24.2.10

Sjuk!

Då var det min tur. Praktförkylning. Jag surplar te, hostar, omger mig med näsdukar och ligger begravd under ett tjockt duntäcke... Jag skyller det på snön!

23.2.10

Dagens bild

Bild från Toasts nya vårkatalog. Här kan du läsa fler inlägg om Toast.

Kafferep

Nu går det att märka en klar trend i bloggosfären; det får vara nog med snö! Flera, och även jag, gör allt för att få lite hopp om vår, nån har grävt fram bilder på blossande rosor från tidigare somrar och andra visar upp semesterbilder och spirande Mårbackor. Ja, snön är verkligen vacker men det börjar nästan bli en desperat känsla över det hela. När svensken måste fajtas med snö och inte tar sig till jobbet, näe, då får det banne mig vara slut på eländet!

Jag försöker hålla humöret i dag (och gör allt för att ignorera mina blöta skor) med att tänka på att snart kan man sitta ute och fika, käka kokostoppar, småkakor, dricka saft och kaffe. Ni vet, bara jäsa och vara, och må så där gott över sommaren och den milda vinden som smeker en över håret. Kafferep, det ser jag fram emot. Du?

1. Härlig turkos gosisskål [Indiska ]
2. Fat till småkakorna [Ellos ]
3. Jag älskar de här kannorna! [Cath Kidston]

22.2.10

Dagens bild

Kokostoppar och ett glas Oboy sitter fint på kvällskvisten!

Hotellfrossa

Sagolika hotell från bland annat Grekland finns i en uppsjö i fotograf Vangelis Paterakis fullmatade portfolio. Efter en snabb genonmbläddring bland alla bilder fastnade jag för det här hotellet som heter Poseidon i Aman. Hotellet ger mig en känsla av mellankrigstid, spioner och heta nätter sippandes på en kall drink. Lägg märke till govlen, kaklet ger verkligen karaktär till de luftiga miljöerna!

Visst är kaklet vackert?

20.2.10

ShakeItPhoto

Det var länge sen jag visade några bilder hemifrån. Nu på förmiddagen provade jag en app som jag laddade ner till min iPhone för ett tag sedan, ShakeItPhoto. Det blev rätt roliga bilder faktiskt, så här kommer några "polaroider" direkt från mobilen:

Detalj från vår lilla bar i vardagsrummet. Lampan är ett nyinköp som jag föll plakat för. Skärmen är gjord i plåt, och det till trots, blir det ett fint softat ljus.

Silversetter i köksfönstret.

Lampan hänger där i stilla väntan på att nåt roligare ska dyka upp - förslag?

En ny favorit i köksfönstret; Parasollpilea. Lättskött och
kul med de stora gröna bladen - rekommenderas!

Olivträdet vinterförvarar vi i köket. Nackdelen är att vi inte
kan ha nån värme på alls. Den har överlevt en vinter, undrar om
den fixar det den här gången med...

En av husets två madonnor - läs gärna mer här

Lördag

Ute vräker snön ner för tusende gången och det är tydligen kaos därute i trafiken. Här hemma ska vi tassa runt i sockorna i dag och ta det lugnt, läsa, se några filmen och äta en sen frukost. Med andra ord, inget uteliv idag.

Bilden kommer från bloggen Sunday Suppers. Här finns otroliga matbilder och annat som förknippas med just mat, mycket läsvärd!

19.2.10

Dagens bild

Små lätta moln
ser jag på din himmel,
din himmel som är blå.
Här är du nu min sommar med
små lätta moln.
Min kärlek har du sommar
din himmel så blå.
Pet petals (små blomblad, gjorda av återvunna pet flaskor, kan du göra smycken av) får mig att tänka på sommar och Pugh Rogefelds underbara låt Små lätta Moln. Ha en skön helg nu kära vänner!

Kök och ännu mera kök!

Kan man få nog av vackra, funktionella och välplanerade kök? Alla har vi nog en köksdröm som vi vill uppfylla, vårt håller på att ta form, hur är det med dig? Har du ditt ultimata kök eller går du, som jag, och grunnar på förbättringar, nya möbler och krispvitt kakel? Berätta gärna!

De här fina köksbilderna kommer från Julian Wass.
Här kan du läsa några fler inlägg om kök.

Uppdatering: Den här hittade jag hos Frida.
Ett måste till vårt kök där kabeln ilsket sticker fram!

18.2.10

Dagens bild

Dagens bild påminner mig om att jag bara måste besöka Det franska testamentet så fort jag bara kan - har du varit där?

Flowers by Bornay

Jag älskar verkligen att titta på bilder på pampiga buketter och arrangemang! De här bilderna från spanska "flowers by Bornay" ger jag till dig Minna, du som släcker det mesta av min blomstertörst - tänk, du har blivit med bok och allt, grattis raring!

16.2.10

I det gröna, del två

Trots den utlovade snön och kylan (igen!!!?) så väljer jag att njuta av mina spirande vårkänslor och spelar vidare på temat i det gröna. Saxade de här söta sakerna från Etsy. Hoppas du också kan få ett vårpirr i kroppen, eller ännu hellre, två!


  1. Skål med dundersöt kanin [Alina Hayes Ceramics]
  2. Grönsaksvimpel [Windsparrow Studio]
  3. Buteljgrön väska - mumma! [Bayan Hippo]
  4. Placeringskort till festen [Timeless Paper]
  5. Vackert tryck! [Stiletto Hights]

15.2.10

Dagens bild

Den här bilden väcker minnen om soliga
dagar när jag badade i farmors orange badbalja.

I det gröna med Olsson & Jensen

Solen har visat sig de senaste dagarna och det märks på mina växter därhemma. Några plantor som jag var inställd på att slänga, har helt plötsligt börja sticka upp små späda, gröna blad. Trots snötäcket därute så är nog kanske våren så sakta på väg!? Med små vårkänslor i kroppen fastnade jag för de här fina föremålen från Olsson & Jensen:

En praktpjäs fylld med pioner, något att inspireras
av till en stor fest som student eller bröllop.
Den här cementkrukan skulle vara ljuvlig med skira
sommarblommor i som till exempel rosa rosenskära
som blivit en personlig favorit.
Trädgårdsstol med fin patina, nåt
annat än fula plaststolar va?
En byst eller staty ska man ju ha i trädgården med!

14.2.10

Dagens bild

Ofta fastnar jag för en bild, det kan vara själva objektet som gör mig intresserad, färgerna eller en stämning som gör att jag tycker om bilden. I bland vet jag inte varför. Men det spelar ingen roll, för gillar jag något behöver jag inte förstå varför, bara det väcker något inom mig så blir jag nyfiken!

Alla hjärtans dag

I dag firar vi kärleken, och för mig finns det inget vackrare, än att fira detta än med ett bröllop. Du står framför era vittnen och lovar dig själv och din partner att göra allt du förmår för att få kärleken att överleva alla de hinder ni tillsammans kommer att möta. I nöd och lust helt enkelt. Och för mig är kärleken självklar, man+kvinna, kvinna+kvinna eller man+man. Så länge två personer känner innerlig kärlek till varandra, vad kan vara fel?

I dag firar jag med min älskade man, tack
kära du - du är mitt enda, eviga, hjärtas ljus!

Bilderna kommer från Once Wed - här finner
du sagolik inspiration till ditt bröllop eller fest!

13.2.10

När jag blir stor!

Då bor jag i hus och har plats för en fullstor staty. Den här kvinnan med den vackra "blicken" hittade jag hos Oliver Gustav. Visst är hon fin?

Fram tills dess njuter jag av min byst (bilden ovan) som stod undangömd i ett hörn i växthuset hos Nacka Byggnadsvård.

12.2.10

Under pressure

Härom veckan var jag förbi Oscar och Clothilde för första gången sen de flyttade till sin nya adress på Styrmansgatan. Och häärreguuud, vilken butik!! I brist på nåt bättre sätt att förklara det hela måste jag säga att det är som att stiga ner i en svart godisgrotta, full med onyttigt för plånboken. Jag var tvungen att lägga band på mig för att bara gå hem med den här brevpressen som blivit en favoritpryl.

Har du sett fler brevpressar i nån butik nyligen? Vill gärna ha några fler!

10.2.10

Lonny magazine nr. 3

I kväll ska jag plöja igenom senaste numret av Lonny. Här hittar du inredning i olika stilar med en gemensam nämnare, det är mycket snyggt och stilrent! Massor av tips på saker du kan göra själv och skickliga inredare som berättar om sina tankar kring inredning. En annan fin sak är ju att tidningen är helt gratis. Trevlig kväll på dig!
Bilderna är saxade från Lonny.

9.2.10

Alla hjärtans dag

Eftersom jag är usel, riktigt usel, på att komma ihåg bemärkelsedagar så förväntar jag mig ingen uppvaktning alls på söndag, men en tant kan väl få drömma lite? Brukar du fira med din käresta - och i sånt fall hur? Här hemma ska jag nog allt ta mig upp tidigt och se till att maken får sitt kaffe och frukost serverad i sängen! För det är han verkligen värd!

1. + 2. Blommor med bl.a. tulpaner [Martha Stewart]
3. Väldoft på burk - älskar den här doften! [Finns bl.a. här]
4. Brunch på Elvik [Läs mer här]

7.2.10

Guldkorn från Etsy - Sadie Oliver

Att Etsy är en guldgruva, det vet ni redan - men har ni hittat fram till Sadie Oliver? I shoppen finns massor av vacker vintage som inspirerar. Här är några små guldkorn som gärna skulle få flytta hem till mig. Att bingobrickor var så vackra? Det var en överraskning som gett mig mersmak!