30.4.06

Picknick under korkeken

Pappa har åkt hem för den här gången. Vi pratade om sommaren, om vi ska åka upp (till honom), vad vi ska göra. Vi kanske skulle åka upp på Getberget och käka picknick? säger pappa. Det fick mig att tänka på min bardoms picknick. För mig innebär fortfarande en picknick, kladdig kärnmjölkslimpa med ost, i en plastpåse. Den eventuellt varma drycken i en sirapsflaska, tryggt nedstoppad i en raggsocka!

Termosar var alldeles för dyra och bräckliga för mina små barnhänder att hantera. Sirapsflaskan är tydligen något som många i min generation (uppvuxna på 70-talet) kommer ihåg med värme och fascination!

Som vuxen vill jag ha en klassisk picknick i min franska korg, goa ostar, hembakt lantbröd och kall öl och frukt till efterrätt! Den ska jag avnjuta på en rödrutig duk under min egna lilla "korkek"!

Gud, vad jag längtar till sommaren!

/Anna

Den tjusiga picknickkorgen kommer från Jeanne D'arc Living Dessutom hyllar jag (och kanske även du?) kungen på hans 60-års dag här!

29.4.06

Jag är där om fem minuter!

Min käre far, som bor i Norrland, har aldrig trott på planering och framförhållning. Spontaniet är hans absoluta favoritmelodi! Jag är där om fem minuter sa han och nu står vi här och får lägga alla planer åt sidan. Här ska släkten samlas och det är nu! Det, kära vänner, innebär en liten bloggpaus - hur länge beror på faderns dagsform ;) !

Ha en skön valborg go vänner!

/Anna

Bilden kommer ifrån http://www.wickedgoodart.org//downloads/forties-fifties/

28.4.06

Ni är mitt Cosmos!

Summan av denna vecka är att jag är helt slutkörd. Jag inbillar mig (hi, hi) att jag är värd min norrländska busgrogg som jag sitter och sippar på! För er som inte vet vad en busgrogg är, kan jag berätta att det är ett glas fyllt med nåt alkoholhaltigt och lite dricka i, mest för färgens skull ;-) !

Dröm om min förvåning när jag inser att jag på en månad har fått 2000 besökare! Helt otroligt! Jag är så glad och jag vill ännu en gång hylla och tacka alla er flickor som hittar in här med jämna mellanrum!

Ni är mitt Cosmos!!

Min nya hobby är till sådan glädje för mig ska ni veta, att maken faktiskt börjar bli lite gnällig så fort jag närmar mig datorn!

Valet av fredagsblomman är enkelt; Cosmos, eller Rosenskära, är min abosluta favorit och dess färg är lika intensiv och lockande som hela den Grekiska övärlden!

En stor, varm fredagskram till alla er kära vänner!

/Anna

Läs gärna mer om detta älskade blomster här! För alla som älskar vampyrfilmer (är ett stort fan) kan jag varmt tipsa om nya Underworldfilmen vi såg tidigare i kväll. Snygg och otroligt välgjord! Bilden har jag hittat någonstans på den stora vilda webben!

Nu vill jag vara här...

...ute regnar det och mitt Stockholm är grått. Såna här stunder sitter jag och drömmer om semestern. Maken och jag ska ju dra till Danmark, men jag hoppas att vi hinner med en vecka i Grekland.

Ända sen mitt första besök på Kreta för massor av år sen är jag passionerat förälskad i detta land! Människorna, maten, den välgörande vämen och deras kärlek till växter.

Överallt kan man se krukor med eldkrona, pelargoner, nerium och längs väggarna klänger blyblomma och bougainvillea. Har man tur kan man se en liten gumma eller gubbe som söker lite skugga under bouganvillean...

Jag längtar så efter en liten gnutta Medelhav!

/Anna

Bilden är från Apollo och är tagen på den vackra ön Santorini!

27.4.06

Balkongliv

Mina tankar surrar så gott som dagligen runt balkongen och det kommande balkonglivet! Jag klurar och tittar runt efter passande krukor, bord och liknande. Oavsett vart jag vänder mig fastnar jag för saker gjorda i zink.

Zink är både tåligt och vackert!

Dessutom blir zinken vackert patinerad med åren! Här har jag plockat ut några mycket prisvärda pryttlar som jag gillar från Ikea och Granit!

Det lutar åt:
- vita, målade Gränsforskrukor till farmors pelargoner
- zinkkärl till den rosa rosenskäran och heliotropen

Vackert och gott till livets goda - helt enkelt!

/Anna

Det verkar som om Pettree konceptet åker på råflopp... Jag håller med panelen - men varför har jag en känsla av att vi kommer att få se den här prytteln överallt?!

Omröstning!!!!!!!!!

Sitter med ett produktprov från "Pettree" i min hand. Själv är jag så stum av förvåning att någon komma på en sådan bisarr tanke att proppa ner en pytteväxt i en 4 cm plastkåpa att jag inte vet varesig ut eller in. Vi gillar ju grönt men gillar vi verkligen det här? Skulle vi ge det här till våra barn att hänga på mobiltelefonen (enligt förslag från Pettre).

Flipp eller Flopp? Omröööööstning tack!!

/Anna

26.4.06

Bloggkompisar!

Den största glädjen med att hålla på med bloggandet är alla sköna bloggvänner! Era kommentarer och glada tillrop förgyller verkligen min vardag! Lovar att uppdatera min länklista snart och presentera mer mysiga bloggar jag kikar på och blir inspirerad av! I dag vill jag passa på att puffa lite extra för tre rara vänner, Humlan, Säckan och Anneli "Flitiga Myran":

Humlans trädgårdsrum:
Humlan har en ny och fin sidlayout och bjussar på massor av härliga bilder och annat kul trädgårdsrelaterat!

http://humlansgarden.tradgardsblogg.se/

Flitiga Myran:
Anneli har varit i Danmark och visar upp mysiga butiker, spännande utställningar med mera! Dessutom har årets första fluga en plats i solen!

http://flitigamyran.blogg.se/

Snäckans dagar:
Snäckan välkomnar jag ur bloggtorkan och läser om hennes bedrifter som körlärare!

http://snackansdagar.blogspot.com/

/Anna

Att fylla år...


...fyller snart 35 (åh huga ligen!). Att fylla år är ju för det mesta trevligt men det här med "att önska sig" något tycker jag är jobbigt. Jag vet aldrig vad jag önskar mig för jag tycker faktiskt att jag har allt jag önskar och behöver.

Men i år har jag lovat maken att komma på något så han ska slippa att få "panik". Så nu står jag i valet och kvalet. Ska jag välja en korg med diverse kul prylar till balkongen, typ bilden i förra postningen och få mig en kul överraskning?

Eller ska jag önska mig brödburkarnas brödburk?! Designtorget skriver så här:

Brödlådan Grandy, en retroklassiker efter original från 40-talet, ett måste för retro-fans! Håller ditt bröd och dina mjuka kakor fräscha.

Den här är ju så bara fin att jag dör varje gång jag går och känner på den. Grandy är brödburkarnas Ferrari...

Vad skulle ni önska er?

/Anna

Jag får skylla på min kommunistuppväxt men jag får alltid så dåligt samvete när jag ska önska mig saker. Jag känner mig så satans, jag vet inte vad. Speciellt en sån här dag, 20 år efter Tjernobyl. Vad är en futtig önskning mot de som överlevandes kamp för ett drägligt liv??

Ja, jag är knäpp.

Kvalitativ jagtid!

Nu ska jag krypa upp i sängen och läsa månadens alla fynd på Pressbyrån. Det finns inget bättre än att ha lägenheten sig själv, äta en bit choklad och få bläddra i:

- Lantliv
- Bolig
- Country Living
- Elle (special nummer om livet med sommarstuga)

Återkommer lite senare, och har jag tur, så kanske den rackans uppkopplingen fungerar!!

/Anna

Bilden kommer från http://www.giftsbasketsetc.com/ och en förklaring till bildvalet kommer!

Tvättnytt i hemmafrustan

Hela kvällen tillbringade jag och maken i tvättstugan. Tvättstugan i området är en varm, bullrig och mysig plats med böcker och tidningar, lekrum för barn och en massa hemmafruar. Vi tvättar alltid ihop och jag försöker fortfarande, efter nästan tre år ihop, lära honom hur man viker tvätt. Han försöker och försöker men får inte riktigt till det... än! Maken är den enda mannen som jag sett i tvättstugan, vart är dom, de andra männen?!

Nåja, jag känner mig som en tvättäkta "hemmafru" med ett leende på läpparna varje gång jag får bära hem kasse, efter kasse, med nytvättade och väldoftande kläder!

Tvätta rocks!

