2.7.06

Kommer ni ihåg...

...vad spännande det var att få följa med mamma till stan och köpa nytt omslagspapper, anteckningsböcker, sudd och pennor inför skolstarten? Jag och mamma hade alltid en mysig stund när det var dags att slå in alla nya böcker i pappret. Ni med barn i skolåldern, gör man fortfarande så?!

/Anna

Allt på bilden kommer från Åhléns

12 kommentarer:

Hulda sa...

Helt enig, det var bare så supert! Og jeg kunne velge det jeg ville ha. Det var gode tider det! :)

Lantliv sa...

Hulda:
Visst var det mysigt!! Och precis som du säger, man fick välja vilket papper man ville ha!! Ha en skön sommar Hulda om vi inte hörs av innan jag och maken drar till Danmark! Vad ska du göra i sommar?!

cia sa...

snälla anna det är väl ändå inte dax ännu att köpa papper och suddgummin.
det var väl i 1-3 klass som ungarna tyckte det var kul att ha papper på böckerna.

Lantliv sa...

Cia:
Nää, du har rätt i att det inte är dags, men jag tyckte anteckningsböckerna med medaljongmönstret var så fint! Och, nää en gång till, jag körde hårt med mitt omslagspapper ända in på högstadiet :)!!

Hur är det med dig, har du semesterplaner?!

Snäckan sa...

Åh, det var en riktig högtidsdag. Är fortfarande barnsligt förtjust i ny anteckningsböcker och har nog hur många som helst ;-)

maloppa sa...

Jag blir inför varje skolstart lika barnslig och köper en massa onödiga prylar bara för att det finns så mycket fint. Får frossa med barnen som fortfarande ska ha både bänk och omslagspapper. Sen kanske det inte är nödvändigt att köpa pennfodral, pennor o sudd varje år - men mamma vill ju så gärna...

Sol sa...

Heia! Jo det er tider som man husker veldig godt!Det var spennende med nytt bokpapir...;-}Jeg har barn i skolealder,og den minste er opptatt av hva slags papir hun skal få(10 år),men den eldste "couldn`t care less".Så det avtar nok med tiden....men minnet er godt å ha.
Ønsker deg god tur til Skagen,der er det vakkert.Ville gjerne tatt en tur dit selv.Vi får se hva det blir til. ;-}

lina sa...

Jag satt och tittade i alla rklam kataloger som fanns och kryssade i vad jag ville ha. Allt skulle matcha! Sen bar det iväg till stan och man gick och mös med mamma! Jag kan riktigt sakna det!

Nilla sa...

Jag minns och jag ser fram emot!
Min mamma och jag började skolan samtidigt också När jag började ettan så började hon på kom-vux.
Fast vi hade oftast genomskingligt självhäftande för att skydda böckerna med, det är fortfarande bäst.
Men det finns mängder med fina papper såklart och jag har provat det med. Pennor och tillbehör har jag alltid älskat!

cia sa...

jag har inga speciella semesterplaner, någon liten dagstur i trakterna, till gysinge tex, måste jag för att köpa en skafferidörr och ett besök hos dottern i Oslo kanske det blir.
vi tar dan som den kommer

Lantliv sa...

Vad kul att få höra att fler än jag har samma härliga minnen av skolstarten!

Vi får tänka ut mer såna där mysiga stunder man hade med mamma, eller pappa för den delen!

Cia:
Ha en underbar sommar, och din inställning är så rätt, man ska ta dagen som den kommer!

slw1111 sa...

This breitling bentley watches niche is not a different. Dangers steps you will need to follow. lumbing service - this involves analyzing what 222 sell well on eBay. Searching brands and specifying which is the most profitable. Look into the competitions listings. With every market you may sell in research is paramount.

Antal som kikar just nu: