29.11.08

Julpynt

Klart att vi måste pynta på! Advent är ju nästan här!
O. har plockat fram vår adventsljusstake i betong m.m. Här håller han på att sätta i ljus i ett fat från House Doctor. Tyvärr så funkade inte det hela så bra... Vi struntade i ljusen och lade några knippen ädelgran i fatet. Ovanpå lade O. julkulor och stack ner några kvistar gran!

Perfekt som bordsdekoration m.m. Snabbt och enkelt iaf! Har du julpyntat?!

24.11.08

Bloggkoma

Helt plötsligt så var det sååå trögt, bara tanken på att blogga gjorde att jag inte ens orkade slå på datorn när jag kom hem. Efter några dagars funderande kom jag på att jag nog hamnat i en bloggkoma eller nåt... Men nu har jag kommit till punkten att "nu får det vara nog med velandet", knäpp på datorn och börja blogga för 17 gubbar! För det är ju så, det är ju för kul för att låta bli - eller vad säger du?!
Nåja, hoppas att ni har det bra därute och att ni börjar drabbas av julbacillen! Här hemma hade vi en liten "förjul" i helgen och slet fram julpynt, adventsstjärnan och ljusslingor. Jodå, vi laddade till och med upp med lite julmusik med :)

Underbara juldekorationer från danska TrendKompagniet

13.11.08

Årets julpynt

Den senaste tiden har jag försökt plöja igenom alla dessa tidningar som jag prenumererar på. Av någon anledning har de hamnat bortglömda i ett hörn. Nu, som ni alla vet, översvämmas de flesta tidningar av underbara julhem, julpynt och julmat för hela slanten. I nån tidning visade de upp de här skönheterna från Rosendahl. Karen Blixens´s Jul Collection hör helt klart till ett av de vackraste julpynt jag har sett i år! Eller rättare sagt, på många år - här snackar vi samlingsföremål!
Tänk att smycka en hel gran med de här ljushållarna
- vore inte det vackert?
Jag hoppar högt! Lilla jag hade tur och vann det här hos Mia! Dessutom håller jag tummarna för att hennes stora projekt Ellis Corner blir en braksuccé - för visst låter det lovande?!

5.11.08

Old Town Clothing

Tidlösa, fantastiskt vackra och praktiska arbetskläder, sydda i modeller som är lika moderna idag som för 70 år sedan! Besök Old Town Clothing, om inte för kläderna så för de fantastiska miljöerna som kläderna fotats i!
Snygg klänning, snygg soffa, snygg fågelbur, snygg tavelupphängning!
Tidlöst!

4.11.08

Viktiga dagar

Oavsett vad vi alla tycker om valet i USA, så kan vi väl alla vara överens om att i dag är en viktig dag. Den 4 november är, och kommer bli ett datum som går till historien, oavsett hur utgången blir. Det enda som jag hoppas på är att den kommande presidenten inte gör oss alla besvikna. Att han gör ett allvarligt försök att leva upp till det hopp som så många har. I dag är det en "han", förhoppningsvis så blir nästa viktiga datum en anteckning om att det är en hon som ska svära presidenteden...

Apropå viktiga dagar, den här fantastiska kalendern har jag sett på ett otal bloggar, men jag måste bara visa upp den en gång till, är den inte vacker? Gillar upphängningen med byxgalgen!

3.11.08

I väntan på nudlarna

Jodå, nu har jag lyckats klämma lite kraft ur datorn - håller tummarna för att den orkar ett tag till. Det har faktiskt varit lite skönt med en bloggpaus, man får några dagar till skänks som man inte tänker blogg. Helt plötsligt fick man tid till annat :) Tid till att leka lite med kameran till exempel;

Brr, lite varm nudelsoppa är det enda jag orkar laga i dag, maken är iväg och byter däck... Känns som om jag frusit hela dan. Ni får förlåta mitt "ljushemmabygge" :) För vad gör man när ljusen har tagit slut - fram med värmeljusen bara!!
Prisa gud för grovsopen! Den här hurtsen stod där silvrig och fin, precis som den vi tänkt köpa. Gratis är ju som sagt gott! Nää, nu kokar det på spisen!