5.6.10

Balkongen, ett sorgebarn

Balkongen, har fram tills i går kväll, varit ett riktigt sorgebarn. Vi har mest förvarat en massa skäp och julsaker där. När balkongsäsongen kom igång var vi husvakter, men igår var det dags att ta tag i eländet...

Näe, jultomtar ska nog helts ligga i ide i källaren i början av juni...
Vi köpte en fiberclaykruka (ser ut och känns som stenmaterial men den är superlätt!) i lagom storlek för vi tänkte att försöka att få ett vin att övervintra. Ju fylligare kruka desto lättare blir det tydligen för växten att överleva en vinter. Nu har vi ganska bra förhållanden eftersom vi har en inglasad balkong...
Vinet, Vitis vinifera 'Frankenthaler' ska tydligen ha ett kraftigt växtsätt och vi hoppas på att den så småningom kan täcka ena väggen på balkongen. Just nu är balkongen mest som en vit skokartong, vi behöver nästan ha solglasögon där för det blir såå ljust! Om det dessutom blir några vindruvor att mumsa på vore ju det en extra bonus!
Vi satte några citrontimjan också, det doftar ju så gott!
Så där, nu börjar det ta sig! Till höger om fiberclaykrukan är vår gamla alunrot som lyckades överleva den svinkalla vintern. På golvet en kruka med farmors pelargoner. Än är inte balkongen helt på plats, men vi är en liten bit på väg!

3 kommentarer:

Pia sa...

Spännande med vinet, själv lyckas jag ta död på platsblommor, ja nästan :-)

::fina:: sa...

Så fint det blir! Vad roligt att du skrev just om balkong - vi kom just hem efter att ha varit och handlat växter till balkongen. Så här blir det också balkonggöra idag. Hihi de där tomtarna ser riktigt olyckliga ut över att vara på balkongen i juni :-)

anna k. sa...

Pia och fina: Sitter just nu på balkongen och det är stekhett! Måste nog sätta upp gardinerna igen! Det roliga är att alla växter har vänt alla blad mot solen, de älskar värmen! Lycka till med din balkong, hoppas få se bilder!

Antal som kikar just nu: