4.4.11

Nejlikor..

Äntligen är nejlikorna här.. I många år fick jag för mig att jag inte alls tyckte om dom (kan det vara för att mamma inte gör det?) men nu tycker jag om dom så mycket så att jag köper hem så fort jag springer på ett knippe i mataffären. Dom står sig i flera veckor och är oftast väldigt billiga. Helt perfekta med andra ord. Flaggorna som skymtar på första bilden är en vimpel som mina kompisar knåpade ihop inför en överraskningsfest i början på året, men den är så fin så den har fått hänga kvar!

4 kommentarer:

Chatrin sa...

Åh jag älskar nejlikor! De luktar fest och finrum tycker jag, antagligen för att det bara var när vi hade haft fest som de fanns hemma hos oss när jag var liten...

Charlotte sa...

Vanligt med nejlikor till begravningsbuketter, tror därför att det finns ett visst " motstånd " till dom. Men som sagt, hållbara och långlivade till tusen. En av mina favoriter!

Knaada sa...

Dom är vackra men precis som Charlotte säger så förknippar jag dom med begravning. Ironiskt nog är dom kanske de enda snittblomma jag klarar att hålla id liv :)

Helena sa...

Nejlikor har helt klart blivit mina favoriter. De finns ju i så coola färger nu. jag köper gärna de flerfärgade så det blir riktigt färgglatt. Typ Lila/rosa plus gul/orange elegansnejlikor. Då blir jag så glad. Stort plus att de håller länge.
I slutet av bukettens liv kan jag klippa ner de sista blommande stackarna och ha i små vaser, det känns som de lever en hel evighet...