31.7.06

Jobbångest?

Nää, faktiskt inte, men gissa om jag var klarvaken - hela natten!! En timmas sömn, hög på kaffe och toksvettig av hettan är man äntligen hemma i stan igen! Trots att semestern har varit kanon och det var underbart att få träffa sina närmaste, så är "borta bra, men hemma bäst".

För övrigt vill jag ge ComHem en redig känga i baken. Struntar i att gå in på detaljer, men fasen så sur jag är.

En liten söt kossa från inreda.com lugnar min kaffestinna själ och tröstar mina kliande myggbett. Har ni haft det bra?!

/Anna

21.7.06

En sån gammal hund som jag...

...lär sig aldrig. Det har jag och väninnan kommit fram till "the hard way". Skulle de släppa in oss här skulle vi aaaaaldrig ta oss ut levande igen :) !! Nåja, en häftig festkväll på Kvarnen blev det iallafall! På fredag seglar vi norröver för att kramas med släkten. Ha det nu så gott go vänner så hörs vi igen om en vecka!

/Anna

P.s Jag lovar att återkomma med mer bilder från Danmark, joo, jag lovar :) !

Om jag får drömma lite...

...så skulle jag en dag gärna vilja ha mig en liten butik! Fröken Aalund i Ålbæk är ett sånt där bedårande litet ställe som gärna får stå som förebild! En liten trädgård, underbara inredningsprylar, snittblommor i regnbågens alla färger, säsongsväxter och lite perenner. I trädgården skulle det gärna få vara ett litet café med enorma bullar, saft och rykande kaffe! Det mina vänner, det vore något det!!

Som hamnstad, måste man ju ha marina motiv!

Den här coola rottingfåtöljen är från danska Villa Collection.

Klart att fåglarna ska ha sitt med!
Det som slår mig när vi åkte runt i Danmark är att ALLA städer har såna här underbara ställen med just det här sortimentet som jag älskar. Vad är det med oss svenskar? Är vi så efter, eller är vi helt enkelt ointresserade?? Vad tror ni?

/Anna

Foto: moi

18.7.06

Strandfynd...

...har en tendens att bli undangömda i nåt hörn, så varför inte göra som Martha och visa upp de fina strandfynden?! Här har man limmat på snäckor en ljusslinga - jättefint och hur sommrigt som helst i mitt tycke! Nåt för sommarfesten på balkongen kanske?!

/Anna

Bilder: Martha Stewart och fru Anna. Vår första bröllopsdag tillbringades på stranden i Hellerup - en omtyckt semesterort på norra Själland. Gissa om vi blev som kokta kräftor?!

Att öppna mejlboxen...

...är himmelskt, speciellt när man hittar ett mysigt mejl från Katrine! Hon puffar för sina söta svenska träskor och jag faller som en fura! Uppvuxen som jag är på 70-talet, hade man sina fötter stadigt placerade i ett par träskor, hela den snöfria tiden.

Tänk att man gjorde allt i dessa obekväma (i början) dojjor - förutom att spela fotboll förstås! Träskor skulle jag aldrig sätta på mig igen, men jag ler varmt och mycket kärleksfullt åt minnet av alla sommrar med dessa "pjucks" på fötterna!!

/Anna

P.s Kolla gärna in Stines butik här! Vi gillar ju danskt, uppblandat med lite svenska, sköna, antika möbler!

Mellanlandning i stan

Efter två veckor i soliga Danmark, mellanlandar vi i stan, innan det är dags för den obligatoriska norrlandsturnén till släkten. Vi har haft det fantastiskt på alla de sätt och vis och har nu med oss en massa nya erfarenheter i bagaget! Camping till exempelvis. Jag hade ingen aning om vilken subkultur (hittar inte ett bättre ord) campinglivet är! Mer om det sedan, här kommer några bilder från båtresan över till Frederikshavn och Skagen. Skönt att vara tillbaka, om än för en kort stund - jag har saknat mina tjejer!!!


Maken beundrar den vackra utsikten under resan till Frederikshavn.
Underbart att vara på väg!


Vi kör de två milen till Ålbæk camping och beger oss sedan genast ut till Skagen. Grenen, vart är du?!

Presis runt hörnet, till vänster, breder Grenen ut sig, där de två haven möts - tyvärr la kameran av då - men det är ännu härligare än vad man kan föreställa sig!! Skagens ljus är sann och bedårande vacker med sina milda, ljusa färger!
/Anna
P.s Mången tack för alla härliga kommentarer i förra inlägget - ni värmer mitt hjärta ska ni veta!

3.7.06

Ajöken på ett tag!

För att vara på den säkra sidan, så tar jag officiellt bloggledigt fram till sista juli (men kommer jag åt en dator så!!). Jag och maken önskar er ALLA en supersommar, och jag hoppas innerligt att vi hörs av snart igen!

Nu är vi redo, Denmark, here we come!!

/fru Anna och hennes älskade O.

Den fina skylten kommer från Nordhjem

2.7.06

Sommarnatt på balkongen

Mitt stackars sorgebarn balkongen och jag är inte kompisar. Hälften är kvara att göra, men jag orkade inte utan slängde in alla möbler och satte promt dit farmors pelargoner. Trots halv-mesyren är balkongen så mysig, speciellt nu, när nätterna börjar mörkna och man får tända massoooor av ljus!


Här ser ni planteringsbordet "Flitiga Lisa" från Rusta och kalken (eller vad man nu kan kalla den) från House Doctor. Eftersom det blir så hett på en inglasad balkong har jag den fylld med vatten. Vattnet avdunstar i värmen och gör blommorna glada! Fågeln är en mycket älskad present från min kära mor!
Här ser ni gardiner från Ikea, också uppsatta för att växterna ska överleva i värmen. Den blå stolen ska få en omgång färg, likaså mattorna. Bordet har fått en strykning med v-slip (tack Anneli). Stolen till höger är från Ikea, inköpt i början av 70-talet av makens föräldrar. Den var svart och ett sant helvete att måla om!
    
Efter semestern, lovar jag att ta mig i kragen och avsluta mitt stackars balkongprojekt. För nu har jag faktiskt ett stycke landromantik - i stan!! Jag vill också ta tillfället i akt och tacka min kära bloggkompis Anneli såå mycket för 'My Donna' som hon var så gullig att ge mig i present! Nu vaktar hon mina pelargoner och jag, jag är frälst!!

Kommer ni ihåg...

...vad spännande det var att få följa med mamma till stan och köpa nytt omslagspapper, anteckningsböcker, sudd och pennor inför skolstarten? Jag och mamma hade alltid en mysig stund när det var dags att slå in alla nya böcker i pappret. Ni med barn i skolåldern, gör man fortfarande så?!

/Anna

Allt på bilden kommer från Åhléns

1.7.06

Döm om min förvåning...

...när jag ser en liten blåvit kanna i ett nummer av Country Living här på morgonen! Det där ser ju ut som servicen som väninnan köpte i Polen!! En dag kom hon hem med en hel resväska, tung som bly (det gick inte att lyfta den från golvet), full med porslin. Istället för att köpa identiskt mönster valde hon att blanda - hur snyggt som helst! Porlinet är tungt, rustikt och har vackra blå färger. Tyvärr kom hon inte ihåg vad butiken hette där hon köpte serien. Men nu vet jag vad tillverkaren heter, Bunzlauer ceramics!

Är det månne någon som sett det här porlinet i Sverige? Det vore så kul att få ersätta några av alla tallrikar som gått i kras genom åren!

/Anna

Bilden till vänster är från vårt påskfirande!

Jag ska gå på loppis!

Min man och jag har ett gemensamt intresse, gå på loppis! Hittade en liten portal över Danska loppisar. Så det kanske kan vara ett sätt att förflytta sig genom Danmark, på jakt efter den ultimata loppisen :) ?! Eftersom det är fler än jag som ska till Danskeland i sommar, så kolla in om den ort du ska till, har en loppis när du är där!

/Anna

Varför har jag en känsla av att det kommer att bli en dyr semester :) ?!

Jag vaknade...

...halv fem av mig själv!! Utvilad och pigg - solen den bara flödar in i lägenheten! Jag kan inte komma ihåg när jag vaknade så här tidigt en lördag senast, om någonsin... Det känns som om jag, bara över natten blivit en ny människa, en lugnare, en mer "jag" på nåt sätt. Hela året är man inställd på nån slags överlevnad med jobbstress och annat hektiskt. Nu är det semester och nu är tiden bara min - och ingen annan än jag själv äger den!

/Anna

Vad ska man göra halv fem en morgon? Jo, vara med på Cias utmaning förstås! Jag äger faktiskt inga burkar. Joo, ett par från Ikea med julmotiv, men de vill jag icke visa upp! Kan en ostkupa räknas!? Även Anna har lagt ut sina burkar.