9.3.06

Grekisk mat!

Kylan fortsätter sitt envisa segertåg. X var sur och grinig på jobbet idag och hävdade bestämt att "vintern hånler mig rakt i ansiktet"!! Hon, liksom jag och garanterat, många med oss, längtar intensivt efter björkarnas musöron och varma, ljumma vårvindar!

Maken står vid spisen och lagar kyckling. Som vanligt är det kallt i lägenheten och jag drömmer om Grekisk sommar och underbara, underbara grekiska smårätter! Smårätter som man sköljer ner med kall retsina medans man blickar utöver en bedårande solnedgång över Medelhavet! Gillar du också grekiskt?! Här kommer en god, snabb och lätt grekisk smårätt, tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på den...

Grekiska "minipiroger"
- kavla ut smördegsplattor och skär ut rektanglar (hur många per platta avgör du)
- fyll rektanglarna med fetaost och hackad, färsk basilika
- vik i hop till en pirog och försegla kanterna med en gaffel
- pensla på med ägg

In med plåten i ugnen (som står på 220 grader)! "Pirogerna" är klara när färgen är varmt gyllenbrun! Avnjut till kött, rosmarindoftande klyftpotatis och taziki!! Servera gärna ett glas retsina för ännu mer Medelhavsfeeling!!

Snabbt, gott och helt ljuvligt!!

0 kommentarer:

Antal som kikar just nu: