1.10.08

Toarp Säteri

Jag är jättenöjd med våra bruna filtar från Ikea, men jag blir jättenyfiken på att testa Toarp Säteris fantastiskt vackra ullplädar nästa gång det är dags att köpa sig en filt. Om jag nu inte lyckas slita ut våra Ritva :) så vore ju en sån här gosig filt en jättefin julkapp till mormor!


Så här säger de själva om sin ullplädar:
Toarp Säteri har vi under sommarhalvåret över 500 egna får. Utöver ullen från de egna fåren samlar vi in ull från flera hundra andra gårdar i Sverige... Den bästa spinns och vävs till Toarp-pläden. Eftersom de svenska lantrasfårens ull i finns i hela färgskalan från svart till vitt och brunt kan vi skapa olika färgkombinationer utan att färga ullen. Vi strävar efter att använda mönster och färgkombinationer som är tidlösa, gärna med historisk bakgrund.
Jo, jag säger både pläd och filt, är det någon som vet vad den exakta skillnaden är? Är det ens någon skillnad?

15 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Pläd och filt, ja, kan inte riktigt säga vad skillnaden är men filt är väl mer för sängen och har väl inga fransar? Medan pläden är nåt man drar om sig i soffan och har fransar.. Min gissning men vet inte om den stämmer..

Kanonfin pläd, skulle inte heller ha nåt emot en sådan från Toarp. kram!

Ellas Inspiration sa...

Kan inte ge dig något klokt svar! Pläd eller filt, lika goa är de oavsett namn!

Kanonfin filt. Har faktiskt två liknande som jag fått i present en gång i tiden men de ligger i skåpet för barnen gillar inte materialet och de är de som brukar mysa... Men nu blev jag lite sugen på att plocka fram dem...

Kram Karin

Iris // Alla dagars kaos sa...

Väldigt klok fråga faktiskt.. en riktig funderare, jag har ingen aning :) Det känns som pläden är mysigare :)

Hur får man förresten tailsweep annonsen mellan de två första inläggen? Jag har koden men förstår inte var på blogspot jag ska skriva in den. Blir så frustrerad när jag inte förstår mig på datorn.. :)

ha det bra!

Lilla huset på prärien sa...

Ja en sådan hade nog inte varit helt fel att ha såhär i kallare tider. Här hemma har det varit urkallt idag så jag har roat mig med att tända vartenda ljus och varenda lykta jag har!

Ha det bra!

Kram Jenny

fingerspitz sa...

Jag tänker att det heter filt för att filten är just filtad. Annars tror jag inte att det är någon större skillnad.

Själv skulle jag vilja ha ett torpafårskinn.

Betty sa...

Vad kul att titta in hos dig igen det var ett tag sedan. Vilka fina bilder från Marie C. sovrumsbilden gjorde mig ännu mer säker på min egen stil o gav massor av inspiration , tack!

Kram Betty !

Skatan sa...

Godmorgon fröken!

En sådan pläd skulle jag behöva just nu. Ute är grått och murrigt och regnet öser ned. Jag får verkligen ta sats för att vilja ta mig ut i den nya dagen...

Önskar dig något mindre regn, och lite blåre himmel!

/A

Design och Inredningsbloggen sa...

har ingen aning om vad skillnaden är, men en pläd känns som om den är mindre. Men det är säkert en högst personlig tolkning! ;-)

Design och Inredningsbloggen sa...

har ingen aning om vad skillnaden är, men en pläd känns som om den är mindre. Men det är säkert en högst personlig tolkning! ;-)

sara sa...

Har inte heller någon riktig koll på skillnaden mellan filt och pläd, men skulle mer än gärna ha en av de där att kura i såhär i höstrusket!

Betty sa...

Det var så roligt i butiken idag för häromdagen så läste jag ditt inlägg o kommentarerna du fått ang. Toarp. Jag bor ju inte så långt därifrån o som sagt idag kom en kund in som jobbar där. Jag berättade vad jag läst o hon blev jätteglad ! Har själv deras plädar o dom är ljuvliga plus jättestora vilket min man på 2m är nöjd med.

Natti nattikramar från Betty !

Anonym sa...

Pläd eller filt... för min del är det samma sak - något mysigt att krypa under i höstukset. Kan inte ha för många!

Anonym sa...

Det dära mysiga sakerna skulle passa fint hemma hos mig =)

anna k. sa...

Alla söta rara! Tack för era fina kommentarer - kikar in och säger hej hos er!

Anna sa...

Filtarna från Toarp är helt underbara! har två som används istort sett dagligen under vintern!