31.12.10

Ett nytt år!

Maken är och hämtar hummer och jag har parkerat mig framför datorn. Det är väl på sin plats att summera året lite och tiden med bloggen. Jag blev alldeles stum när jag insåg att det här blir bloggens 965 inlägg och att det dessutom snart är dags för femårsjubileum! Det har varit många turer upp och ner, bloggtorka och tristess, men på det stora hela har det varit jättekul att ha en liten blogg, samt att så många faktiskt läser den. Något som fortfarande gör mig pirrig och glad! En av de stora höjdpunkterna i bloggens historia är utan tvivel att jag fått en partner i sophia! Att ha en partner i vått och torrt är ju, som alla vet, helt underbart!

Nu när det bara är några timmar kvar av 2010 hoppas jag att ni tagit er tiden att summera det som varit, och att ni känner er förväntansfulla inför det som kommer. Personligen är det en hel del saker som måste tas itu med, men jag känner en enorm tillförsikt och hopp - det här kommer att bli ett år som jag (och förhoppningsvis även ni) kommer att minnas! Jag tycker att vi bestämmer det, 2011 kommer att bli ett kanonår helt enkelt!

Och jag vill gärna runda av det här inlägget med mitt absoluta favoritcitat "There is no end to the possibilities"! Ett citat från Jim Carreys förvirrade Cable Guy som summerar ihop ALLT enligt min mening!

NÅGRA AV VÅRA PERSONLIGA FAVORITINLÄGG UNDER 2010:

SKÄGGIGA MÄN
LOPPISFYND
PRYLAR + SIFFROR
GRAFISKT + m.m.

 FÄRG + GRÖNT + FÄRG!
    PERSONLIGT
     DAGENS FAVORITER
     PERSONLIGT
    KÄRLEK
    FILMTIPS

    23.12.10

    God Jul från anna k. och sophia


    Nu tar jag och sophia lite julledigt och passar på att umgås med våra familjer. Förhoppningsvis blir det massor med skinka, glögg och mys framför brasan! Vi önskar er alla en riktigt fröjdefull jul - och ta nu hand om er och dem ni älskar!

    P.s. Och är det så illa att du inte har något vackert att ställa på julbordet i morgon kanske du kan ta hjälp av den här idén!?

    Bilderna togs på julfrukosten 2009.
     

    21.12.10

    Nu är det nog dags att pausa från alla julbestyr och vila ögonen
    på lite manlig ögonfägring igen! Dagens val är James Franco
    - är han inte fin!?

    20.12.10

    Tine Kjeldsens vita hem


    De här bilderna från Tine Kjeldsen hem har visats på många bloggar, men jag vill gärna sälla mig till mängden för jag tycker verkligen om hur hon använt naturtoner som accent till de vita taken och väggarna. Gillar speciellt de puderfärgade  lamporna i matsalen - en färg som jag aldrig ens reflekterat över... Vad tycker du det här, gillar eller ogillar!?

    19.12.10

    DIY


    Dagens göra själv-tips! Av lite snöre, klister och papper kan få till
    en riktigt fin girland att julpynta med.. Flera roliga pyssel hittar
    du hos australiensiska KidSpot!

    Vad har du för julpynt!?

    Vi vill gärna se vad du har för fint julpynt/dekorationer hemma! På vår Facebooksida kan alla medlemmar lägga upp bilder, så att alla kan få njuta lite! Här kan du se lite vad för slags pynt jag har hemma. Och mycket silver är det :) Ha nu en fin fjärde advent, tänk snart kommer tomten!

    Ilex


    På köksbordet står de här fina ilexkvistarna. Hållbar "julfeeling" från närmsta snabbköp!

    18.12.10

    Julkrubba

    Är inte den här bilden sagolik? Älskar naturtonerna
    och julkrubban, den är bland det stiligaste jag sett!
    {Bild härifrån}
     

    Etsy Taste Test

    Vi har skrivit om Etsy många gånger här på bloggen eftersom sajten är en guldgruva där man kan vaska fram riktiga guldkorn. Nu har de lanserat en ny tjänst som de kallar för Etsy Taste Test. Om du tar testet får du välja ut ett antal föremål du gillar och sen slumpar man fram föremål som passar just din smak. Jag tog precis testet och jag måste säga att Taste Test faktiskt lyckades riktigt bra! Här ser du mitt urval och här kan du prova själv!
     

    17.12.10

    Fredagsfavoriter

    Äntligen fredag! Dags för nya numret av Sköna Hem i soffan tillsammans med en grogg kanske?! Men först tar vi några av mina favoriter idag;

    1. Julmusik: När det kommer till musik är jag lika mycket av en dubbelnatur som när det gäller inredning. Har det bara nån form av ton eller melodi som svänger gillar jag det! Varför ska man begränsa sig till en stil när det finns så mycket som är bra? Om du gillar singer-songwriters kommer du säkert att gilla Sufjan Stevens julskiva.

    2. Julmusik igen: A Christmas Gift for You from Phil Spector är 60-tals pop + jul. Jodå, det går och otroligt bra är det! Lyssna här. [Kom gärna med tips på din favoritjulskiva!!!]
    3. Hans Blomquists bilder känner du säkert igen. Det var så roligt att bläddra igenom hans portfolio och inse att många av mina absoluta favoritreportage i bl.a. Eller Interiör och Sköna Hem är gjorda av honom!

    4. Tänk, 30 stycken av er har anslutit sig till oss på Facebook den här veckan - det är vi jättestolta och glada över! Nu en uppmaning till er andra med Facebookkonto som är inne och kikar på sidan, häng med ni också!

    5. På Facebook har vi den här veckan tipsat om bland annat det här:
    - Julstjärnor, här får du tips och råd...
    - Bästa fotolabbet i stan + lite Elvis :)
    - House Doctors kommande kollektion

    Ha nu en fin kväll - det är fredag och bara en vecka kvar till jul!!

    16.12.10

    David Prince


    Älskar de monokroma, murriga färgerna, i David Prince bilder. De mörka tonerna i den sista bilden känns trygg och "omslutet ombonad" på nåt sätt. Jag börjar faktiskt på att fundera om jag ska våga måla köket svart. Vårt kök har jättefönster och är så ljust att det, på sommaren, känns som om att sitta i en ljuslåda... Skulle du våga att måla ett rum i svart eller mörkgrått?   

    15.12.10

    Julpyssel..

    Just nu pysslar jag för fullt inför (håll i er) nästa jul! Bilder skall tas till en kvällstidnings julbilaga men kommer att publiceras först nästa år så det gäller att tänka till. Här är en liten smygtitt på vad jag hunnit med hittills. Mycket mistlar, julrosor, mossa, hyacinter, granatäpplen och fikon blir det. Skall bli spännande att se slutresultatet..
    ...om ett år!

    14.12.10

    Frank Sinatra

    Julstämningen kan inte bli bättre när det här albumet går om och om igen
    samtidigt som jag slår in julklappar, sörplar glögg och tänker på min morfar.
    Lyssna och njut!

    I stället för varm choklad

    På vintern ska man dricka choklad, BASTA! Men vad gör man om man nu väljer att undvika socker? Den här kaffedrinken har gått "varm" här hemma, snarlik Irish Coffe men, i mitt tycke, ännu godare! Gör så här:
    1. koka riktigt gott starkt kaffe
    2. vispa grädde (40%) riktigt hårt
    3. häll upp kaffet i en stor kopp, lämna utrymme för grädden
    4. häll ner två matskedar whiskey
    5. vänd försiktigt ner så många matskedar grädde du vågar
    6. toppa med lite mer grädde
    7. nu är drinken klar!
    8. drick med andakt och känn värmen komma!
        

    13.12.10

    Dagens favoriter


    Så här under Lucias sista timmar vill jag och Sophia hälsa att vi är jätteglada över att flera av er har anslutit sig till vår Facebooksida! I morgon kväll drar vi en vinnare till julkulan och brevpressen - så klicka in dig på sidan och tryck på gillaknappen för att hänga med i tävlingen! Glöm inte att ange vad du helst vill att tomten ska komma med!


    Jag älskar julmusik - i alla dess former (ja, jag vet att jag är en nörd :), och tipsar gärna om Malena Ernmans nya skiva 'Santa Lucia'. Musiken är sakral, vacker och alldeles, alldeles underbar! Inget för den som gillar "umpa bumpa" jullåtar dock, men kolla gärna in skivan om du vill ha klassisk musik i jul
    1. Mer inspiration till julmusik kan du hitta på Julsånger.se
    2. Hos Decor8 finns ett inlägg om House Doctors kommande kollektion! Spana in skåpen!
    3. Här är den snyggaste Lucian jag sett i år :)
    4. I det här huset vill jag bo + äta, äta, äta! (Fy mig!)

    I fjol..

    Satt och gick igenom gamla bilder på datorn och snubblade över bilder från förra året. Så här såg min gran ut. Fylld av vackra glaskulor som ser ut som såpbubblor, guldiga fiskar och gamla stjärnor i papper. Men julen firades dock inte i närheten av den granen...
    Den firades istället vid denna härliga skapelse vid Rockefeller Center i New York, precis framför den här underbara butiken.. I år skall jag däremot hålla mig i Sverige, närmare bestämt i skogarna utanför Norrköping. Tänk vad tiden går fort, nästa vecka är det mys med familjen, Champagne, julklappsutdelning och Kalle Anka som gäller.. God jul i stöket och stressen!

    12.12.10

    Wow!

    Hur c-o-o-l-a är inte de här ljuslådorna!? Empiric Studio Furniture har proppat sin butik med udda objekt - i like!
     

    Adventskalender för de allra minsta

    Söt adventskalender med små "julstrumpor" från Martha Stewart. Här hittar du mer julstrumpor och tips på vad du kan stoppa i sockan - för det finns ju fler alternativ än godis!
     

    11.12.10

    Härlig lördag på Zetas!

    I dag har jag och min bättre hälft haft en länge efterlängtad tur på byn. Resan gick bland annat till Zetas. Det är verkligen skillnad på att besöka trädgården på vintern eftersom de nu har sin fulla tid att pynta och göra sin butik juligt vacker - vi blev verkligen inspirerade av alla växter och den fina inredningen. Om du har vägarna förbi innan jul vill jag verkligen tipsa om ett besök, du kommer inte att bli besviken!

    Bilden: Ett vackert träd utanför Zetas ingång. Uppdatering: Här är två bilder på de fina stjärnorna som fick följa med oss hem!

    Ljusslingor är ett måste!


    Något som verkligen gör mig glad just nu är ljusslingor! Om jag fick skulle jag nog hänga upp dem precis överallt i lägenheten, men jag har en hustomte som bestämt säger nej. Den här kommer från Ikea. Vad tycker du, är ljusslingor ett måste i ditt hem?

    9.12.10

    Det här har inspirerat mig idag!

    • Ljuset i den här lägenheten har fyllt mig med hopp, om några veckor vänder det och ljuset börjar återvända. Härifrån.
    • I bland fastnar jag i "vinkelvolten" och kan lyssna på en låt om och om igen. I dag har jag lyssnat konstant på en av Pavarottis inspelningar av Nessun Dorma. Musik är en drog och känslan när jag hör hans röst är helt oslagbar! Se ett klipp här.
    • Kvinnor som Betty Lou påminner mig om att jag måste våga gå min egen väg, och strunta i normen. En påminnelse om att vara modig och lyssna på vad JAG verkligen vill!
    • Bloggen 'Oh, hello friend' visar upp ett av de mest intressanta kontor/studios jag sett! Länk här.
    • [FACEBOOK: Dagens statusuppdatering handlar om den här coola appen! Missa inte tävlingen!]
        

    8.12.10

    Röda stunder i soffan

    Det rödgula ljuset från lampor och stearinljus sprider ett mysigt sken i lägenheten. Nu ska jag krypa ner i soffan, under filten, med lite tidningar, paddeladden och min nyinköpta bok. Ha det riktigt fint därute i decemberkvällen!


    P.s 1. Infing bjuder på Julkalenderstämning
    P.s 2. Vi snubblade på en ny blogg i dag - verkar lovande!

    Kära tomten...



    Den här fina lampan kan jag inte låta bli att drömma om. När jag flyttade i våras var jag nära att köpa den, men ångrade mig i sista sekund. Kejsarens nya lampa heter den, passande nog! Kanske får den hänga i mitt nya kök snart? Du hittar den här..

    Ni missar väl inte vår tävling? Busenkelt för alla som har facebook.. För er som inte har det så kommer det snart en ny tävling!

    7.12.10

    Linnéas skafferi

    Sen tre månader tillbaka käkar jag inget socker. Efter en veckas abstinens (jo, man får en riktigt jobbig avtändning) har det gått jättebra och jag vill inte tillbaka till min tidigare så sockerstinna mathållning. MEN när jag går förbi pepparkaksbergen på Willys och ser Linnéas hemgjorda daim, ja då blir det svårt att vara motståndskraftig.

    För visst ser det här kanongott ut?! 

    I hennes digra länkskafferi njuter jag allra mest av julrecepten - besök genast och bered dig på ett virtuellt sockerrus!
     
    Danska Nordhjem har just nu rea på massor av gnistrande julkulor och dekorationer - passa på om du behöver uppdatera julpyntet!
     

    6.12.10

    Julkänsla med orkidéer


    I fjol gjorde jag ett inlägg om julblommor för oss allergiker. I år har jag gjort slag i saken och vågat mig på att köpa en stor och frodig Brudorkidé. Som kruka använde jag en soppskål. För lite extra julfeeling lade jag till lite grönmossa och spansk mossa + en liten i julgran i zink och några små julgranskulor. Nu tronar orkidén på matbordet och sprider (trots brist på väldoft) en skön julkänsla i köket!

    P.s Missa inte vår Facebooktävling!

    5.12.10

    Tävla med Lantliv i stan!

    I dag är det andra advent och äntligen är många julrelaterade sysslor över, avbockade och klara! Både jag och sophia har haft en hektiskt månad med massor av plikter, och tyvärr, lär inte vårt hektiska schema lugna ner sig förrän efter jul, något vi båda längtar efter! Men nu struntar i alla måsten och tar tillfället i akt att roa oss kungligt - vi drar igång en liten tävling som vi hoppas att du vill delta i!
    Alla som vill följa Lantliv i stans sprillans nya Facebooksida är välkomna att tävla om de här fina glasföremålen. Det enda du behöver göra är att klicka på gillaknappen och ange vilken sak du önskar att tomten kommer med!

    Vad kommer då att hända på Facebooksidan? Eftersom vi är uppkopplade, i princip all vaken tid, hinner vi båda att samla på oss massor av spännande bloggar, länkar och annat smått och gott, som tyvärr ofta blir liggande i ett ständigt svällande länkarkiv - då är det ju lika bra att dela dem med er på direkten! Kort och gott kommer det att bli massor av inredning som vi gillar och andra roliga företeelser!

    Så klicka på gillaknappen och följ med oss!

    Klicka här för att vara med och tävla.

    P.s Vi drar en vinnare den 14:e december. "Julkulan" med hjortarna är 10,5 cm i diameter. Brevpressen är 8 cm i diameter.