28.2.11

Tom Joule till Sverige


Någon som hört talas om Tom Joule? Jag såg precis att dom skall slå upp portarna till en egen flagship store på Biblioteksgatan i Stockholm till våren. Sedan tidigare finns två butiker i södra Sverige men också en hel drös i utlandet. Jag tror att jag har besökt deras butik i London tidigare, och där var det mysigt värre! Härligt inrett med tunga mörka färger och träslag. Kläderna och stilen för tankarna till amerikanska Abercrombie & Fitch, och även om det kanske inte riktigt är min stil längre så finns det absolut fina basplagg och annat snyggt jag mer än gärna skulle lämna butiken med. Kan tänka mig att deras barnkläder är hur fina som helst också. Lovar att spana in och rapportera när portarna slås upp!

[ Moodboard ] Grönt och blått

1. 'Spring' av Ricardo Salema 2. Sagolik blå fågel; härifrån 3. Härliga vårfärger från Norrgavel. Gillar verkligen stylingen på den här bilden, det är så fint med alla växter som som ska väckas ur vintersömnen och soffans färg får det att spritta i mina slumrande odlingsfingrar!
Tänkte börja måndagen med ett smajl - och den här kannan med Pippi får mig att le, brett!!!
Via bloggen Varpunen.

27.2.11

Isländsk skönhet...


Ni som lyssnar på våran spotifylista Vårliv i stan har säkert lagt märke till veckans senaste låtar.. Emiliana Torrini är en isländsk skönhet med de mest fantatiska låtarna och albumomslagen! Lyssna in hennes Jungle Drum och andra våriga låtar HÄR!

På väggen

Saker att ha på väggen är något jag alltid tittar efter och funderar på. Idag, på vår Facebooksida har jag gjort ett litet album med fina inspirationstavlor. Se mer bilder här.

26.2.11

Shorpy!

Om du, som jag, gillar gamla porträttfoton så är Shorpy Histocic Photo Archive stället att hänga på! Här är några bilder därifrån som hänger på väggen därhemma!


25.2.11

Helgsvep





Den här veckan lossnade det, och helt plötsligt började jag se gult och ännu mer gult! Gult är på något sätt hoppets färg, med gult kommer knoppning och förändring - om du frågar mig. Hoppas ni har haft en fin vecka! Här kommer min summering:

1. [Facebook] Helt plötsligt ville jag få in sol i köket!

2. [Facebook] Och helt plötsligt dök gult upp som ett tema för veckan!
3. Blev väldigt nyfiken på den här lampan idag!
4. Längtade ihjäl mig efter sommar när jag såg de här krukorna! Fint alternativ till den här.
5. Hörde den här låten av Sarah Jaffe i dag, ljuvlig! Och oj, GULT - igen!

6.
Eftersom jag nu lever utan så lite socker som möjligt, är ett besök hos Underbara Clara ibland en plågsam njutning. Den här kakan, Skrik-gott är något jag skulle ha älskat (ja, jag älskar bakverk och speciellt  biskvier, big time).

7.
Jag lever efter LCHF sen i september 2010. Och det här inlägget skulle jag kunna ha skrivit. Precis så här är det, och det är en tråkig och skrämmande insikt att; alla kan INTE och SKA inte och följa statens kostråd. Kostråd som jag levt efter, och som gjort mig både sjuk och fet. När jag började göra totalt TVÄRTOM mot vad jag och du fått lära mig, ja då började mitt nya liv! Läs Matrevolutionen, den öppnar upp ögon! Om du har frågor om kosten, skriv gärna en rad eller två så ska jag försöka besvara dem.

8. Palace Tallrikar och skål - kul och jag gillart! 
9. Puss och ha en fortsatt trevlig fredag!

Ögongodis

24.2.11

Motsatser

De här bilderna är totala motsatsen till vad jag känner just nu, min inre palett är grön, röd och gul! MEN jag kan inte motstå känslan i dem, jag vill bara dyka in i bilderna, sitta vid bordet dricka mitt te med kokosolja, läsa en bra bok och dra upp raggsockorna långt och bara, bara vara!
Alla foton kommer från fantastiska Ditte Isager.

Flipp eller flopp?

Martha Stewart är en stor hundvän och marknaden för hundkläder är tydligen helt ENORM.
Men jag undrar, är verkligen djur utklädda som små människor gulligt eller bara helt förfärligt?
Jag låter er avgöra om den här trenden är en redig flipp eller en total flopp!
Mer bilder från Martha Stewart Fashion Pets 2011 Photo Contest hittar du här

Sivletto

Jag är extremt svag för klassiskt mode, och gärna 40- och 50-tal. Bästa butiken att shoppa snygga jeans och söta klänningar i den stilen, är utan tvivel Sivletto som ligger på Söder. Om du lyckas pressa dig nerför världens smalaste trappa, öppnar sig praktiskt taget himmelriket, fyllt med stiliga pojkar med brylcréme i håret och tjejer med sagolika frisyrer, allt serverat till rungande rockabilly. Jodå, du kan smälta alla intryck med en kopp kaffe också! En butik värd att besöka även om du föredrar att shoppa hos kedjor som H&M och Kappahl.
De har även en extremt välsorterad webbshop och de här sprillans nya plaggen, från bl.a. Jumperfabriken föll jag hårt för:

1. Tröja Melker - en man i en sån här tröja blir väldigt kramvänlig :)
2. Jumper 'Kattis' - så fin!
3. Klart pojken ska ha en kepa - Baggy Buster Hat
4. Och min absoluta favorittröja - Haddock!

23.2.11

Grönt är skönt



Trillade in hos härliga Green Kitchen Stories som är en sida som bjuder på färgsprakande bilder och vegetariska recept. Något för min fina vän C kanske? Jag är egentligen inget stort fan av vegetarisk mat då jag gärna mättar magen med både kött och kyckling.. Men till sommaren ska jag nog ge flera av dessa sallader och röror en chans. Det ser ju så förbaskat fräscht, nyttigt och snyggt ut om inte annat!

Till vardagsrummet

1. Om jag hade lite mer plats skulle jag gärna vilja ha ett stilleben av en massa lampor!
2. Drömfåtöljen, gärna sliten i svart eller brunt... Bauhauslampor + Chesterfield från Dusty Deco.
3. Fler inlägg om Dusty Deco hittar du här

22.2.11

Rejäla stänk av rött

Efter ett par riktigt tunga veckor känns det som om något lossnade idag. Lite glädjebubbel kom krypande i magen, ett fjäderlätt snöfall och massor av solsken gjorde helt enkelt susen för ett fruset humör! Jag blev så inspirerad när jag såg de här vintervackra bilderna av Miriam. Du kan läsa mer om henne och hennes stil här. Precis vad min vintertrötta själ behövde idag, rejäla stänk av rött, stickade vantar, ulltröja och snickarbyxor - wowsa!

Ordning..

En vacker dag ska jag bli noggrann och ordningsam.
Skaffa mig ett skrivbord och fylla det med dessa saker...

Bilderna kommer [härifrån]

21.2.11

Längtan efter vår..


Finaste bilderna tar den här damen från Michigan.. Slå er ner en stund och bläddra igenom hennes bilder här. Längtade man inte efter vår och sommar innan så gör man det garanterat efter att ha botaniserat i hennes fotoalbum.. Tack för i år snön, men nu längtar jag efter bar mark, knoppiga snödroppar och vårpromenader med solglasögon på näsan!

18.2.11

Jag kommer!

Äntligen fredag - och veckans bästa dag! I dag firar jag in helgen med den här låten. Och tack till kollega M som har världens mest bisarra musiksmak, du breddar min värld med dina vansinniga påhitt! Så nu kan jag svara "Jag kommer" när helgen ropar!

Mitt vårtecken

Alla har vi nog våra vårtecken som vi spanar efter, det kan vara dropp från taken eller kanske en smällgul tussilago som sticker upp ur snön vid dikesrenen. Mitt vårtecken är de små krukor med doftvioler som man kan hitta hos blomsterhandlarna så här års. Supersöta blommor med ljuvlig doft som gör mig jätteglad, en kruka med lite solsken som ger mig lite extra ork att överleva den här grå tiden. Har du något speciellt som höjer ditt humör just nu? Dela gärna med dig!

16.2.11

Sen kväll hos sophia




Precis haft en supermysig kväll hemma hos min underbara bloggpartner. Tack raring - you rock!

Bröllop!

I går skrev Minna om bröllopsblommor och, som den bröllopsfreak jag är, måste jag kontra med den här enkla buketten med syrener. En sån här bukett passar alla försommarbrudar som vill ha en sparsmakad, men ändå lyxig bukett med massor av väldoft!


15.2.11

U BARBA

Om jag får vägarna förbi Milano nån dag ska jag se till att skaffa en reservation på U Barba!
Jag fullkomligen älskar de här rummen, den strama och enkla inredningen, de rustika möblerna
i industristuk. Även färgerna passar min palett; grått, svart, vitt och brunt med stänk av grönt.
Här skulle jag inte ha något emot att tillbringa några timmar med en karaff vin och en tallrik pasta! Hänger du med?

14.2.11

Vart ska veckan gå?

