31.10.06

Jag hoppas vid gudarna

att det här blir den sista asfula bild från hallen jag visar på bloggen :) ! Ni som hängt med ett tag kanske kommer ihåg vårt lilla hallprojekt som gått i stå ett antal gånger. Nu ledsnade vi på allt och beslöt oss att slänga på panel över betongen. Men inte ens det kan vi klara utan smärre kriser. När all plugg tog slut föll det på min lott att köpa fler. Jag som tyckte jag var så duktig och fick rätta diameter kom hem men nån slags konstig modell som är helt hopplös att få in i väggen. Att svära sig blå över en liten plastbit känns ju bara... förnedrande. Nänä, det blir att gå och försöka få tag på nya pluggar och göra ett nytt försök att få upp paneleländet.

Jag har en inre bild över hur slutresultatet kommer att se ut (vitt förstås) och jag hoppas verkligen att det kommer att vara värt alla sura ord oss emellan och allt jäkla borrdamm!!

29.10.06

I svärfars bibliotek

...äts det frukost och spelas Melodikrysset varje lördag. I lördags var jag och maken med och jag tänkte passa på att plåta lite julsaker för Cosas. Så mellan käcka sånger med Ebba Grön och Sven-Bertil Taube, försökte jag fånga ljuset. Svärfara är anglofil av stora mått - och engelsmännen måste nog ha rätt på nåt vis för i svärfars bibliotek trivs man. Han har noga knåpat ihop en öppen brasa, blommiga soffor och dammiga böcker för just den rätta känslan. Det är nästan så att man för en sekund överväger att spola den vita stilen och gå bärsärk bland chintzen och dammiga skinnband - för det är ju sååå mysigt!

Om ni tittar riktigt noga i bokhyllan så har svärfar - utan att skämmas - en inramad bild på prinsessan Madeleine :D !! Uppdatering om Cosas: Jo, vi har lagt ut en länk till vår pressida på www.cosas.se om ni vill tjuvkika lite på sortimentet!

25.10.06

När turisterna åkt hem




Kommer ni ihåg inägget om House Style som jag gjorde i maj? De hade hämtat inspiration till sin kollektion från de gamla danska badhotellen. Nu har gästerna åkt hem och ägarfamiljen pustar ut och förbereder sig inför julfirande med tjocka släkten... En blå, dansk jul vid havet vore kanske ett spännande avbrott mot all snö och röda snören?!

Bilder: House Style.

24.10.06

Höst i stan

Kudde från House Doctor

Ellos kan de med!

Jane Churchill gör fantastiska tyger! Det här underbara sammetstyget
skulle jag gärna klä om vår skruttiga gamla NK soffa i!


Å en mössa måste jag skaffa mig! Den här kommer från Indiska.

Jag har en mysko hatkärlek för bruna toner - jag både älskar och ibland, förfasas. Men det slår aldrig fel - varje höst vill jag omge mig i roströda och bruna toner. Hmm, det kanske är någon slags inbyggd "bona in sig" gen som dyker upp när solen försvinner?!

Ha en fin tisdag där ute, och vad är dina favorittoner just nu? Är de samma som alltid eller dras du mot en helt annan färgskala?!

23.10.06

Alltså, ni är ju för söta!

Nog för att jag förstått att det finns ett sug efter fler nätbutiker i detta avlånga land... men det här enorma intresset, stödet och alla rara ord ni öst över både mig och Anneli hade vi verkligen inte räknat med! Att Cosas skulle få över 600 unika besökare på två dar är en chock utan dess like!

Ni ska ha ett gigantiskt tack och eftersom det är lite svårt med bullfest live, så bjussas det på hembakta virtuella kakor här idag på ..Lantliv i stan.. Huset bjuder och ät så mycket ni bara förmår!! Jag tackar från botten av hjärtat, från både mig och Anneli, ännu en gång!

P.s En positiv sak med att komma "ur garderoben" är att nu kanske mitt något frånvarande jag på bloggen får sin förklaring - det är ett hårt, men roligt jobb att vara 1:e volontär :D !! Den fina kakbilden hittade jag här!

20.10.06

Cosas - Nätshopping för hem och trädgård

Japp, det har tisslats och tasslats och nu är det äntligen dags!! Anneli har blivit med nätbutik och jag har tillskansat mig titeln som 1:a volontär och musa! När Anneli började prata om sin dröm att starta en butik, inleddes operation "massiv övertalning"; "Klart du ska göra det - och vet du vad för sortiment du borde satsa på? Jo..."

Ni kan ju gissa kära vänner vad för inriktning jag propsade på? Jo, en modern lantlig stil förstås!! Efter många om och men, springades på Formex, bläddrandes i tidningar och ännu mera "tjat" så kröp äntligen lantisen fram i min kära Myra!

Anneli och jag har haft många intensiva, och inte minst, otroligt roliga timmar och äntligen börjar vi se målet i sikte; Nämligen att Cosas slår upp sina portar den 13 november!

