6.2.10

Dags att fräscha upp köket!

Nu när solen börjar titta fram igenom köksfönstret vill jag bara kasta ut allt i köket och börja om! Eller rättare sagt, kanske börja :) Köket är i nuläget det enda rum som vi inte rört än. Planerna finns och till sommaren ska vi äntligen sätta i gång. Tankarna har verkligen förändrats genom de här fem åren vi bott i lägenheten, först ville jag riva ut allt och börja från ruta ett.

Nu har vi bestämt att behålla originalköket från 1964 och bara uppdatera med färg, kakel och golv. Kanske till och med en mikro kommer att smyga sig in i något hörn :) Visst hade ett helt nytt kök varit härligt, men när man inte har så mycket pengar eller är speciellt händig blir en uppfräschning perfekt! Här är några detaljer som jag gärna skulle se i vårt kommande, "nygamla" kök:

1. Svart skänk från Butik Lanthandeln
2. Skylt från Par Courrier
3. En trave tolixspallar från Vintage by Nina
4. Vackra vaser från Syster Grön

4 kommentarer:

A home far away sa...

Med så många fina detaljer kan det ju inte bli annat än superfint!

Kram Gunilla i Singapore

::fina:: sa...

Snygga grejer! Det kommer nog bli hur fint som helst. Det är ju ändå en viss charm med ett gammalt kök (sa hon som ofta svär över de låga bänkarna i det trånga 60-talsköket). Det ska bli roligt att se!

Hem och Lycka sa...

Läckra detaljer!

kram Mia

anna k. sa...

Gunilla: Det var länge sen! Hoppas du och de dina har det fint!

fina: Haha, du har så rätt, arbetshöjden är ju allt annat än optimal! Vi är båda långa och vi har hittat en kompromiss som funkar rätt bra; vi använder en "kockskärbräda" som är är ca 7 cm hög - den är utgångspunkten för allt som vi gör här i köket, annars hade man nog blivit rätt så böjd :)

Mia: Tack - hoppas allt är fint med dig!

Antal som kikar just nu: