30.8.08

Prickig vaxduk

Försommarens bästa fynd är utan tvivel den grönprickiga vaxduken från Rusta. Den lyser upp vårt småtrista kök med besked. I soppskålen visar en limegrön alunrot upp sina vackra blad. Det är ju en utomhusväxt, men jag kunde inte motstå den friska, härliga färgen! Den får hålla tills den ger upp helt enkelt!

Andra bloggar om , ,

29.8.08

Väldoft

När matoset har lagt sig så luktar det kryddigt och gott i köket. På fläkten står två doftljus, det till höger kommer från Ikea och det till vänster köpte jag i Torekov i fjol. Doften är helt otrolig, tung, förförisk och alldeles... underbar!
Bredvid spisen tronar en citrontimjan. Nu har den gått i blom och den är inge vidare att äta. Men det gör ingenting för bara tanken av att stryka med handen över bladen gör mig alldeles salig, intensiv citrondoft gör mig bara så glad! I den lilla lådan har vi, som ni ser redskap, och i vanliga fall, oljor, hushållspapper m.m. Sånt som är bra att ha till hands när man slavar vid spisen. Eh, när maken slavar vid spisen vill säga :) !

Vad har du för väldoft hemma? Är det doftljus, lavendelpåsar eller goa parfymer? Eller har du ett allergisäkrat hem? Ha nu en lång och skön helg allihop!

28.8.08

Lite lagom grå...

I dag är det en torsdag, i augusti, mitt i livet. Man känner sig lite lagom grå och då, tja då, kan man fundera så här...
Skulle behöva mig en ny stol till skrivbordet. Nu får jag så ont i "vadderingen" att det är en pina att sitta vid datorn... Kanske du kan tipsa mig om en snygg stol? Mejla gärna om du vet någon som du tror skulle passa mig!

Eller är det en bänk jag ska sitta på?

Hmm, skulle nog behöva mig en lampa till - det börjar ju bli så mörkt!

Måste ladda hem The Avett Brothers nya! Perfekt höstmusik att skratta, gnola, gråta och sova till. Att Scott (han på bilden) har en underbar röst och ser... hm, lite stilig ut skadar ju inte. Ja, det är lika bra att erkänna; jag är svag för män med vackert hår och stiligt skägg... Är det någon fler än jag?! :)
Trodde att jag hittade det ultimata bordet till hallen i går. Jag hade fel. Måste leta vidare.
Näe, jag brottas inte med klädnypor - men oj vad fina de här var att se på!

Alla produktbilder kommer från Eclection
Bilden på Scott Avett är tagen av Crackerfarm Photography


26.8.08

Bordsdekorationer till höstfesten

Ska du gifta dig i höst eller kanske stå som värdinna för en stor fest? Via bloggen Snippet & Ink hittade jag de här fina bordsdekorationerna. Man kan inte annat än hålla med devisen att det 'enkla ofta är det vackraste', för inte trodde jag att tomater skulle göra sig så fint på ett festdukat bord!
Korgar med olika tomatsorter i höstens färger. Rislampor i matchande form och färg blir verkligen pricken över det berömda i:et! :)
Gillar verkligen den här idén - skaffa ett fång filtar som dina gäster kan svepa om sig om festen hålls utomhus! Ikea kanske är det billigaste alternativet?
Dukningen behöver inte bli krångligare än så här, en välstruken linneservett, ett vas med nyskördade solrosor och dahlior och en matchande rosett runt gaffeln. Vackert!
Om jag ordnar mig den där nya helgdagen ska jag duka mitt bord så här, för visst är det fint med alla korgar! Dessutom kan man ju tugga i sig lite tomater om kocken dröjer i köket ;)

Andra bloggare om , , , ,

25.8.08

Cath Kidston

Det är ju ingen hemlighet att jag gillar Cath Kidston, så gissa om jag blev glad när jag såg att Countrystyle fått in Caths pegbags. Nu behöver jag ju inte, tack och lov, brottas med klädnypor, men påsen vore ju perfekt att förvara alla hårsnoddar i. Nu ligger de överallt, och under allt. Hmm, skulle nog behöva en påse för alla rum tror jag!
Min favoritbloggare Yvestown gillar också Cath, här kan du läsa en intervju med henne hos Pink Friday!

Andra bloggar om ,

20.8.08

Om man ändå hade sig en liten...

...stuga någonstans där man kan tillbringa helgerna, njuta av årstiderna, gå på långa promenader och gosa i sängen ända fram till lunch! Och en spis... en öppen spis skulle man ha!
Besök fotograf Kate Mathis för ännu mer härliga och inspirerande bilder! Jo, just nu är det mycket som händer på hemmafronten och jag måste tyvärr inse att tiden inte räcker till för att hinna med alla kommentarer. Jag läser dock vart enda ett och uppskattar - vart enda ett! Tack på förhand!

18.8.08

En ny helgdag tack!

När jag kikade in hos Miljögården slog det mig en sak, vi har ju allsköns högtider som firas vid alla tidpunkter på året - men inte på hösten (näe, alla helgon räknas inte). Bilderna från Miljögården triggade igång min fantasi, vore det inte vackert att få ta in allt det höstvackra från trädgården och dekorera huset tillsammans med kulor av fattigmansilver, hundratals ljusstakar och annat vackert som bara kommer fram till jul. För dekorationer i silver och guld är ju fantastiskt vackert till höstfärger! Att dessutom få festa loss på säsongens bär och vilt skulle vara grädden på moset. Så vad tycker ni - är det inte dags för en "hösthögtid"!? Och vad ska den heta?!