/Anna

P.s Är det någon mer än jag som har problem med bredbandet från Comhem? Det vägrar funka på kvällarna... Bilden kommer ifrån: http://www.leaderjar.com/

25.4.06

En utmärkelse till...

...alla goa, rara flickor som finns där ute! Som tack för ni orkade lyssna på mitt måndagsgnäll ger jag er denna söta rosett som jag hittade på den finska sajten Ihana Living. Eftersom jag inte kan ett ord finska har jag ingen aning om vad det här egentligen är för något.

Titta gärna in på sajten, den är så sockersöt att man blir riktigt "tisdagssnäll"! Jag får hålla tummarna att de snart lanserar en svensk eller engelsk version - för ack så shoppingsugen man blir med lön på fickan!

Ha en god och snäll tisdag därute!

Kram Anna

24.4.06

Giv mig ett handtag idag!

Kort och gott min måndag började underbart - ända tills jag skulle hem...

Jag missade mina ärenden på grund av konstiga bilköer. Då åkte jag och kollegan till Myrorna. Jag missade (garanterat) det perfekta hallbordet eftersom personalen abosolut inte kunde låta mig få reservera det tills i morgon (hur fixar man släp på 20 minuter??!). Efter att ha släppt av kollegan (som hittade en underbar spegel) tog det mig nära TVÅ TIMMAR att ta mig hem. Förklaringen kom när jag körde upp vid Stadion. Fotboll.

För mig är detta helt absurt - vi svenskar kan tydligen inte samlas i grupp, utan att slå ihjäl varandra. Därför måste vi ha:

- ridande polis
- ordningspolis
- hundpatruller
- kravallpoliser
- och ordningsvakter

Som total hatare av alla lagsporter blir jag arg och tycker någonstans, borde vi inte kunna använda vår polismakt till någonting annat?! När det dessutom är vi alla som får betala notan när ett gäng grabbar ska spela boll. Och ett annat gäng pojkar måste slåss.

När jag kommer hem funkar varesig blogger eller mejen som de ska....

Gode någon, giv en stackars fru ett handtag att överleva dagen - och alla mina futtiga problem!!

/Anna

P.s Tack för att jag får lätta mig lite och handtaget kan för övrigt hittas på inreda.com

Hurra, hurra!

Nu lär farfar vända sig i sin grav, och alla andra i släkten med för den delen. När man kommer från en röd familj där man slitit och svultit i generationer så är kungen och statsmakten något mycket, mycket fult.

Men det struntar jag i! Har lyssnat på radion och det pratas massor om det kommande firandet och känner spontant att; "klart att grabben ska firas!!"

Så grattis i förskott då kära kungen - från din trogna undersåte!

23.4.06

En skön och härlig söndag!

Jag önskar alla mina underbara bloggkompisar en riktigt skön söndag med ett fång av solgula penséer! Här hemma ska vi städa och feja hela dagen! Jag och maken har haft en skön helg med pelargontanter, god mat och mys i soffan!

Hur har ni haft det?!

Kram Anna

22.4.06

Madonnor

Jag har alltid ryggat lite för religiösa symboler. De får mig att känna mig lite olustig av någon anledning. Men House Doctor som jag bloggade om tidigare, gör så otroligt söta Madonnor att jag inte kan motstå att visa! Jag har tummat på en sån här, men än så länge har inte någon fått följa med mig hem. Det är nog hedningen i mig som gör motstånd!?!

Den här är till dig Anneli - hoppas du har haft en fin Danmarksresa! Saknar dig!

/Anna

Bild: http://www.hjemkjarehjem.com/

Förgät mig ej!

Blir man inte varm i hjärtat av Förgätmigej? Den vackra blå färgen är som himmelen, som kärleken!! Kunde inte motstå att krypa tätt, tätt inpå plantan när jag besökte Slottsträdgården Ulriksdals pelargonveckor idag. En bild blev det i dag - sen dog kameran förstås! Trädgården bjöd på massor av pelargoner och rara pelargontanter!

De hade bjudit in en riktig pelargonista, Marie, som ägnar sina dagar åt att sprida ordet land och rike runt genom sin firma Odlarliv. Kolla in på hennes hemsida och beställ ditt eget pelargonparty du med!!!

Kram, kram och ha en skön lördagskväll!!

/Anna

20.4.06

Kanna - söt som socker

När man pratar om "trollen" så hittade jag de här jättesöta kannorna från den danska firman House Doctor. Jag faller som en fura för den enkla, vita kannan! När jag hittade en produktkatalog från House Doctor var jag salig - allt föll mig på läppen! Enkla, överdådiga, romantiska ting med och utan färg - allt är vackert!

Tyvärr har firman inga egna butiker utan förlitar sig på återföräljare, synd om ni frågar mig. En hel butik med de här varorna skulle slå, det är jag övertygade om! På deras hemsida kan ni hitta några av de återförsäljare som finns i Sverige.

Besök Husdoktorn ni med!

The Nordic Bedouin visar vägen

till det blåa livet i sin senaste postning! Hon visade upp härliga burkar (!) och kannor som är såååå underbara! Vad tycker ni om den här kannan?! Jag struntar i att blått "inte är min färg" för den här färgen är som Greklands underbara hav som är det vackraste i hela min värld!

Kannan är från företaget Decorative Country Living som har en jättefin sajt!! Nu är jag glad igen - tack kära Bedouin!

Enkelt är gott!

Det här går in under devisen; varför tänkte jag inte på det själv?! Appropå burkar, så kan man tydligen även sticka in saker i dem och inte bara stoppa...

Nä, det är mitt sura humör som spökar här igen! Allvarligt, varför inte göra som super Martha och använda gamla teburkar som vaser?! Sött och enkelt är helt enkelt bäst!

/Anna

Bild: Martha Stewart

Sommer kommer!

När jag såg den här fina trälådan från nordhjem.dk tänkte jag stilla; Bah! Ni får förlåta en cyniker men morgonen började med ösregn. Sen började det snöa, yippi!! Py paaan vad jag är less på aprilväder. Jag tror jag fortsätter och surar, omsvept med det blommiga täcket och glor på penséer på min iskalla balkong tills den här våren behagar dyka upp...

19.4.06

Djävulskap och magiska burkar

Burkar, såna dära i plåt, som står undangömd på någon hylla eller i ett skåp, har alltid lockat mig. Redan som barn tjuvkikade jag i farmors spännande tingestar. Hade man tur fanns det något gott i dem eller så kanske det fanns några vackra band eller något annat intressant som farmor arkiverat under devisen "kan vara bra att ha"!

Dessutom älskade jag "Farbror Frippes skafferi" som barn. Kommer ni ihåg Martin Ljung som Frippe, han med alla spännande burkar med filmer i?! Nu är jag, precis som Frippe, på jakt efter den perfekta kakburken!!

/Anna

De här fina tingestarna med lite "kurbits" känsla, kommer från inreda.com Ordet djävulskap i rubriken menas med att min kära "datorburk" är på ett tjurigt och diaboliskt humör. Storstädning är nog ett måste snart...

16.4.06

Det dåliga samvetet...

Här ser ni en bild av det dåliga samvetet. Maken och jag flyttade in förra sommaren med gott mod, här skulle det renoveras! Trots att vi sålde en lägenhet, flyttade två gånger, renoverade makens innan försäljning och dessutom planerade bröllop mitt i, trodde vi att vi skulle hinna med vår lägenhet på en vecka. Vi hann med sovrummet. Sen gick luften ur oss. Vi orkade inte.

Nu har vi äntligen tagit oss i kragen och börjat med hallen. Den här bilden döper jag till "vad som döljs under fula 80-tals vinyltapeter "med struktur". Prickig tapet!! Nu har vi aldrig röjt undan alla vinyltapeter och känner oss lite osäkra. Det vita ni ser på bilden är rester från vinyltapeten. Tror ni att vi måste pilla bort resten innan vi kan börja måla? Vi vill inte hänga upp tapeter...

Tips från alla renoveringskunniga emottackes mycket tacksamt!!!

Kramar från Anna med kockmake!

Påskmiddag med vännerna

Hela påskafton tillbringade jag och maken hos bästa vännerna med son och besökande föräldrar. Det skulle lagas stor påskmiddag! Vännerna stod för hälften av alla inköp och vi resten. Vi hade en urmysig dag med matlagning och lek med pyrets alla leksaker! Den äldre generationen berättade grundligt, väl och mycket läänge om hur hemsk påsken var när de växte upp.

"Bara religiös musik på radion och man var tvungen att sitta still"!

Det är väl tur att det är "andra tider" nu. För hur 17 skulle man få still på en 1,5 åring som precis fått sitt första påskägg med russin, vindruvor och choklad i? Det går bara inte :) ! Det här frossade vi länge och väl på:

- makens gubbröra på grovt mjukt bröd; nåt i alldeles i hästväg!
- lamm efter ett mustigt recept av den gode Jamie Oliver
- fransk potatiskgratäng; "vem behöver ost"?
- god sallad och bröd
- rött vin och påskmust till mig, "nubbealkisen"
- 70- tals dessert bestående av chokladkaka, grädde med nonstopgodis och persika

Vad har ni frossat på hela helgen?! På bilden ser ni en glimt av väninnans jättesnygga (såklart) 70-tals dress!

/Anna

14.4.06

Grönt är gott!

Kollegan fick häromdagen en stor spännande låda levererad till jobbet, alla undrade vad lådan innehöll! Ekologiska grönsaker blev svaret! Jag vet att danskarna gärna shoppar grönt över nätet, men här hemma?? När jag fick se innehållet och prislappen (ca 180:-) blev jag nyfiken och letade på nätet. Företaget Årstiderna skriver så här på sin hemsida;

"Jordens bästa ekologiska råvaror direkt till dörren! Vi tar en trälåda, fyller den med säsongens färska ekologiska råvaror, lägger med några välsmakande recept och levererar den direkt hem till din dörr. Du väljer själv hur ofta du vill ha leverans, t ex varje eller varannan vecka."

Det här är väl höjden av längtan till landet, man sitter framför datorn, väljer ut vad man vill ha för grönt och får det levererat direkt till dörren, mitt i stan!! Även antroposoferna i Järna levererar gotter, Ekolådan, direkt till dörren!

Läs mer på:
http://arstiderna.com/index.php
http://www.ekoladan.se/

/Anna

13.4.06

Det är bara att konstatera...

...att efter en god påskmiddag med för mycket nubbe, och en make som somnat vid tv:n, och en dator som står och blinkar, så kliar det i fingrarna. Påskkortpysslandet gav mersmak. Här kommer en ny variant på det hela.

När jag ser det här "försöket" kommer jag att tänka på filmen "The road to god knows where" med min gamle idol Nick Cave, där han läser en tidningsartikel. Där konstaterade journalisten torrt att mr Cave var mer kreativ när han gick på heroin... Några nubbar inför västen lockade nog fram något i alla fall :) !

Den goa Mumrik antog utmaningen och visar här upp sitt fina påskkort!!

/Anna

Glad påsk från Milly, Tilly & Anna!

Jag & Myran, Anneli, postade om scrapping. Ett fenomen som inte var så vidare bekant hos någon av oss. Jag kastade ur mig en liten utmaning; "Vi kanske skulle göra påskkort"? Varesig jag eller Anneli är väl inga jättemästare på klippa och klistra, så vi valde att köra påskkorten "digitalt".

Jag tyckte det var jättekul, men precis som Anneli sa; "Man får prestationsångest"!! Men det får vi bjuda på, uppgiften var jättekul och det är det viktiga! Nu ska jag lägga upp min påskhälsning till er alla och sen gå och kika på Myrans! Gör det ni också! Länken kommer här!

Glad Påsk till er alla och en jättekram till dig, Anneli!!!

/Anna

Rött är melodin för köket!

Rött och grönt har blivit "mina" accentfärger som lyser upp bland vita väggar och möbler! I mitt drömkök vill jag ju ha öppna hyllor för vardagsporslin och sånt man använder dagligen. Vore det inte härligt att få ha "öar" av det här härligt röda porslinet från Green Gate på hyllorna?! Det här är sommar på landet och fika i bersån för mig! Mumma!

12.4.06

Dansk påsk!

Måste visa den här fina påskbilden som flickorna på Jeanne d´Arc Living skickat ut till alla oss som prenumererar på deras nyhets-brev! Jag och Myran, Anneli, har en liten utmaning på gång, vi håller på att göra digitala påskkort!!

Ska ni vara med i påskutmaningen?! Scrappa, klippa, klistra eller photoshoppa, allt fungerar!! Vore kul att se vad alla "pysselflickor" därute kan knåpa ihop!!

/Anna

Myrans skafferi

I torsdags, när maken jobbade kväll unnade jag mig en tidningsfest! Bland det bästa jag vet är att krypa upp i soffan, läsa tidningar och proppa i mig min favoritchoklad (Digestive - urgod)!

