30.6.06

Jag räknar timmarna...

...jag räknar minuterna, jag river mitt hår och känner suget riva i hela kroppen! Snart är det SEMEEESTEEEER!!!! Sista timmarna på kontoret, nedräkningen har börjat!

/Semestersugna fru Anna
Bilden: Nordhjem.dk

29.6.06

Delicious från Rice

Inreda.com har laddat upp med delar ur kollektionen Delicious från Rice. Rustikt porslin med mycket lantligt känsla - sockersött var ordet! Läs mer här och titta på fina bilder, spana speciellt in den fina babyblå kannan!

/Anna

Bilder från Inreda.com

28.6.06

Favoritblomman i stan, del två!

Stjärnflocka - Astrantia major

Den har allt, ett spännande utseende och fantastiska blommor - precis som små himlastjärnor! Bästa vänninan band in bl.a. Stjärnflocka i min brudbukett, så den ligger lite extra varmt om hjärtat sen dess! Stjärnflocka blev dessutom vald till årets perenn 2005.

Så vacker!

Bilden: www.rappne.nu. Läs gärna om pioner här!

27.6.06

Tema kobojsare!

Jag är helt övertygad om att min kära far hade gjort precis vad som helst, för att få sån här campingutrustning som barn. Som barn av det svenska 50-talet, hade han massor av "kobojsarprylar" som min farmor ömt vårdade till oss barnbarn, längst in i garderoben.


Precis som pappa, skulle jag också vilja ha det ascoola tältet och sovsäckarna som kommer från suveräna och alltid färgglada
Cath Kidston som jag bloggat om både här och där!
Bilderna kommer från den brittiska friluftsbutiken Millets

Accentfärg Grön!


Den danska tidningen Bolig Magasinet har en välmatad hemsida med massor av tips och inspirerande bilder! Jag gillar Bolig, eftersom den mixar hejvilt mellan olika stilar, allt från det strama, superdesignade till den sköna danska lantstilen! Finns i närmsta, välsorterade Pressbyrå!

/Anna

Bilderna kommer från Bolig Magasinet

Accentfärg Röd!

Jag är, som bekant, barnsligt förtjust i rött och grönt! De färgerna lyfter verkligen upp ett rum med vitt som bas - vitt och åter vitt blir i min smak lite föör blekt. Expressen har gjort ett trevligt reportage om hur man inreder sin veranda! Reportaget hittar du här.

Hoppas du är en av de lyckliga som har lite sol i dag - i Storstan regnar det som attans!

/Anna

Uppdatering:
Kolla vad min kära namne Anna har hittat åt mig här!!

Bilder från Expressen.

26.6.06

Let´s go plastic!

Eftersom jag inte campat sen tidigt 80-tal (om man bortser från mina Roskilderesor) med föräldrarna är det en del grejjer som måsta köpas in. Vad jag kan minnas är ju plast alltid praktiskt :) !

På min ultimata "hatkärleks butik" Rusta kan man hitta de är trevliga plastpryttlarna. Och givetvis är det så billigt att man inte kan motstå. Det får nog bli den blå serien!

Nu har vi ju ett skåp fullt med kökshanddukar, men du kanske behöver fler? 3 stycken för 29:- är ju aldrig fel!

Allt från Rusta.

Mot semester!

När jag berättade för pappa om att vi ska åka till Skagen på semester började han skratta! Uppenbarligen så blev jag "till" där sensommaren 1970! Mja, tydligen så är det mycket vackert att njuta av om man bara orkar dra sig från alla sköna sanddyner ;) !

Båtresan från Göteborg till Frederikshavn är i alla fall bokad, campingar är utsedda, och resmålslistan börjar fyllas! Men, jag vill gärna ha fler förslag från alla nya besökare här på bloggen! Vart ska vi åka - hela Danmark står på agendan!?

Bilden: Collage från kända Skagenmålningar - självfallet ska vi gå på Skagenmuséet!

25.6.06

Pinnstolen

Det skulle inte förvåna mig om ni suttit på en stol som liknar någon av de här under midsommarhelgen. I sommarstugor över hela landet bor det udda stolar, målade i granna färger, stolar som vi ratat och stoppat in där vi inte behöver möta dem varje dag. Det är ju synd faktiskt eftersom "pinnstolen" är härlig och vacker med sin enkla, rustika design.

I mitt blivande, kritvita kök kommer rejäla färgklickar att behövas för att det inte ska likna sjukhus. En soligt, knalligt gul bänk skulle vara hur fint som helst!

Via Roomservice hittade jag det här underbara företaget Marine Cottage!
Kolla in, de har jättefina möbler! Här är ett gäng som vågar leka med sprakande färger - me like!

22.6.06

Glad Midsommar!

Nu tar vi lite bloggledigt här på ..Lantliv i stan..
Gör det ni också!
Midsommarblomster från Fotogalleriet

Här är den!!

Äntligen har jag fått tummen ur och scannat bilden på Anna Flebergs fantastiska ljuskrona. Kronan är det absolut vackraste föremål jag sett på mycket, mycket länge!!
/Anna

Bild ur Sköna Hem

21.6.06

Sommarrea på Nordhjem!

Den danska nätbutiken Nordhjem expanderar och har nu sommarrea! Här finner du massor av sköna prylar du kan behöva och inte visste ATT du behöver!! Hattnålar till exempel, det behöver inte jag i alla fall, men det suger lite i shoppingnerven!

En fråga: Brukar du handla på nätbutiker? Om inte, varför då?

Personligen handlar jag mycket sporadiskt, men lusläser massor av dem för inspiration!

Det är bara att inse att...

...jag aldrig kommer att bli en god fru som har ett skinande hem. Det är sååå tråkigt att städa och tvätta att det gör ont i hela mig. Tack och lov så har jag en man som tycker tvärt om - han fejar och donar mest hela tiden. För att rädda den äktenskapliga lyckan måste jag nog komma på nåt trick som gör hushållssysslorna lite roligare, kanske lite hottare prylar kan hjälpa?!

/Anna

Allt från Danmarks egen Martha, Isabella Smith!

20.6.06

Jeezzzuuz!

Inte hade jag en aning om vilka vilda partydjur som smyger runt här!! Det är askul och eftersom jag är värdinnan har jag kommit fram till detta; jag bjuder på smarrig efterrätt och mat - allt enligt Jennys goda menyförslag! Anneli kom med den utmärkta idén att köra knytis så om jag fixar grejjer till min berömda busgrogg, tar ni andra med er mustascher, chips, öl och bra musik! Sen kan vi festa natten lång - bara vi låter bli högtrycken den här gången!!

/Partygeneralen

Cupcakes från übermatronan Martha Stewart. Cupcakes - me like!

Tut tut!!

Eller kanske snarare ring, ring!?

Undrar om man skulle få ork att röra på "fläsket" med en sån här fräsig cykel?! Läcker!

Inreda.com har massor av coola cyklar just nu! Och jag måste säga vad kul det är att jag har så många festglada vänner därute!! Jag blir riktigt sugen på att ha bloggfest framöver! Själv dricker jag ju som mest mina "busgroggar" så har någon goda, sommriga driktips - dela gärna med er under det förra inlägget!!

19.6.06

Om jag bjöd in er...

...till den här festen - skulle ni komma då?!

Sköna Hem hittar du massor av fina dukningstips till både fest och bröllop!

På irrvägar...

...i Googles enorma kosmos, på jakt efter en bild av Anna Flebergs fantastiska ljuskrona i luffarslöjd (suck vicken krona!) gick jag vilse i kitschens magiska labyrinter.


Jo, jag skulle faktiskt vilja ha en sån här plåtburk/gökur
på väggen hemma!

Missa inte Anna Flebergs ljuskrona i nr. 7 av Sköna Hem - en pärla!
Gökuret hittar du på
Designtorget.

Close to Gud

Jag är mycket svag för kitschiga prylar som har "glimten i ögat"! Den här muggen klassar jag närmast som ett religiöst föremål!

/Anna
Muggen kan du hitta på kitsch.se

18.6.06

Café Lyran

Trots att jag bott i Stockholm i över tio år finns det fortfarande massor av härliga ställen att upptäcka! I dag var jag och maken, tillsammans med en kusin till min pappa, på Café Lyran i Bredäng!

"Lyran uppfördes i snickarglädjens tid år 1867 som sommarnöje. I början av 1900-talet hölls där mycket omtalade litterära musikaliska salonger."

Vi avnjöt räkmackor på Lyrans veranda - här har man sjöutsikt ända in till stan! Om ni har vägarna förbi, stanna och njut för Café Lyran är en riktig Stockholmspärla!

Uppdatering: Fick precis ett mejl från allas vår "anonyma Anna". Äntligen har hon gått och blivit med blogg! Hurra Anna och välkommen i "bloggtanternas" glada sällskap! Annas blogg heter som följer: http://lovethecountry.blogspot.com Gå och besök och ge uppmuntran!

Seriestart!!

Skulle någon fråga mig om mina favoritblommor skulle listan bli lång, så här kommer en liten seriestart; Favoritblomman i stan!

Pion - Paeonia

Finns det något underbarare än att gå och kika på de hårda pionknopparna, försiktigt, försiktigt klämma lite och undra; När ska de slå ut?! Rosa pioner fångade mitt intresse redan som barn, och förtjusningen har hållit i sig sen dess. Eftersom jag inte har någon pionbuske hemma (bara på jobbet) så brukar vi ibland köpa med oss som snitt. De håller inte så länge, men njuter, det gör vi i fulla drag!! Vardagslyx på hög nivå!
/Anna
Bilden är från Ambiance och här finner du kort info om pion som snitt.

17.6.06

Hemska hall

När man bor i en bunker (vårt ord för renoveringskaos som gått i stå) är att det är skvatt omöjligt att hålla det någolunda fint. Man skyfflar prylar till höger och vänster. I hallen har vi haft ett bord stående som ska bort. Det är mycket lätt att allt småplock hamnar här och resultatet är ju... hemskt. Eftersom jag har "pressen" på mig att vara duktig i dag, och värmen rycker mot 45 grader på balkongen, så börjar jag med ett kaos inomhus tills temperaturen nått mer rimliga grader!

Det här gör ju ingen glad direkt...

Lite bättre! Bordet är i källaren och alla pryttlar står nu på den blå lådan som tidigare stod på balkongen. Eftersom jag tyvärr är allergisk, har vi fejkade husdjur istället; den franska djävulskatten och makens engelska setter.

My Donna

Trots min något avoga inställning till religiösa föremål, så har jag verkligen fastnat för Annelis 'My Donna'! Jag lyckades övertyga min allt för blygsamma vän att mejla mig några bilder - för de måste visas upp för fler! Så här är hon; 'My Donna', som är lika fin i trädgården som på fönsterbrädan! Tydligen åldras betong mycket fint utomhus och får en vacker patinerad yta.

Svärfar fyller år snart, så en 'My Donna' kanske vore det perfekta skyddshelgonet mot ilskna mördarsniglar i trädgårdslandet - för visst är hon fin?!

/Anna

My Donna finns bl.a. på Ambiance och Svensk Slöjd i Stockholm. Om du inte har vägarna förbi där kan du beställa direkt från Pinjong.

Vena Cava

Jag måste erkänna att mode intresserar mig inte alls och modebloggar är bland det värsta jag vet. Den fasen i mitt liv, då jag lusläste modetidningar är "long gone"! Men när jag hittade de här kläderna från Vena Cava som inpirationstips hos Ulla kunde jag inte motstå ! Liiite sommarflärd kan man ju inte dö av!

:)

Vena Cava är ett Brooklyn baserat företag och tyvärr finns inte deras kläder i Sverige - än. Du kan köpa dem on-line här och här. Och jag som tänkt blogga om goda frukostar!!

16.6.06

Mjuka saker

I vår lilla familj så gillas mjuka saker MYCKET!

Speciellt maken är ju som bekant enormt svag för mjukisdjur. Jag är väl lite avvaktande, men hans passion börjar faktiskt smitta av sig lite på mitt svårflörtade mjukishjärta! De här gosedjuren skulle jag älska att få ge till småttingarna i bekantskapskretsen. De är hur söta som helst!

/Anna

Bilderna är från: Decorative Country Living. Anneli har lagt ut två saker som jag uppmanar er att titta lite extra på: My Donna och hon har dessutom hittat världens snyggaste gungstol!

Äntligen helg!

Jag önskar er alla en underbar fredag och en låång helg där ni bara gör saker som ni verkligen vill! Jag ska umgås med maken i kväll och försöka hinna i kapp med saker och ting. Den stackarn har jobbat så hårt och pluggat så intensivt (teoriprovet) att vi knappt setts. Mitt mål med helgen är att få ett avslut med mitt lilla sorgebarn balkongen. Nu när värmen äntligen kommit vore det ju toppen att få njuta lite i vår nya oas!

Ha det gott goa vänner!

Jag vill tacka för alla rara kommentarer om bloggen och härmed officiellt utnämna Mike på Bloggfrossa till ..Lantliv i stans.. egen "hedersmedborgare"! Varför? kanske du undrar? Mike är en raring och har Sveriges, i mitt tycke, vassaste penna. Hos honom får man alltid ett gott skratt och hans bitande, lätt cyniska syn på tillvaron är såå uppfriskande! Och, nej, i Mikes värld hittar du inte en enda möbel och definitivt inga blommönster :) !

15.6.06

Med dagens ögon...

...blir man både imponerad och förvånad över det sätt som man förr valde att utsmycka sina bruksföremål. Vem skulle komma på tanken att "styra ut" ett knivställ på det här sättet idag? Men viss charm har hon, knivkasterskan!

Intresserad? Skynda att bjuda på knivstället här!

Sommarljus!

Sommarljus 'Gaura lindheimeri' har blivit en riktig sommarfavorit med sina långa, vajande, blomsterstänglar med blommor i vitt eller rosa! Om man planterar flera exemplar i en låda eller kruka, blommar den duktigt och kraftigt tills första frosten kommer!

Det var rosa sommarljus som jag och maken planterade åt hans mormor när vi fixade hennes balkong härom veckan. Hon blev så nöjd och hennes väninnor (som alla har pelargoner och lobelia i sina lådor) prisade henne för hennes "söööööta blommor"!

Med sommarljus får man en gnutta ängskänsla "på burk"!

Kolla in en googlesökning här!

14.6.06

Helt otroligt!

Den första april i år, lyckades jag lägga ut en liten räknare på bloggen. I dag spräckte vi "10.000 besöksvallen"! Vad som började med mina personliga funderingar har lett till att min värld har blivit roligare, trevligare och inte minst; så många nya vänner jag har fått!

Alla ni därute, ni vet vilka ni är och ni ska ha en stor, stor kram och ett jättetack, för det är precis så; ni förgyller min grå vardag!!

Kram!

Vad tycker ni om min badpojke då? Jag kunde inte motstå honom!!

Arrangemang!

Istället för att bära i väg dina glasburkar till "glasboxen" diska ur dem och använd dem som blomvaser! Ställ samman några olika storlekar till en grupp, sätt i favoritblomman och vips har du sommarens finaste blomsterarrangemang!

Återvinning när den är som bäst!

/Anna

Bild: Real Simple

Man kanske skulle göra en...

...Marilyn och dra på sig sydvästen!
Regnet vräker ner över mitt Stockholm!

Har ni också drabbats av sommarregnet?!

/Anna

Om jag hade...

...semester och en berså hade jag likt Ferdinand suttit där med en hög tidningar, en stor tillbringare saft och en tallrik såna här:

Tjoho, ääääntligen sommar!

Bilden: http://www.mccormick.com/

13.6.06

Blandade karameller från Julita!

Då stänger vi kapitlet Julita för den här gången - men jag
jag kommer att åka tillbaka!

Herrgårdsbyggnaden, pampig - men lagom!

10-24 juni visas utställningen Blomstrande Ryor där man även kan se Frälsis! "Frälsisgrön" och rosa kan verka som en knasig kombination, men jag tycker det funkar utmärkt!!

En vy från den vackra kyrkans yttergård.

Genom kyrkfönstren strålade ljuset in i den mörka kyrkan.

Antingen lurade farmor mig eller så kallas Vallörten för Drakeld i Medelpad! En riktig barndomsblomma för mig!

/Anna

För övrigt vill jag säga att; prova att byta luft- och bränslefilter själv på din bil; gud vad malligt stolt man känner sig! Kvällen har ägnats åt bilvård, jag under huven och maken med damsugaren i högsta hugg!

Badkar med tillhörande...

...etta sökes inom tull av trevlig norrländska! Så löd en bostadsannons jag satte in -97. Ni anar inte hur många svar jag fick! Jag flyttade in i en trevlig (men svinkall) etta vid Hornstull med inkaklat badkar. Där tillbringade jag många sköna timmar! Nu är vi med duschkabin, och det är bara att inse, det är inte lika kul. Jag drömmer om ett stoort badkar - där man kan sitta två i!

Mera badromantik åt folket :) !

Goa, väldoftande tvålar från Nostalgi!

12.6.06

Orangeriet på Julita!

För en pelargonälskare som jag, var Julitas Orangeri rena drömmen! Ett stort, vackert "trädgårdsrum" som man bara njuter av - i fulla drag - fyllt med olika pelargonsorter!
Jag säger bara mummmmma!





Kika gärna in hos Anneli också - hon bjussar på fina bilder på Julitas kyrka. Ett hett bröllopstips för er som letar den perfekta platsen för ert bröllop! Kyrkan hade en innergård som var som hämtad ur en film - magiskt!

/Anna