31.8.10

Hemtex

Hemtex har ju i dagarna hottat upp sig, skaffat en ny profil där man bl.a. rensat bort "ljusstakar, temuggar och sänglampetter". Som pricken över i:et har de också lanserat en ny logga. Ska jag vara helt ärlig så undrar jag vilken målgrupp de vänder sig till med den nya logotypen. Kanske inte skumögda medelålders tanter som jag, för jag tyckte att den såg suddig ut. Den förra loggan var väl ingen hit, men den här nya känns lite... hipp modebutik?? Nåväl, Hemtex är suveräna på textil och de här små guldkornen får gärna "hotta upp" min soffhörna i höst!

1. Kuddarna Malou; älskar färgerna, formen och materialet. 2. Mattan Gåsöga; mönstret och svart + vitt känns helt rätt i höst! 3. Pläden Ludvika måste jag klämma på nästa gång jag går förbi min lokala Hemtex - den vill jag svepa om mig när kylan kommer krypande! 4. Kökshandduken Spoon; ett kap för 39:- st.

Vad tycker du om loggan?

Anteckningar...


Här är anteckningsböckerna som jag köpte på Merci. Valde olika färger och storlekar, och dom kostade inte mer än ett par tior styck. Varför köpte jag inte fler?

Vad gillar du att skriva ner viktiga anteckningar i?

Merci!

I somras (ja, nu är det faktiskt höst!) gjorde jag och en vän en rolig resa i Europa. Andra stoppet var Paris och under en stekhet dag när vi gick runt i Marais hamnade vi i den fantastiska konceptbutiken Merci . Jag hade läst om den tidigare, men helt glömt bort att skriva upp den på listan över roliga ställen att besöka!

Skaparna Marie-France och Bernard Cohen (som ligger bakom märket Bonpoint) har nu öppnat Merci i en gammal textilfabrik från 1840. Du hittar allt ifrån soffor som kostar en fömögenhet, kläder från Dries Van Noten till små söta anteckningsblock. Det sistnämnda fick jag med mig hem. Det var lättast att få ner i resväskan helt enkelt! På övervåningen hittar man möbler så som stolar, soffbord och utemöbler som alla skvallrade om att stilar som retro och industri tycks vara här för att stanna. I hyllorna fanns även en hel del glas i olika former och prisklasser.

På första våningen hittade man mer inredning, filmer, böcker och en vintage-hörna med kläder och väskor.I butiken finns också ett litet café med gamla böcker i bokhyllor som sträcker sig från golv till tak. Där kan man slå sig ner med en espresso i slitna öronlappsfåtöljer samtidigt som du läser någon av de tusentals olika böckerna. Något utöver det vanliga helt klart, och ett måste om du är i Paris...

30.8.10

Välkommen Sophia!

Att blogga är en ensam upplevelse, som jag bara delat med er, kära läsare. Tro mig, det har varit underbart, fantastiskt och alla superlativ som finns i ett uppslagsverk, plus lite till! Men som alla vet, är en upplevelse är större om man delar den med någon. Jag har länge funderat på att utveckla bloggen i något håll och nu är jag äntligen där, och den "utveckligen" stavas S-o-p-h-i-a!

Jag har den stora glädjen att välkomna Sophia till bloggen, med henne kommer ett nytt perspektiv på livet och allt därtill. Att vi dessutom hör till olika generationer (jag 40 nånting och hon 20 nånting) gör att jag, och förhoppningsvis även ni, blir fullpumpad med nya idéer och energi! Jag hoppas att ni, kära läsare tar till er Sophia på samma kärleksfulla sätt som ni tagit hand om mig!

För att ni ska få en hum om vem min nyblivna bloggkompis är kommer här en kort miniintervju;

Civilstatus?
Singel

Ålder?
24. Ingen ålderskris än så långt ögat når, snarare tvärtom.

Vart bor du?
Efter långt letande, i världens mysigaste etta med egen terrass i Midsommarkransen.

Vad gör du?
Jobbar med inredning och växter. Försöker hinna med bloggande, resande och lata dagar också.

Vad kan du inte leva utan?
Familj, vänner och Spotify.

Vad måste finnas hemma?
Rosmarinskinka, Pimm´s och gärna ett gäng vänner.

Idol?
Svår fråga! Min tokiga pappa kanske?

Favoritpryl hemma?
Datorn och samlingen av Wallpaper City Guides.

Favoritbutik?
Three Potato Four på nätet. En dag på stan besöker jag gärna Urban Outfitters, Svenskt Tenn, Afro Art och Myrorna.

Älskar?
Att resa! Varför måste Australien ligga så långt bort?

Gillar att göra på fritiden?
Galna upptåg med mina vänner, dricka vin och fotografera med min nya kamera.

Drömmer om?

En alldeles egen butik/restaurang/café någonstans i världen.

Läser?
För lite, men bläddrar gärna igenom alla Elles magasin och Living etc.

Lyssnar på?
Just nu blir det mycket Mumford & Sons efter en fantastisk festivalspelning i somras...

Hatar!
När mjölken är slut!

by fryd

Har helt och hållet missat nättidningen by fryd. Tidningen innehåller bland annat inspirerande barnrum, gör det själv reportage och sagolikt foto. Jag kommer inte att missa nästa nummer!

29.8.10

Dagens favorit - Återvinning enligt House Doctor

Dagens favoriter kommer ifrån House Doctors Moments collection. Jag är väldigt svag för möbler i naturfärger, fast de svarvade benen skulle göra sig ännu vackrare i svart. Högblankt förstås!
lantliv i stan

Löpare


Hittade de här fina löparna av säckväv på The Wedding Chicks.
Det fina trycket sätter extra piff på den här enkla duken!
Här hittar du beskrivningen.
lantliv i stan - en inredningsblogg

27.8.10

Trevlig fredag!

H-U-R-R-A idag är det fredag! Helgen hoppas jag på ska innebära massor av god mat och mys med min bättre hälft. Hoppas din blir lång, varm och sensommarskön!
lantliv i stan - en inredningsblogg

26.8.10

Limonclaro

Spanska Limonclaro har alltid något i sitt showroom man kan sukta över. I dag fastnade jag för de här stolarna. När jag ser patinan undrar jag vart möblerna kommer ifrån, stod de i en verkstad, i någons hem eller på någon uteservering? Det är designen och tankarna på ursprunget som gör de här möblerna så spännande!
lantliv i stan - en inredningsblogg

Hej fröken!

Trots att jag hett och innerligt hatar 70-tals modet (för jag växte upp med plysch och långa skjortkragar och hängselbyxor i orange och senapsgul manchester) måste jag erkänna att jag gillar den här outfiten med tydlig 70-tals känsla. Den stickade västen, den mönstrade skjortan och klockan runt halsen - höstigt, prydligt, bekvämt och mysigt! Som en skolfröken helt enkelt!
lantliv i stan - en inredningsblogg

25.8.10

På soffbordet

Om det finns en dagsaktuell trend i bloggosfären just nu så är det hösten. Med kylan, regnet och rusket som drog över landet kom hösten. Och jag kan ju inte vara sämre, så här kommer mitt första höstinlägg :) . Det bästa med hösten är att man "boar" in sig, sveper om sig en fluffig filt och parkerar sig i soffan fram tills vårdagjämningen kommer. Det här är några saker som står på soffbordet, nära till hands;

En hög tidningar som jag borde läst för länge sen...
   
Ännu en brevpress, den här från Zetas.
  
Och det bästa av allt med hösten, ljus, ljus och ännu mer ljus!

Vad har du på ditt soffbord?!
lantliv i stan - en inredningsblogg

Skyltat

{Tyvärr har jag glömt vart jag hittade bilden}
lantliv i stan - en inredningsblogg

24.8.10

I Martha Stewards kök

Undrar om Martha Stewart städar och håller sitt kök så här snyggt och prydligt själv? Eller har hon en massa personal som gör det åt henne? Nåja, vi låter det vara osagt för det är ju trots allt ett sagolikt kök! Ännu mer bilder hittar du här.

lantliv i stan - en inredningsblogg

23.8.10

Hemma hos Cath Kidston

I senaste upplagan av nättidningen Lonny bjuder min gamla favorit Cath Kidston in oss läsare till sitt hem. Jag blev lite förvånad över den stilrena inredningen, jag trodde jag skulle få se ett hem fullpackat med hysteriska mängder av rosor och kitsch. Men färggrant och snyggt är det! Och det är klart, lite stormönstrade rosor smyger sig in lite här och där!

I samma upplaga av Lonny finns bl.a. en artikel om Rachel Ashwell som nylanserat sitt märke Shabby Chic efter konkursen förra året. Läsvärt!
lantliv i stan - en inredningsblogg

19.8.10

Badrum

Har nog ett par hundra bilder från vår sommar i huset, men jag rundar av för stunden med några bilder från badrummet. När man som vi bor i en tvåa är det megalyx att få jäsa i badet i ett rum som praktiskt taget är lika stort som vårt vardagsrum :)

I ett av hörnen står en stor gjutjärnskamin. Kan tänka mig att det är riktigt mysigt att elda en härlig brasa under vintern!

Liknande munstycken finns på bl.a. Nacka Byggnadsvård.

Kids, don´t do this at home!

{Alla bilder är tagna med CrossProcess appen för iPhone.}
lantliv i stan - en inredningsblogg

17.8.10

Drömmen om en punschveranda

Alla har vi våra husdrömmar. En del drömmer dagligen och en del lever sin dröm... Vi hade den stora turen att få låna en stor grosshandlarvilla över sommaren. När man får chansen att leva ut sina husdrömmar måste man ju ta chansen...

Huset är helt magiskt och det lustiga är att jag spanade
in det här huset på en liten roadtrip som jag och en
väninna gjorde vintern -96. Att få återkomma fjorton
år senare till samma plats är ju rent otrolig!
Huset har en jättestor punschveranda som var jättefin
att sitta i på kvällarna. När det regnade smattrade det
så ljuvligt mot taket...
Att få kika ut mot regnet i hundratals små rutor, tja, det
är ren och skär glädje om du frågar mig!
Vad fantiserar du om, har du också drömmar om en punschveranda?
Eller har du andra spännande tankar?!
lantliv i stan - en inredningsblogg

13.8.10

Tillbaka i stan

Semestern är över och första arbetsveckan avklarad. En arbetsvecka som varit en plåga eftersom sömnen vägrat infinna sig. Bläddrar lite bland mobilbilderna och hittar några bilder från Wreta. Här firade vi vår femåriga bröllopsdag och jag längtar redan tillbaka! Vi bestämde oss på stående fot att vi ska återvända i vinter. Måste bara se det här fantastiska gästgiveriet i julskrud! Hoppas er sommar varit bra - jag återkommer med ett lite fylligare inlägg om hur vår sommar varit!




lantliv i stan - en inredningsblogg