor dag eftersom det är ett år sedan det här hände!!

10.6.08

Shabby Chic

Satt och ströglodde inne hos decor8 när jag fastnade för bilden nedanför. Det visade sig att Rachel Ashwells Shabby Chic äntligen har börjat med webbhandel! Prisa gud för att dollarn är låg, nu kanske man har råd att klicka hem ett 'White Whisper' bäddset!?
 Är inte den här matplatsen vacker! Och bordet *mumma*!
Jag älskar verkligen den här stolmodellen! 'August Chair'
Bokyllan nedanför är ju hur cool som helst!

9.6.08

Natt på balkongen

Den här helgen har varit hur skön som helst - tre dagars ledighet har faktiskt varit som en veckas semester! Jag och O. kröp ju upp i våra nyinköpta fåtöljer Lillberg och invigde balkongen med fest på plockmat och iskall öl. Behöver jag säga att vi mådde som två små välgödda prinsar! Resten av helgen har vi bara latat oss och verkligen tagit hand om varandra - hoppas att ni också har haft en superfin helg!
Jo, med lite god vilja lyckades vi baxa in två Lillberg, ett stort olivträd och en planteringsbänk plats på balkongen. Mattorna är Ikeas Sveje.
Natt på balkongen!

Jo, du som gillar vimplar måste kolla in bloggen *Blasse Vielfalt* (vad betyder det?!) och det här inlägget - en idé som jag tänker sno till midsommar!

5.6.08

Tack för mig!

Nu tar jag en bloggpaus över helgen - jag och älskade maken kickar igång sommaren med plockmat, bestående av bland annat en gigantbit parmesan och
grillad paprika, nersköljd med en massa
öl!
Bilder tagna för 20 minuter sedan - nu är det dags att provsmaka!

4.6.08

Cabbages and Roses

Hur har ni därute i sommarvärmen? Jag hoppas att ni arbetar på arbetsplatser med god ventilation så ni slipper ha det så varmt som jag och mina kollegor har det. 30 grader. Finns nog nån lag som förbjuder det misstänker jag :) Nåja. Nu låsas vi inte om hettan utan frossar en stund bland Cabbages and Roses! Visst var det en kul idé med rosetter runt basen på tårtfaten?!
Du kanske känner igen Cabbages and Roses signatur mönster?
Här i form av väska.

3.6.08

Studentfest!

Tänk, det är 20 år sedan jag tog studenten i år - 20 ÅR!!
Bubbel och jordgubbar - ren och skär lyx!
Mustig chokladtårta mumsar vi ju på till bubblet! Ser inte den här SYNDIGT gott ut?!

Recept:
200 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
250 g smör
2,5 dl socker
6 ägg
blåbär
hasselnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smörj en rund form med löstagbar botten. Smält choklad och smör i ett vattenbad (ställ en mindre kastrull i en större med kokande vatten, se till så att inget vatten kommer in i chokladblandningen). Ställ åt sidan för att svalna. Vispa äggvitor till ett hårt skum, tillsätt socker och sedan äggulor. Blanda ned chokladen i äggsmeten. Häll allt i kakformen och grädda i ca 50 min. Servera med blåbär eller andra bär och gärna lite hasselnötter.

Se fler festtips på Sköna Hem!
Alla bilder samt recept Sköna Hem

2.6.08

Scarlet and Violet

"We now deliver flowers across London, install house flowers lovingly and give our all to weddings and events. I wouldn´t change my job for anything."

Vic Brotherson sa ovanstående ord.
Kika gärna in på Scarlet & Violet för mer blomstrande inspiration!