För mig har det här varit en sån spännande resa och jag uppmanar er alla, dyker det upp roliga saker och idéer som gör att man känner; "det här vill jag göra" - trots heltidsjobb, renoveringsprojekt och annat man måste hinna med - ta då chansen!

Jag hoppas innerligt att ni kommer att tycka om sortimentet, för jag, jag älskar varenda pryl!

/Anna

Bilden: Ett stort och vackert pappershänge från Cosas julsortiment.

Efterlysning

Är det någon av er som varit på Gyldene Freden? Trots alla år i huvudstan har jag aldrig tagit mig till Bellman och Zorns favoritkrog... Funderar på att bjuda maken på en liten romanstisk julmiddag där. Vad säger ni, är det ett bra ställe?! Är det nå "love in the air" över stället? Kom gärna med förslag på andra romantiska restauranger i Stockholm!!

Bilden: Den Gyldene Freden

Att samla...

...kan vara både spännande och lärorikt, men det kan också bli en besatthet. En person som drabbades av svårartad samlarmani var Mus-Olle. Denne mycket specielle man flängde omkring på cykel runt Alsensjön vid sekelskiftet och samlade på precis allt; knappar, flugor, förpackningar, smycken, stenar, bruksföremål med mera. Vi pratar om precis ALLT!!

Jag kommer ihåg när jag som barn var på Mus-Olles museum för första gången, och förskräckt fascinerad stirrade på den hopskrumpna marsipantårtan Olle lagt beslag på och omsorgsfullt katalogiserat. Om ni någon gång åker till Jämtland, missa inte att besöka Mus-Olles museum - en rätt okänd pärla och en sann upplevelse för alla åldrar, stora som små!!

17.10.06

I gömmorna

Jag är nog inte den enda med hemliga gömmor :) I min blommiga tygask ligger brev jag inte kan slänga, ringar och smycken, en hårlock från en gång jag klippte av mig allt hår, några av farfars sovjetiska propagandaknappar och en liten parfymflaska 4711 där man nästan, nästan kan känna doften. En liten ask med minnen som jag ibland öppnar - och det är som en tidsresa varje gång... Glada och även sorgsna minnen jag vill komma ihåg. Så viktiga och bara mina.

Vad har du i dina hemliga gömmor?

Den fina silverasken kommer från Country by mail

15.10.06

Prinsessan på ärten

Visst vore det en dröm att kunna sjunka ner i en sån här säng?! Meen, eftersom bäddning inte står så där jättehögt på vår priolista så får det nog stanna vid en dröm. Ni som har en sån här säng, vart 17 gör man av alla kuddar?! Så vackert - men i mina ögon - så opraktiskt!

Bilden: Ralph Lauren

14.10.06

Samlingar

Anna undrade vad vi samlar på, så här kommer en snabb bild
på min och makens gemensamma intresse; karaffer och glas!
Övriga samlingar består av:

- ljusstakar
- gamla mockaväskor från 30-talet
- dammråttor (den garanterat största samlingen)

Huga, jag måste städa ännu mer!

13.10.06

Solna 06:57

Den här synen möts jag av varje morgon på väg till jobbet, man väntar sig nästan att få syn på ett väsen från en av John Bauers målningar eller ett litet knytt när man spanar in i dimman... Ha nu en riktigt go helg kära vänner!!

Anna

12.10.06

Country Living

Äntligen har min absoluta favorittidning Country Living skaffat sig en vettig hemsida! I väntan på nästa nummer kan jag nu få ännu mer fina foton, inpsirerande läsning, kossor och kycklingar - allt i en sann "countryanda"! Om du inte upptäckt tidningen än, så finns den på en del Pressbyråer! Mitt råd är; LÄS!

Brrrr!

I morse när jag gick till jobbet var det mörkt ute. I dag var första gången jag svepte om mig en halsduk och tog på mig vantar! Brrr, nu kan man känna i luften, att gubben frost är på väg! Jag vet att jag varit lite osynlig här på bloggen, men som ni vet, är det mycket nu och tyvärr måste man kapa nånstans för att få dagarna att gå i hop. Ska ta mig tid i kväll - har inte ens hunnit hålla koll på vad ni har för er därute. Ha en riktigt fin höstdag - vart än du befinner dig!

Kramar Anna

Jo, "väldoften" från förra inlägget är faktiskt en basilika! Sorten heter Yemenite och odlas mest för sina fantastiska blommor! Den fina höstbilden hittade jag här.

6.10.06

Utmanad!

Anna utmanade mig för ett par dar sen - och äntligen har jag fått en stunds ro att svara på den! Jag älskar utmaningar, så here goes:
Det är höst på balkongen och jag har tagit in alla pelargoner. Nu är balkongen ett stort krukförråd.
Den här "vasen" fick jag i bröllopspresent av jobbarkompisarna.
     

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
”…om det inte var så att jag fortfarande tävlade…” Jag fick den fantastiska boken "Självkänsla nu" av Mia Törnblom av bästa väninnan - läs den!!

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Jag kan inte sträcka ut handen för jag har en vägg ca 30 cm vid min vänstra sida.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Det var nog Desperate Housewifes.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
18:20 - klockan är 17:55.

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Jennifer Lopez på P3 Street - den kanal jag har på när jag jobbar (en dålig vana jag tagit med mig hem :) !
Ljuskronan på balkongen är från Ikea. Jag har "hottat upp" den med hjärtan i
fattigmanssilver från House Doctor och prismor från Panduro.
     
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Parkerade bilen, släpade ut kasse efter kasse med videofilmer, groggvirke (tjohej), kamera, och smittblommor och ljung. Jo, några pumpor med!

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Bilderna jag nyss tagit på balkongen.

8. Vad har du på dig?
Kortärmad t-shirt, strumpor och nyinköpta mysbyxor - allt i svart förståss!

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Tror inte det - jag har haft problem med att sova hela veckan så jag satt mig på strikt sömndiet, marsch i säng klockan 10 vare sig jag var trött eller inte. Somnade som en liten baby - äntligen börjar jag känna mig som en människa!

10. När skrattade du senast?
På jobbet när min kära kollega T. berättade att han fått löneökning!!!! Jag har tjatat som en übermorsa i evigheter för att han ska ta mod till sig och begära löneförhöjning. Skrattade av glädje!
De här kvistarna "tjuvklippte" jag i dag på jobbet! Vet du vad det är för växt?
Den doftar ljuvligt och är ämnad att äta!! Gissa på go vänner!
     
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Ingenting faktiskt. Vi har lutat några tavlor mot väggarna. Vi har inte satt upp något för inte ens Mona Lisa skulle pryda de här fula, gula, strukturtapeterna…

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Mig själv i spegeln vid sextiden i morse.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Älskar utmaningar!! Mycket för att jag slipper tänka själv, thihi :)

14. Vilken var den senaste film du såg?
Det var Dunderklumpen (en höjdarfilm!) och Madagaskar när vi var barnvakt till väninnans lilla gryn. Madagaskar gillade han - och vi med för den delen!

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett: Sinnesfrid genom att säga upp mig
Två: Anlita hantverkare för att fixa lägenheten
Tre: Köpa alla hästar och anlita all hjälp min syster vill ha till sin hästgård
Fyra: Ordnat så att alla mina kära har en ekonomisk tryggad framtid, speciellt systersonen
Fem: Åka på en lång, lång, semester
Sex: Stoppa undan lagom med pengar för att slippa arbeta för någon annan än mig själv
Sju: Blir det några pengar över skulle jag skänka dem till cancerforskningen
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Gud, vad ska det vara? Jag är en bokslukare av stora mått, älskar serietidningar, och har en hemlig dröm om att bli sjöman!

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Utplåna fattigdomen.

18. Tycker du om att dansa?
I like to move it, move it!!

19. George Bush?
Hmm, jag hävdar att jag är för väluppfostrad för att berätta vad jag skulle vilja göra med honom och hans gelikar.

Några av de krukor m.m. som nu huserar på balkongen...
     
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Helt klart Albin och Ella. Om det blir en son får han två mellannamn; Willhem och Punkt - båda släktnamn.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Ja, i vilket varmt land som helst där jag kan klara mig på engelska.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Det var på tiden - de dina börjar bli jädrigt tjatiga!

Närbild på väldoft!
     
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Det här är alltid den svåraste frågan… Kära Anna utmanade så jag skickar utmaningen vidare till några av mina trogna och kära läsare; Anneli (hi, hi) och den nyblivna bloggaren Snuffie (välkommen till bloggtanternas glada skara) och fröken Kattfot och Vero - sist men inte minst en go norska; Julie!!
P.s. Du hittar mer info om den ljuvaste av alla betongmadonnor i hela vida världen här!

I strumpan!

Michelle på bloggen "Green Kitchen" har totat ihop de här söta julstrumporna! Trots sitt amerikanska ursprung, så tycker jag att den andas så mycket svenskt hantverk! Summan av kardemumman är; att vad är det som säger att en julstrumpa måste vara "julig"?! Det här tror jag är julstrumpan för alla händiga flickor därute!

Bilden: Michelle Russel Jag har lidit av sömnbrist hela veckan så jag har dessvärre inte orkat att hålla mig aktiv här på bloggen - Anna, din utmaning planerar jag att sätta tänderna i, ikväll! Kram på er alla, saknar er!

1.10.06

Vår flitiga myra...

...Anneli har lyckats snoka reda på en jättefin sajt "Worthington Woodpower"! Underbara bilder, fina saker med en skön engelsk sommarkänsla - jag älskar allt, och uppmanar; besök nu!!

Bilder: Worthington Woodpower