Hit, dit, upp eller kanske ner? Oavsett riktning, glöm inte att uppvakta din partner idag. Och har du ingen finns det säkert någon i din omgivning som du kan slösa din uppskattning på! Om du totalt glömt bort det, tänk på att fina ord och handlingar räcker långt för att visa din kärlek!
 

13.2.11

Helgen

Helgen har inte direkt varit en munter historia. Jag drog på mig nåt som verkade vara en förkylning som inte riktigt ville bryta ut. Du vet, supervissen och trött bara... Dagarna har ägnats åt lite bläddrande i kokböcker, matlagning och allmänt slösurfande. Hoppas att ni har haft en härlig helg trots det lustiga vädret, ena sekunden snöstorm och i andra strålande solsken. Nä, nu satsar vi på en kanonvecka istället!
På vår Faceboosida har delat med oss av bl.a. det här i veckan:

11.2.11

Allt utom snö

Ute är det snöstorm, klass två varning och själv skulle hellre befinna mig någon annanstans. Just nu längtar jag efter en god hotellfrukost och svala lakan, det vore en skön kontrast till all blötsnö som just nu virvlar upp mot mina fönster.  Liknande golv som i High Road House frukostmatsal kan du hitta här och här.

10.2.11

Formex + Betong + Fåglar


Hade tänkt skriva lite om Formex-mässan som gick av stapeln förra veckan. Kände dock att jag inte fick varken ispiration eller bra bildmaterial med mig hem. Visst finns det fina saker att titta på, men de flesta montrarna ser ju nästan exakt ut som förra året.... och året innan det.
Men nu ska jag inte vara för butter här.. Några gobitar gjorde min dag iallafall!

1. Betongkonstnären Tove Adman är som bekant en favorit, och hennes senaste skapelse är detta bokstöd. Jag blev störtförälskad och snart står ett fint par hemma hos mig.

2. Fåglar är en trend som kom starkt för flera säsonger sedan och jag gillar det verkligen. Bilden kommer från underbara bloggen My Owl Barn. Gillar du också ugglor så är det verkligen värt ett besök! Några ugglor beställdes på Formex, men tokigaste beställningen som också den kommer att stå hemma hos mig, blev en svan... Den ser uppstoppad ut, men är i sjävla verket av frigolit och mycket mindre än en riktig pippi. Låter säkert urknasigt, och det är det nog. Bild kommer när den står på sin plats!

Middag i helgen?

Jag blev så inspirerad när jag såg den här bilden på bloggen Kuseboholm Gårdbutik! Nästa gång vi har middag här hemma vill jag också duka upp med massor av genomskinliga glasflaskor i stället för vanliga ljusstakar. Glasen blir ett jättefint blickfång, och alla ljusen lyser nog upp festbordet - för jag avskyr att behöva ha elektriskt "ledljus" när man dukar upp till en god middag. Ett fint exempel på att man ska hålla det så enkelt som möjligt, eller vad säger du?

9.2.11

Viktiga datum!

Nu har det nya året börjat ticka iväg, men än är det inte för sent att hitta riktigt fina kalendrar därute! De här strama och grafiska bladen är några fina exempel på vad jag gillar just nu...

1. + 2.  jollygoodfellow 3. + 4. edubarba

Vackra väggar


Dagens upptäckt är dom här skapelserna! Nog för att några av er kanske sett dom förr, men när jag såg här att priset var betydligt lägre än när jag tänkte klicka hem dom från Danmark förra året blir man ju så där extra nöjd och glad. Hurra säger jag och möblerar om på väggarna för att skapa en lucka för trollsländan!

The office

Här vill jag jobba!
Härifrån

8.2.11

I dag är jag stolt!

En gång jämtlänning, alltid jämtlänning! Trots att det var många år sen som jag lämnade Östersund så ser jag mig fortfarande som "inlanding" och hänger med i vad som händer i de gamla hemtrakterna. I dag är jag stolt och extremt glad över att Elle Interiör prisat det jämtländska hantverket med att ge Frösö Handtryck sitt designpris Årets textil! Stort grattis!

I LIKE!

Appropå Elle Interiör, i senaste numret har de ett hemma hos reportage med det fina ägarparet från Dusty Deco. En fin artikel med ett otroligt snyggt och charmigt hem som verkligen speglar deras personlighet!

7.2.11

I do!


Tänk att få gå på ett bröllop i en lada! Det verkar så avslappnat, tokigt, härligt och personligt tycker jag.. Ska bara hitta mig en karl och en lada - sen är det jag som gifter mig på höskullen!

6.2.11

Wreta Gestgifveri - gemensamma utrymmen

Här kommer sista inlägget om Wreta - hoppas ni gillat vad ni sett och tar steget att besöka hotellet själva! Jag tror fullt och fast på att ni inte kommer att bli besvikna!