18.3.08

Älgar

Ute snöar det som om det vore december. Tänkte kika bland semesterbilderna för att se om jag kunde hitta några fina sommarbilder att peppa upp mig med. Jag hade alldeles glömt bort de här bilderna från Moose Garden. Japp, jag var och kikade på älgar i sommras :D

Jag var väääldigt skeptisk över hela idén att ha älgar i hägn (det är väldigt motbjudande att ha djur i fångenskap på det här sättet tycker jag). Men jag blev faktiskt positivt överraskad över hur stora och fina områden som älgarna har att ströva på, och hur välskött anläggningen är.
Jag har aldrig varit nära en älg förut och de är faktiskt helt magiska djur. De har kons vackra och milda ögon och hästens graciösa rörelser. Jag blev helt facinerad av hur stora och majestätiska de är!
Visste du att man kan göra mycket fint papper av spillningen? Oscar vågade sig på att provsmaka älgmjölken, och enligt honom smakade den gott, den är lite fetare och syrligare än vanlig mjölk.
Utsikten från gården går inte av för hackor! Synen av Storsjön och fjällen gör en nästan gråtfärdig - så vackert är det!

10 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Hej!
Otroligt vacker utsikt!
Jag hade aldrig sett en älg på riktigt när vi flyttade från Stockholm. Men hä ute på landet "kryllar" det av dem :) Man får ta det försiktigt när man kör bil på morgonen och kvällen :) Oftast får man dock bara se dem rusa förbi.....

lottens vita och gröna sa...

what a view! älgar ser man ju bara på bild och på skansen...ser rätt söta ut! kram lotten

anna k. sa...

Stämningsfullt: Jag är ju uppvuxen i Jämtland men har faktiskt aldrig sett en älg på nära håll förut. Om man bortser från den där gången då jag höll på att krocka med en stor tjur en gång... Det var verkligen hemskt ruggigt. Visst är utsikten helt underbar!

Lotten: De är hur fina som helst! Men när man står där känner man en väldig respekt för dem, för de liknar verkligen inte något annat djur man sett förut :)

Nettan sa...

Jag säger som dom andra, vilken underbar UTSIKT !!
Den enda älg jag klappat va den som fanns På " Tomteland " en gång i tiden...
De älgar vi har i Värmland verkar koko, ställer sig mitt i vägen & bara glor, precis som om man stör...;0)
Ha det gott..
Kram Nettan

anna k. sa...

Nettan: Ställer de sig och glor? Hm, det låter ju faktiskt lite mysko - de brukar ju vara skygga ju...:)

Skatan sa...

Häftigt! Själv har jag bara kommit riktigt nära älg när jag har varit nära och krocka med någon. De är riktigt stora, huvva!

Ha en fin dag!

n o r d i n g å r d e n sa...

En sån vacker sommarbild! Och ja, älagarna är ju för söta, fulsnygga på ngt vis! Ha en rikigt GLAD PÅSK! Mari.

anna k. sa...

Skatan: Visst var det läskigt??!!! Huga, jag kommer ihåg vilken chock jag fick efteråt, när jag lyckats väja undan från älgen... Hemskt!

Mari: Fulsnygga var verkligen ordet :D Ha en riktigt glad påsk du med!!

Anna sa...

Elgene er jo egentlig vakre dyr ja. Det er jo ikke så ofte en får sjansen til å studere dem så nøye, de er flotte og litt merkelige på en gang :)
Anna

Anonym sa...

Jag skulle vilja åka dit!