8.5.06

Kvart över fem en måndag...

...knäpper jag bilder av mina två hjärtebarn. Den ena är fulländad och den andra kommer snart att bli den oas jag har i mitt huvud!
En del skaffar katt eller hund som substitut för barn, jag har en släktpelargon. Den här pelargonen har gått i arv, i fem generationer, och kommer i från min farmors mormor. Det sista jag och min älskade farmor gjorde innan hon gick bort var att plantera om moderplantan och ta sticklingar. Det var precis som om hon ville se till att jag förstod hur jag skulle göra och hur man ska ta hand om den.
Moderplantan lever och sticklingarna frodas och de är till en enorm glädje för mig! Varje dag när jag ser dem, tänker jag på farmor "Gugge" och alla fina minnen vi fick ihop! En sann gåva som jag vaktar som en hök över!

Om någon känner igen sorten, eller har en aning, hör av er så kan jag skicka en bild på bladen!!
Den enda orsaken till att jag vågar visa upp ett hörn av min trista betongbalkong, är att till slut få visa en "efterbild"!! Förvaringslådan, dynorna och bordet lämnade den förre ägaren efter sig. Här ser ni det första planteringsbordet "Flitiga Lisa" som vi köpte på Rusta. Var ju tuvungen att ta bort själva kanten på ovansidan bordet för att få den att passa, men det blev okej ändå.

Kan ni se hur vackert det blir med vit, liggande panel, trägolv, mjuka sköna kuddar, vita möbler och de två planteringsborden bredvid varandra, där farmors pelargoner ska få trona i sin fulla majestät?!

Jag kan, och det kommer att bli mitt och makens lilla paradis!

/Anna

Maken jobbar kväll och jag ska snickra i hop lite länkar - som utlovat! För övrigt kan jag rapportera att det var 28 grader varmt på balkongen när jag kom hem, kvart över fem!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser absolut din bild! Det kommer att bli helt fantastiskt! Hos mig ligger köttet på grillen så det nalkas strax middag. I'll be back!

Hulda sa...

Det var en flott granium, ligner på en jeg har selv.

Anonym sa...

Det ser mysigt ut , och blir jättesnyggt med panelen, jag skulle också vilja ha något litet och ombonat som en balkong, trädgården är så stor och jag ha inget riktigt krypin vi har en stenlagd uteplats utanför huset med sol hela dagen men jag skulle vilja rama in, eller sätta något insyns plank runtom för vi har grannarna så nära inpå oss. men det blir nog ett annat år.den här sommaren verkar redan intecknad

Anonym sa...

Det kan bli hur fint som helst tror jag! Alla förutsättningar finns ju!

Nina sa...

ser framemot efterbilder...det är härligt att ha sitt lilla paradis hemmavid!

Anonym sa...

Jag är också otroligt sugen på att fixa till min balkong. Din ser redan mycket bättre ut än vad min gör i nuläget, så din blri säkert kanonfin när den är klar! Jag får kika in här för lite inspiration - pelargonen i sig var ju världens inspiration till att skaffa lite mer fina blommor. Vill oxå ha en sån fin!

byMe sa...

du har mail..

maloppa sa...

Va roligt att ha en planta med en sån historia. Själv har jag en "Dr Westerlunds blomma" den som luktar citron som är jättestor och gammal. Min gammelmoster (extramormor) har haft den i köksfönstret sedan jag var liten och när hon gick bort i våras tog jag över den så nu står den i mitt fönster o doftar. Ska bli spännande att se efterbilder....

Snäckan sa...

Vilken underbar släktklenod du har i din ägo. Du vårdar uppenbarligen den med kärlek så som den frodas. Jag ser också fram mot nya bilder på balkongen.

Anonym sa...

Hei, det var koselig med blomsten som går i arv.Den må du passe godt på!
Terassen din kommer sikkert til å bli fin, når du får satt ditt preg på den.

Anonym sa...

Jag tror att det kan bli superfint!! I kväll börjar "lilla täpan"tror jag dt hette.. Det skulle handla om balkong "make over", kanske kan få ännu mer idéer som kan sätta sprätt i huvudet......

anna k. sa...

Tack alla ni!! Ska kolla in Lilla Täppan (tack Linda), gör det ni med, man kanske får lite idéer!

Förutom pelargonerna (mina små ädelstenar) blir det en kruka med vita "Sommarljus" (Gaura), en underbar sommarblomma som blommar ända in på senhösten!

Sen skulle jag vilja ha någon klängväxt av något slag. Har ni nåt bra tips på något som växer fort och är frodigt!

Har aldrig haft klängväxt i kruka så har du tips är det välkommet!

Jooo, nog kommer det att bli fint! Den 26:e maj kommer två kompisar och ska slå på panel och lägga golv.

Blir jobbigt att vänta!!

Anonym sa...

Hur tar man hand om pelargoner? Har aldrig lyckats så bra med det här med att få blommor att leva länge. Måste nog snart slänga min fina (dyra!) orkide som inte verkar vilja blomma igen, snyft. :(

anna k. sa...

Anna: Hur har du det med vattningen? Dina kanske står för blött? Låt jorden torka upp ordentligt för att sedan vattna igenom rejält!

Dessutom älskar de sol!! Och gödning!

Fast orkidéen ska du väl inte slänga? Den kan komma igen!!