28.11.09

{mobilpost} Advent

Vad är det är? En gremlin? Eh, nä. Men förmodligen straffet för att jag valde att köpa en fejkad girland! Vart lindar man upp eländet???

26.11.09

Tips för julbuffén

Om man bor stort så är det nog ganska självklart att man dukar upp julegotterna direkt på bordet. Vi bor litet och dukar upp till gående bord = julbuffé istället.
Porslin, vackra glas och bestick exponerade på ett avslappnat och stilfullt sätt. Vita snittamaryllis i en kanna, är sagolikt vackert i all enkelhet...
Om du har vita linneservetter (klart du har), stryk och rulla ihop dem och lägg på en vacker bricka. För extra piff är det fint med en servettring av något grönt + pumla. Lummer eller olivkvist olivskulle vara fint!
Under jul får silverbrickorna jobba på julbuffén! Dekorera med äpplen och gröna kvistar. Vackert!

Alla bilder är från www.countryliving.com

24.11.09

Simplify your life

I går pratade jag om boken 'Simplify your life'. Det är en bok som verkligen fått mig att tänka efter och fått mig att börjat sortera, slänga och rensa. Om du själv inte gjort ett allvarligt försök att ta tag i din röra så kanske du inte tror mig, MEN DET ÄR en sagolik befrielse att organisera och minimera röran i sitt liv! Jag har bland annat lärt mig att:
  • om räkningarna ligger i högar, ja då blir min ekonomi rörigare än den behöver vara
  • om garderoberna svämmar över mår jag dåligt över att jag aldrig hittar det jag behöver
  • om jag riskerar att dö genom att öppna städskrubben (saker som faller ut ur skåpet) så innebär det att dammsugaren och moppen inte åker fram lika ofta som de behöver = jag mår dåligt över "dammråttorna"
  • om min källare är fyllt med "skit" som jag inte vill ha i lägenheten eller ens vet om att jag äger, då är det dags att fylla kartongerna och bära iväg prylarna till Myrorna. Någon annan kommer garanterat att bli glad av mina "leftovers". Och jag kan äntligen hitta den där kartongen med julsaker som har varit "borta" sen vi flyttade in!
Visst, det här är lite av en "religion", men so what - det funkar! Den är så pass kul att jag kommer att ge bort den som julklapp till vänner och familj!

23.11.09

Långsamhetens lov

Tänk, jag har haft det här inlägget i mig så länge att jag nu nästan blir lite nervös, hur var det man gjorde nu då? Jag tror jag gör en mjukstart med en liten uppdatering av vad som hänt sen sist vi hördes av;
  1. renovera (ja fy för den lede): Jorå, vi är en bit på väg, sovrummet har gått från dålig latte till krispigt vitt. Inte en dag för sent. Nu är det som att vakna i en ljuslåda, en klar förbättring för en morgontrött människa som jag. Ironiskt nog så har det smugit sig in massor av gulddetaljer i sovrummet :)

  2. gå på massor av loppisar: Nä, efter att ha läst 'Simplify your life' så är det stopp på allt för impulsiva inköp. Här har det rensats ska jag säga. Boken är en höjdare och kan väl rent ut sagt ses som en slags religion. Jag är frälst!

  3. leta efter världens godaste caesarsallad: Makens är fortfarande bäst, men letandet går vidare!

  4. fortsätta lära mig laga mat (jag är en novis i köket): Mja, det går väl inge vidare, men nu kan jag ialla fall slänga ihop en pasta utan att skämmas. Matlåda är min nya melodi! (Helt enligt strategin 'Simplify your life'!)

  5. dricka en eller två margarita (testa, KANONGOTT!): Ärligt, det blev en för mycket under semestern - vill inte se åt eländet änny måre!

  6. sova länge och ofta: Check

  7. läsa mer böcker: Näe, men jag kan stoltsera med att ha läst alla nummer av Gods och Gårdar :)

  8. åka till Gotland (tänk, jag har aldrig varit där!): Tänk, jag har fortfarande inte varit där!

  9. hälsa på mamma, mormor och syster + familj: Check! Bästa sommarminnet är när vi badade och fiskade i sjön som ni ser på bilden ovan!

  10. bara vara! Det mina vänner, lyckades jag allra bäst med!! Långsamhetens lov är ett paradis jag vill vara i, länge, länge!
Hoppas ni har haft en superfin sommar och höst - och vet ni vad, snart är det ju jul. Äntligen!