I Gods & Gårdar fick jag hälsa på kungen, i Country Living bjöds det på härliga påskreportage och i Hus & Hem visades det ett ursnyggt skafferi! Ni vet ett sånt där skafferi man hittar i bondkök och äldre hus! Det är verkligen trist att man i platsbristens Sverige rationaliserat bort detta suveräna sätt att förvara mat på!

När jag dessutom läste att den lyckliga kvinnan som varje dag får njuta av skafferiet hette Anneli började jag fundera. Hade inte vår Flitiga Myra gjort en postning med bild med Italienska specerier som påminde om dem vi fick se i reportaget? Det var verkligen jättekul att nu få veta att det var Annelis! Läs hela hennes postning här!

Att man kan blir såå avundsjuk på ett skafferi!!

/Anna

Onsdagströst

Sitter skumögd vid datorn, och känner mig såå trött. Känner mig så slut att jag börjar på undra hur det ska gå med stora hallrenoveringen i påsk... Skulle behöva sova i ett par dar tror jag. Hittade den här bilden på allas vår 'husmodersgudinna' Marthas sida. Härliga vårlökar och penséer i pilkorgar tröstar lite i all trötthet!

Vi i Sverige förknippar ju som oftast hyacinter (finns där på bilden) som julblomma. Men borde inte vi ta efter resten av världen och njuta av hyacinter även på våren?! Det är ju faktiskt nu man skulle må riktigt gott av de intensiva färgerna och den goda doften!!

Tusen tack för alla Danmarkstips! Fick även en hel lista av en kollega för några sekunder sedan med en massa spännande adresser! Det ska bli så spännande att få se alla dessa platser!

Joo, känner mig nog lite piggare nu!!

/Anna

11.4.06

Vårinspiration!

Om du, precis som jag, gillar den danska lantliga stilen, spring ut och köp Drömhem & Trädgårds majnummer när den kommer! Här hittar du massor av inspiration för både kök och hem! Jag skulle inte ha något emot att sno stilen av Gitte Hjort!

På bilden ovan ser du en glimt från hennes kök!

/Anna

Den här posten har jag ändrat lite i, bland annat lagt om bilden.

Den blomstertid nu kommer!

Nu struntar jag i det hemska aprilvädret och ställer in mig på semester och försommarväder på balkongen! Planerna fortskrider och jag och maken har beslutat oss för att göra "fågleholk" av hela balkongen! Vi "däckar" in hela konkarongen, både golv och väggar och passar även på att isolera lite.

Inspirationen till panelen kom från Trädgårdsmässan! Snickaren skakade inte på huvudet så jag antar att vi inte är på tok galna!

På min balkong vore det underbart med ett planteringsbord som det här!! Att få ha en liten hylla med alla krukor, jord och pryttlar! Bordet är från Jeanne d´Arc Living. MEN har någon sett något liknade här hemma?! Betala frakt på den här raringen blir inte nådig... Men drömma får man ju!

/Anna

Skagens ljus

Ända sedan jag såg en dokumentär om Skagenmålarna, har jag drömt om att få se Skagen. Det berömda ljuset, doppa tårna precis där Danmark slutar och att få se tavlorna i det berömda museet. I sommar blir det förhoppningsvis av! Jag och maken funderar på bilsemester några veckor, avrundat med en vecka i Grekland.

Om du har mysiga "måste besöka" i Danmark, både på Jylland och Själland (stavas det så?) får du jättegärna höra av dig! Mysiga butiker, slott och herresäten, badstränder och trädgårdar med mer vore kul att få tips på!

Vart åker ni på semester i år?!

/Anna

Bild: http://www.feriedanmark.com/skagen.htm

10.4.06

Det är som om man vill gråta...

Nu vill jag vila mitt värkande huvud mot Miffy och glömma allt om krånglandes jobbdatorer och projekt som man får sitta hemma och jobba med så att ögonen blöder. När jag är hemma vill jag vara hemma och inte tänka på jobbet. Jag har kollegor som går på full stubin och jobbar sig allt närmre total kollaps... Sån vill jag inte bli. Mitt hem är min borg och inte min chefs!!

The Nordic Bedouin var också på Påskmarknaden på Överjärva gård!! Hon har tagit jättefina bilder från kapellet!! Var jag inte redan gift skulle jag älska att få gifta mig där! Trots det slitna skicket är kyrkorummet magiskt!

Ett tips för alla giftassugna flickor i Stockholmstrakten, kolla in kapellet på Överjärva gård!

/Anna

Bild: Miffy från favoritsaker.se

Måndagmorgon och stilla snö...

Jag skulle hellre vara i New York och blicka ut över ett stilla snöfall än att vara i ett Stockholm i mitten av april, med en MASSA blötsnö som väller ner. Väderrapporten verkar också vara dyster för resten av veckan... Trodde jag skulle vara sist med att ha vinterdäcken kvar. Nu är jag glad över att jag är så lat...

Vad har hänt med vädret!!

/Anna

Bild: http://www.nancyhuntting.net/Pictures-NYC.html

9.4.06

Vårtecken!


Här är ett vårtecken som gör mig lika glad varje gång jag kommer hem!! Blommande krokus vid min port!

Påskmarknad på Överjärva gård!

I dag var en helt underbar dag med strålande solsken! Påskmarknad på Överjärva stog på agendan. Eftersom Överjärva bjuder på massor av kul gick vi först till hagen för att titta på alla små lammungar som skuttade runt. Hur söta (och populära) som helst!!

Bland alla marknadsstånd bjöds det på godis och massor av påskpynt till försäljning. En och annan glad unge njöt av stora bollar av sockervadd, vi mumsade på kaffe och kärleksmums i deras trevliga café! Massor av ungar, föräldrar och påskkärringar i salig blandning gjorde söndagsförmiddagen helt enkelt supertrevlig!

Om du aldrig besökt Överjärva gård, gör det, om du får vägarna förbi! Du hittar all info här!


8.4.06

En sak som jag verkligen HATAR är att

diska! Det är en av anledningarna att jag verligen så snabbt som möjligt vill riva ut det lilablå köket och köpa nya vitvaror samt diskmaskin... Om lille maken (som annars är älskligheten själv) åtminstonde kunde köpa mig några trevliga diskhandskar åt mig innan han "tvingar mig" att diska! Hej och hå, här ska det städas idag! Hoppas ni hade en skön fredagskväll (bullarna blev fantaaaastiska!) med vad än ni gjorde!

/Anna

Diskhandskar från Inreda.com

7.4.06

Till alla mina kära bloggkompisar!

En stor bukett härliga anemoner får alla ni, mina kära "bloggisar"!
Ha en urmysig fredagkväll!
Kramar från Anna!

Äntligen fredag!


Äntligen är en lång arbetsvecka slut! På inköslistan i dag står:

- vin (massor)
- grejer till bullsatsen
- kvällsblaskorna
- en stor påse godis
- nån god mat
- ett fång gerbera till maken (behöver muntras upp lite)

Fredagskvällen ägnar vi åt att baka mer bullar och vindrickande. Någon god mat blir det nog också om vi inte proppar i oss för mycket bullar och vin ;-)

Vad ska du göra i kväll?!

Kram kram från Anna!

6.4.06

Delicious Home Baking & Fresh Eggs


Jag har bloggat om Yvestown vid ett antal gånger! Blad det första jag föll för var "Fresh Eggs" skylten! Nu har hon avslöjat vart hon köpt den! Wisconbeart säjer sina underbara skyltar via e-bay, länken hittar du här.

Vore det inte fint med en sån här skylt hemma?! Härliga färger och en design som alla kan tycka om! Jag gillar det skarpt!

/Anna

P.s. Anneli, provrummet var jättekul! Så snyggt klädd har jag inte varit på lääänge!

Tulips å tulpaner!

Om du, precis som jag har haft svårt att slita sig i från allt och gå på Tulpanutställningen Blomsterfest - kolla in Anneli "Flitiga Myran" här! De goa tulpanbilderna från utställningen har övertygat mig, det blir ett besök i helgen!!

Läs mer om Blomsterfest här!

När maken är på jobbet...

..."dansar råttan på bordet"!
Gissa vad jag ska göra i kväll?!

Kram på er från Anna!

Underbara tulpaner!


Tulpaner är Svenssons favoritblomma, av försäljningssiffrorna att döma! Det är nog de intensiva färgerna och det härliga ljudet när man greppar en bunt friska tulpaner som gör att vi är, och blir, lika förälskade, varje år! Som jag bloggat om tidigare hyllas just nu vår favoritblomma med en egen utställning kallad Blomsterfest i Orangeriet vid Ulriksdals slott!

Alla ni som inte bor i Stockholmsområdet, gör som jag, gå in på Marthas Flowers: www.marthasflowers.com och njut en stund av alla härliga bilder på snittblommor!!

Ett vårtecken: I rabatten hemma blommar nu krokusen för fullt och en liten, liten antydan till tulpaner är på väg upp! Heja våren!!

/Anna

Bilden är från Marthas Flowers - se länk ovan!

5.4.06

Prisa skatteåterbäringen!

Vi fick våra deklarationer i dag. Om vi håller tummarna och hoppas på det bästa, kanske vi får tillbaka lite pengar - som kan räcka till ett nytt kök! Lilablå luckor och bårder i form av gigantiska rosetter känns inte riktigt vi (om ni förstår vad jag menar)! Jag drömmer givetvis om ett kök med mycket lantkänsla.

Maken är med på noterna men ser gärna att det blir för "pluttenuttigt". Hans idé om kök är det restaurangkök han jobbar i, massor av arbetsytor och rejäla maskiner. Förhoppningsvis kommer vi överens om en bra kompromiss!!

Något vi båda vill ha är öppna hyllor. Den här bliden kommer från den trevliga bloggen Yvestown Hennes blogg har massor av mysiga bilder att inspieras av! Jag dreglar och blir sugen på hennes öppna hylla!

/Anna

P.s Kolla in Anneli "Flitiga Myrans" fina penséer och odlarklocka här. Helt klart dagens "jag gillar"!

Pelargoner i massor!

Alla pelargonälskare i Stokholmsområdet får skriva ner den 22:a april - 7 maj i almenackan! Då anordnar Slottsträdgården Ulriksdal i Solna pelargonveckor. Massor av pelargoner och gäster utlovas!

Jag kommer definitivt att gå! Om jag har tur kanske någon av pelargontanterna kan identifiera pelargonen som gått i arv från min farmors mormor!!

Sen vore det ju kul att höra Bosse Rappne berätta om trädgården!

Läs mer på: www.rappne.nu

Bild: Slottsträdgården Ulriksdal

Krukor

Den här "kruklösningen" från Martha Stewart är snygg och så löjligt enkel att jag inte fattar att jag tänkt på det tidigare! Jag brukar odla en del fröer och kryddor i Gränsforskrukor i terrakotta, så att skriva direkt på krukorna passar mig perfekt.

Jag brukar glömma vad jag satt och det är bara att erkänna; jag är ingen jätteexpert på kryddor. En del sorter är för ett otränat öga som mitt förvillande lika!

I år gör jag som Martha, skriver med tusch, direkt på krukan!!

/Anna

4.4.06

Vad har du i gömmorna?

"Ska man slänga den omoderna servisen och köpa nytt?" Enligt en artikel i Aftonbladet ska man behålla gamla möbler och bruksföremål som dessa i emalj och zink! En vacker dag kan de vara guld värt!

Jaha, det var det jag visste, min nyvunna samlarmani är faktiskt av nytta!!

Lagom till pensionen kanske jag kan kascha in lite pengar på min mani ;-) !! Läs gärna artikeln här och håll tummarna för mig idag - ska till tandläkaren och dra ut en visdomstand...

/fru Anna

3.4.06

FlitigaMyran

Min kära bloggkompis FlitigaMyran har klivit ur garderoben och avslöjar att det är hon som ligger bakom den underbara bänken "Frälsis"!

Läs mer om "Frälsis" och vår favorit Myra här!

You rock girlfriend!!

Louise, Louise!

När jag såg den här flickan, med den solgula hatten och sitt fång blommor, sittandes på en hylla, var det omedelbar kärlek! Jag har alltid varit svag för 20-talet som period. Modet, frisyrerna, arkitekturen, kort och gott ALLT!

Hon ser precis ut som den stora stumfilmstjärnan Louise Brooks, som i mitt tycke, är en av de vackraste människor som funnits!! Om du inte vet vem Louise Brooks var kan du läsa mer här!

Ja, och jo, hon ska få heta Louise...

/Anna

Påsktuppar

Här är dom, de kitschiga påsktupparna som vi köpte i helgen! 100:- för tvättäkta tuppar i skrikiga färger var ett kap om du frågar mig!

Du kanske känner igen dem? Din farmor eller mormor hade säkert någon sån här stående på påskbordet!?

Min mormor hade alltid såna här tuppar, kaniner och pastelliga väggbonader med påskmotiv. Som pricket över i:et hade hon alltid ett fat med dekorationsgräs med små påskkycklingar i plast!

Av någon anledning har jag och maken en vana (ovana?) att döpa saker. Har ni något bra namnförslag för de här rackarna? Sixten och Bosse kanske?!

/Anna