15.8.08

Mockasiner från House Doctor

HAAAA!!! Tydligen så kan man ha mockasiner som vuxen **jag ler käken ur led alltså**. De är små raringarna, som ser ut som en korsning mellan tubsockor och ballerinaskor 'goes hippie', kommer från House Doctor! Mja, jag skulle hellre dra på mig de rosa :) Är det ingen händig bloggare därute som kan göra ett par rosa bäbismocksiner åt mig?! Jag är ju som sagt inte händig alls... Näedå, jag fortsätter nog att hasa runt med mina nakna små griskorvar till tår! Eller har jag snubblat på en trend här och blir hopplöst ute om jag fortsätter att leka fotnudist?! Med detta fåniga inlägg önskar jag er alla en härlig helg - det blir en liten bloggpaus här under helgen - arbetsveckan tog lite av knäcken på oss här hemma. Trögt med andra ord. Kanske man skulle ta och packa upp all packning från semestern :) ??

14.8.08

Kan man ha mockasiner när man är 37?

Hmm, inte ska ni tro att vi som bor i Ståkkhålm har bäst koll på butikerna inte :D. Tack vare Helenas tips så ska jag kolla in Berry Details nästa gång jag åker in till stan - tror ni att de har de här i storlek 41 :) ? Nja, kanske inte, men de vore toppen att dra på sig nu när kylan kommer krypande. Snart är det ju dags för höstmys i soffan!
Alla bilder Berry Details.

13.8.08

Mera Jöns Anders

Mhow, som har bloggen 'I min lilla vita vrå' frågade efter mer bilder från Jöns Andersgården i Rättvik. Nu är minneskortet vittjat, så här kommer lite mer bilder!
Utanför Fjuset, rummet där vi bodde.
Alltså, solnedgången över Siljan är lika (om inte mer) fantastisk som den man kan se över Medelhavet - helt bedårande! Här ser vi Jöns Anders uteplats.

Den där sängen sov man underbart gott i! Det blir helt klart en Dux nästa gång det är dags för sängbyte :)
Restaurangen. Här kommer menyn (vinerna kan jag verkligen rekommendera!):
SALUMI ITALIANI
Urval av Italienska charkuterier, ackompanjeras av våra egna inläggningar
* PAIARA, PAIARA ROSSO, APULIEN
COSTATA DI VITELLO CON PATATE AL FORNO
Svensk hängmörad Entrecote med saltrostad färskpotatis
parmesanaioli samt örtsauterade grönsaker
* JACOBO SANTI, SASSOALLORO, TOSCANA
FORMAGGI DI PECORA DELLA ZONA
Ostar från Söderås med tillbehör
* ZENATO, AMARONE CLASSICO, VENETO
PANNA COTTA AL CIOCCOLATO FONDENTE
Mjölkchokladpannacotta med hallonsorbet och vaniljkrisp
* DONNA FUGATA, BEN RYÉ, SICILIEN
Det bästa av allt med hela vistelsen var att man bara hade några meter till sängen. Det var gudabenådat när man klämt i sig såå mycket god mat!
Måste ju tacka igen för alla fina ord som ni så generöst bjudit mig på! Tack - ni vet hur man gör en flicka glad!

12.8.08

Månadens blogg

Eftersom jag är uppvuxen i det socialdemokratiska landet Jante på 70-talet, får en utnämning till Månadens Blogg i tidningen Lantliv mig att rysa av obehag. Joo, faktiskt. Men nu tänker jag strunta i min uppfostran och stolt njuta lite över att min favorittidning skrivit en rad, tja till och med två, om den här lilla bloggen som går under namnet ..Lantliv i stan.. Tjoho!

Tack till dig Mari som gjorde mig uppmärksam på notisen!
Och tack till alla rara på Lantlivs redaktion - ni gör ett toppenjobb!

11.8.08

Det blev ingen klänning

Näe, det blev inga sommarklänningar i år heller...
...kanske nästa år? Då får de gärna se ut
...så här! Underbara vintageklänningar från Decorative Country Living!

Följ min blogg med bloggkoll

10.8.08

Då var det slut...

... på årets semester. Fast, jag ljuger inte om jag säger att det är otroligt skönt att vara hemma igen! Den här semestern blev inte precis som jag föreställt mig att den skulle bli (fast blir den någonsin som man tänkt det?). Jag trodde nog att jag skulle hinna:

- blogga mer
- besöka mer loppisar
- gå på auktion
- grilla mer
- umgås mer med familjen
- hitta ett par vettiga skor till ett bröllop
- läsa fler böcker

Trots att det var jobbigt att flänga runt i fyra veckor så måste jag nog säga att semestern blev helt underbar. Här kommer några höjdpunkter från vår SEMESTER 2008:

- att få se bästa väninnan gift (du ser hennes fötter på bilden ovan)
- att få umgås med mamma, syster, svåger, syskonbarn, mormor och mostrar
- att få dra upp tre stora aborrar i Stensjön
- att få bada naken i Havern
- att få fira bröllopsdag på Jöns Anders gården
- att få komma hem igen!

Hoppas att ni har haft en fin sommar allihop! Vill också passa på att skicka ett STORT, STORT tack till alla er som kommenterat hos mig den sista tiden!