7.8.06

Något sött till kaffet!

Mormor har alltid kakor och bullar i frysen, själv har jag på sin höjd ett glasspaket. Det skulle vara otroligt mysigt att kunna duka upp med den fina ärvda kaffeservicen och fylla kakfatet - men jag är hopplös tyvärr... Hur är det med er, har ni allid godsaker till hands om ni får "främmande"?! Om så, vad bjuder ni på?

/misslyckade bullmoster Anna

Bilden: Sött och gott från Decorative Country Living

15 kommentarer:

Anna sa...

Hehhe, jag brukar bara dagen innan eller samma dag, då blir det oftast någon paj och muffins. Har aldrig något i frysen som jag kan ta fram vid oväntat besök. Blir det sådant blir det till att galoppera ner till butiken och köpa köpefika.

Linda sa...

Nej du, men jag kan baka hastbullar!! :-)

Speja sa...

Jag brukar ha vanliga kanelbullar i frysen, dekorerade med rosa pärlsocker. Så var det aldrig tidigare, det har kommit med barnen...

The Nordic Bedouin sa...

Vilka underbara bilder! Hos oss är frysen ofta fylld med en massa bär och frukt som jag har tur nog att kunna skörda om sommrarna på landet hos svärföräldrar och min mamma. Tyvärr hinner jag inte med att baka med allting innan nästa sommar är här. Men det är förmodligen tur för midjan... ;)

Men med fryst bär eller frukt, lite mjöl, havregryn, socker och smör kan man alltid slänga ihop en snabb enkel "crumble". Ett annat tips är att ha smördegsplattor i frysen - lägg upp på plåt, lägg skivor av frukt på och en klick smör (t.ex. äpplen kryddade med kanel och kardemumma). In i ugnen i ca. 20 min. och vips så har man en mumsig efterätt eller kaka att bjuda på som känns proffsig!

cia sa...

som tur är finns det köpebröd och glass, för när jag bakar så hinner det knappt in i frysen förrän det är uppätet, det blir ju så, har man bullar tex så äter man ju av dem och får man sen oväntade gäster får man ta vad man har tex bär och glass.
vissa av mina återkommande gäster har tagit för vana att ha med sig något gott, dom har väl tröttnat på Mariekex

Hulda sa...

Jeg bruker å bake rundstykker, de er så gode å spise på jobb. Da har jeg som oftest et par store poser liggende i fryseren. Ellers baker jeg kaker av og til. Men, mange ganger er det ikke så mye kaker i fryseren. Spesielt ikke om sommeren, da er det mest is til de som kommer innom. Nydelige bilder, forresten!

Helena sa...

Jag har blivit mycket bättre på att baka och frysa in sedan jag fick barn. Dels för att det är roligt att baka och dels för att jag inte gillar tanken på alla tillsattser i köpefikat. Men även om jag gärna skulle vara lite mer Martha Stewart så är ingen perfekt och det slinker ner en del köpefika i alla fall =)

Anneli sa...

Vaddå bjuda?? Jag är hopplös på kaffebrödsfronten. Är själv inte så förtjust i det så jag har aldrig något att bjuda på till kaffet. Men jag har ett kanonkonditori 3 minuter härifrån, så om jag får "främmern" kilar jag dit:)
Jag är däremot väldigt förtjust i att laga mat och bjuda på middagar. Så det väger väl upp, hoppas jag?

Karna sa...

Kjenner meg igjen der, finnes mye godt å få kjøpt! Skulle ha arvet litt der tror jeg, min mor har alltid noe hjemmelaget i frysen...

Lantliv sa...

Det är helt otroligt vilka "bulliga" tjejer ni är!! N.B tack för det fantastiska förslaget på bjudgott - jag har ju faktiskt smördeg i frysen :) !

Anneli: Hi, hi, en medsyster!!

Kram på er alla!

Anna sa...

Min Sambo är bagare så köpe fikat är ju som hembakt om man så säger..Själv bakar jag aldrig bullar(för jag orkar inte höra alla tips bakom ryggen.) ;) Dottern har blivit expert på chokladkaka, hon bakar utan recept nu för tiden. Hmm. Finns inte på min himmel att göra något utan recept. Till oväntade gäster finns inget,men då ska man komma på en söndag för då kommer glassbilen!!

vero sa...

Jag brukar bjuda på kladdkaka. Jag har recept på en snabbis man kan göra i micron. Bara att sno ihop när man blir våldgästad...alltid lika uppskattad. En kladdis är ju liksom aldrig fel. :)

Annars finns det alltid en påse med kakor eller kex i skafferiet. Samt en burk med Gevalia.

Malin sa...

Tyvärr finns det oftast inget i vår frys. Både jag och sambon är riktiga gottegrisar så vi hinner oftast fika upp allt så det är slut när det kommer främmande :) Annars har jag en suverän sambo som gillar att testa nya bakverk och maträtter. Min favorit är hans mandelskorpor.

Lantliv sa...

Anna: Mjo, nog vet jag hur det är med alla "goda" tips och råd - maken är kock! Men det är otroligt roligt att din dotter bakar - det bådar gott tycker jag!

Vero: Kladdis är supergott - aldrig fel! Det låter praktiskt med micro, men jag har nån slags micronoja och använder aldrig vår. Nån enstaka gång kan jag tillåta mig själv att micra upp en matlåda på jobbet. Konstig noja men en noja dock...

Malin: Jo, det är nog så när det gäller oss med, gottegrisar i kubik! Mandelskorpor mmmmm!

maloppa sa...

Gottegris som jag är så älskar jag att bjuda på hembakt till kaffet. Har för det mesta kanel eller kardemummabullar i frysen att bjuda på. Annars slänger jag snabbt ihop min favorit - kladdkaka, det blir aldrig fel. Förra året bakade jag massor av plommonpajer i små aluminiumformar som jag stoppade i frysen. Känns lite extra lyxigt att ta fram en sådan istället för bullar. Älskar att baka, skulle vilja ha mer tid till det, nu blir det mest till födelsedagar, tårtor, kakor odyl.
Kanske beror på att jag inte är jätteförtjust i en del köpekaffebröd....

Antal som kikar just nu: