29.11.06

Ett hål i själen

Då var det slut på det roliga. Efter att damen på bilprovningen knackat hål på praktiskt taget hela underredet, knäckt av bromsslangen (?) så all bromsvätska rann ur så bidde det ju förstås körförbud. Ursäkta att jag svär, MEN FY FAAAN. Nog för att jag visste att underredet på Fiat är nåt att skratta åt men att det ska kännas så här när det är slut... Ett stort hål i magen över att det inte är nån idé att laga - varför ska man slänga ut minst 15 papp på nåt som kanske håller ett år? Ett stort hål i magen över att min nästa date blir med nån hårdpermanetad dam på banken.

Vi måste ha en ny bil. Bilar är dyra. Min plånbok gråter....

28.11.06

Pysselkväll

Tja, i ärlighetens namn blev det inte så mycket pysslande... Mellan prat om livets små "viktiga" saker lyckades vi hinka i oss så där lagom mycket med vin att vi endast lyckades knåpa i hop tre julkort var... Men det gör inget - för vi hade förbaskat trevligt i hop - och det är ju det som räknas! Hmm, dessutom blev det karaoke på den lokala puben... Bästa väninnan gjorde succé med sin Britney tolkning som vanligt!!!

Håll nu tummarna för mig att vårt lilla bilskrälle går igenom på bilprovningen i morgon nu!!

23.11.06

Ett underbart plåster på såret!

Jag rusade som en skottspole från Anneli och lite härligt volontärarbete - till en tokstädning av bilen inför morgondagens bilprovning. Hela prylen är ångestframkallande eftersom jag är övertygad om att det kommer att bli nådastöten för vår lilla bil.

Jag röjde ur, fyllde på allt, kollade lampor, skrubbade paneler, kopplade bälten och kollade om varningstriangeln satt på plats... Jodå, allt var i sin ordning! Döm om min stora skräck när jag insåg att jag, datumdyslektikern (och tider med för den delen) har dabbat mig ännu en gång!!! Det var #¤#%# en månad sen jag skulle vart på bilprovningen! HUGA!!! Om ni visste hur svårt det är att få tag på tider just nu!!! Desperat satt jag och klickade runt på bilprovningens sajt - och som ett trollslag dök en ledig tid upp nästa vecka - pust....

Tack och lov så dök ett underbart plåster på såret upp - vi har fått vårt lilla Garden hus på underbara In my Garden i Mariefred! Fredag innan julafton, och fram till julaftons morgon är huset vårt!! Tjoho, jag och maken ska ligga under täcket och inte göra nåt annat vettigt än att rå om varandra!! Kan det bli en bättre start på julen? Jag längtar!

22.11.06

Pyssel

På lördag blir det pysselfest hemma! Cd skivor med julmusik (här är det 50-tal med Elvis och Bing Crosby som gäller) är framplockade och tonvis med ljus är inköpta - allt för att komma i rätt julstämning. Ett antal vänner dyker upp med papper, bokmärken, glitter, band, växter till julgrupper med mera - här ska det pysslas! Själv tror jag att jag ska göra julgrupper, strutar och julgranshängen. Det ska bli så skoj att äntligen få se alla vänner som man haft för lite tid för på sistonde!

Ska ni julpyssla i goda vänners lag - eller är det något ni kanske gör med familjen?!

Bilden: Hittade jag här.

17.11.06

Ängel

Eftersom ni är såna änglar - jo, dom finns - så får ni kika på en rykande
färsk bild jag tagit på jobbet. Jo, jag fulbloggar idag :D !

Uppdatering: Nä, jag har inte gått under jorden :D - Det har kommit hem
en massa kul saker till Cosas så det har varit lite pressat med tid.
Jag provar att återkomma i kväll - ha en magisk tisdag!

16.11.06

En bra vecka!

I morse vaknade jag glad och pigg och hade en känsla i kroppen av att; "Det här har varit en bra vecka"! Det vanliga jobbet har varit okej, maken och jag har haft det mer än gott, jag har lyckats sova någolunda bra, Cosas butik ligger uppe, Anneli och jag har packat två kvällar och i dag går första leveransen i väg. Med andra ord - min vecka har varit jättebra!! Helgen ska ägnas åt lite fotografering, pyssel och förhoppningsvis en liten busgrogg eller två - det var år och dar sen sist!!

Jag hoppas att er vecka har varit lite mer än bara "vanlig" och att ni mår bra, för vet ni vad, idag är det FREDAG!!!!!

Vi har ännu en bloggare att välkomna!! I min vackra värld kan vi läsa om lantlig inredning i gammal stil m.m. - klart värt ett besök tjejer!! Bilden: Okej, jag måste lära mig att jobba med tråd - vem skulle inte vilja ha såna här fina julkortsträd?! Bilderna är från Pottery Barn.

Radiola

Vad tycker du - flipp eller flopp?
Jag säger: VILL HA!


De underbara radioapparaterna som Cath Kidston har gett sitt signum hittar du här.
En alldeles nybakad bloggare (välkommen kära du) har också bloggat om radion - besök!

14.11.06

White Christmas

Snöbollar gjorda av glasburkar? Tja, jag är begeistrad! Äntligen har jag hittat den rätta julklappen till systersonen! Om du också är sugen på tvättäkta amerikansk jul måste du bege dig hit!

Bilden: Martha Stewart

13.11.06

Julfavoriter från Cosas!

I morgon öppnar äntligen Cosas! Jag avslutar min vecka med att visa mina abosoluta julfavoriter; Smällkaramellerna är så fina och pappret... tja, det är både krispigt och gräddigt på samma gång. Kan inte beskriva det på nåt annat sätt än så :) ! Och renarna, finns det några sötare "Rudolf" än de här två? De får gärna lysa in julen hemma hos mig!

Så missa inte premiären i morgon (eller om några timmar rättare sagt) hos Cosas!

Tack kära Anneli - you are the greatest!! Puss, puss!

10.11.06

Organisk fredag

Jag avslutar mönsterveckan - tack Nilla! - med en bild av min kära arbetskollega T:s vackra, öga! Det här var en otroligt rolig vecka och så mycket fina bilder vi fått se! Ha nu en skön helg kära vänner! Själv ska jag slita framför datorn hela helgen - vad ska ni göra?!

Ny blogg: Inne och ute är en nystartad blogg med inriktning på skön lantstil - besök!!

9.11.06

Blommig torsdag

Jag önskar att jag kunde säga som Anneli; "Den här har jag gjort själv" men tyvärr... Dagens blomstertema får illustreras med ett dekorationsklot av keramik som slank ner bland alla små shoppingfynd från i sommras! Hmm, jag undrar hur vår myra gjorde den där brickan...?

Tack kära ni för alla fina kommentarer - jag är för urschlig på att svara - men bot och bättring utlovas när Cosas skeppet lämnar hamnen! Oj, oj, snart är det fredag vad ska man hitta på då? Nåt organiskt?!

8.11.06

Prickig onsdag

"Den svårartade "prickis greengatis" sjukan visar sig genom att patienten drabbas av svåra frossbrytningar och oförklarliga känslor av lycka vid åsynen av prickigt porslin. Sjukdomen botas enklast genom att patienten botar sig själv genom ett besök här eller här där det finns ett pdf-blad där patienten i lugn och ro kan läsa om hur man botar denna åkomma som är mycket svår runt jultid."

Nää, jag måste övertyga Anneli om att Greengate måste ingå i Cosas sortiment eller vad tycker ni?!
Bilden: Greengate

7.11.06

Rutig tisdag!

Den här utmaningen är toppen - för helt plötsligt så kan man få användning av en del bilder som bara har legat och skräpat på hårddisken! Den här "betongmattan" kan jag betrakta varje dag på mitt jobb - visst har Tove Adman gjort ett toppenjobb?! Du har väl sett hennes coola ljuskrona? Den vore inte dum att få av tomten :D !! Hos Nilla kan du hitta länkar till andra "mönsterbloggare".

3.11.06

Pumpa mot sorg!

Huga, jag blev så gråtmild av det förra inlägget att jag måste gaska upp mig med en pumpa eller två!! Ute skiner solen och kylan nyper oss i skinnet - ha en skön helg, alla goa rara ni!

/Anna

Bild: Från förra helgens shoppingtur.

Det första ljuset i november

I helgen går mina tankar till min systerdotter.
Hon är vårt änglabarn som aldrig fick se den
nyfallna snön och aldrig känna den bitande
novemberkylan mot sina små kinder...

Det första ljuset är ditt, lilla vännen.

Bilden: Kasmil som tagit massor av underbara bilder från en polsk kyrkogård.

2.11.06

Ljuvligt hemma

Jag ska ju inte sticka under stol med att det klappade lite extra i hjärtat när bloggen Ljuvligt Hemma utnämnde Cosas till veckans nätbutik! Eftersom Ljuvligt Hemma är en ny bekantskap för mig måste jag ju passa på att uppmana er till ett litet besök (speciellt när jag hittade ett inlägg om Ilva som har mycket kul i sitt sortiment)! På bloggen hittar du massor av fin inspiration, coola nätbutiker och skön inredning!

Tyvärr vet jag inte vad tjejen (okej nu är jag fördomsfull men jag misstänker att det är en käck dam) bakom bloggen heter, men läser du det här, måste jag bara säga; "You go girl"!

Uppdatering om panelhelvetet: Supertack för alla uppmuntrande kommentarer! Det känns lite trösterikt att det inte bara vi som genomgått renoveringshelvetet... Nya plugg är inköpta och skruvandet fungerade fint tills vi stötte på en massa, massa kablar som var gömda i betongen. Hmm, hur ska man göra nu då för man vill ju inte direkt bli grillad mitt i allt... Tur att det finns snälla svärföräldrar som ska komma på studiebesök och förhoppningsvis komma med massor av goda råd!!