31.5.06

En tidig morgon...

...på min sida &

på hans...

= jättetrött!

Anna

Sommarprinsessan Ella!

Om jag hade en dotter skulle jag vilja att hon sprang runt, med sina bruna ben, i en sån här söt solklänning!
Som en riktig sommarprinsessa!

"Maria-Violin designar och tillverkar barnkläder till små människor... tillverkningen sker i vardagsrummet, där döttrarna Ella 3 år och Ingrid 0 år hjälper till så gott det går. Ambitionen är att tillverka fina och annorlunda kläder till hyfsade priser."

Vilken gullunge va?!

/Anna
P.s Anna, jag har tyvärr inte fått ditt mejl - prova att skicka igen till lantligt@yahoo.se!!

Är det ur "Spelmannen på taket"...

...huvudpersonen sjunger den klassiska sången "Om jag hade pengar!"? Oavsett, hade jag haft pengar som gräs, hade jag slängt ut 31 406,00:- pix på den här mattan. Snooze heter underverket och pid.se säljer. Varför ska snygga mattor vara såå ruggigt dyra?!

Frida visar en ännu dyrare matta här. Som dessutom ger mig rysningar.

När dan har varit jävligt trist...

...är det fantastiskt att få se ett litet vadderat kuvert på hallmattan när man kommer hem! I kuvertet låg min beställda Foxy Friend!
Jättetack Ihanna - jag älskar min Foxy!
Så mjuk och så snälla ögon!
Bilden: Foxy är fotad i min stora salladsskål. Här får hon bo tills det blir dags för bröllopsdag - en present till min gosedjurstokiga man! Runt halsen har Ihanna gjort en jättefin rosa lapp där det står; XXX - du är mitt hjärtas ljus! Din Foxy!

30.5.06

Eftersom sommaren...

...verkar vilja dröja, verkar det läge att införskaffa sig en gosig filt som man kan svepa om sig under sena sommarkvällar!? De här från frapp.se gillar jag eftersom de påminner om pappas "bilfiltar" som han stoppade om mig i som barn.

Jag och pappa, mot natten i hans vita SAAB, med turbovingar!

/Anna

Saker jag önskar mig!

Någon av våra norska väninnor tipsade mig (var det du Hulda?!) om Katrines butik! Här kan vi svenskar handla söta saker - utan problem eftersom Katrine levererar till hela Europa!

När vi är klara (ha, när det nu blir) med vårt kök skulle jag gärna vilja ha en tallrikshylla! I den skulle jag gärna förvara valda delar av makens kokbokssamling! Många böcker är ju sagolikt vackra, så varför inte visa "magen" på dem!? Det blir ett vackert blickfång tycker jag! Men det är klart, "det går lika bra med porslin" :) !

Katrine säljer också svenska ljuskronor! Ska man ha en ljuskrona bör man ha lite takhöjd tycker jag. Annars får man satsa på "glimten i ögat" och ha sin ljuskrona på toaletten eller kanske i klädkammaren?!

Åsså, möbler som däcksstolar! Den här bilden säger allt, så jag säger inget mer!

/Anna

Allihopa, kika in hos Cia, och ni med blogg och kamera, häng på hennes uppmaning! Hon har en kul idé! Om ni gör det, hör av er till mig så gör vi ett samlat inlägg, där alla är med!!

Två sidor av nästan samma mynt...

Alla flickor bör ha en bricka man kan lasta fikat på - när det är dags att sitta utomhus. Regntunga dagar som dessa, när skyn är svart, är det extra roligt med färg! Den rosa brickan kostar 225:- från inreda.com och den övre; 1995:- på Svenskt Tenn.

Jag skulle ta den rosa och köpa jordgubbar och bubbel för resten av pengarna! Du?

/Anna

29.5.06

Däruppe i taket!

Anna tyckte att jag skulle göra ett inlägg om taklampor! Jag håller med Anna om att det är ett svårt ämne, mycket svårt. Men skam den som ger sig, här kommer några snabba förslag på vad jag gillar på de stora varuhusen!Först måste jag visa vad jag tittar på varje morgon och kväll! Den här jugendlampan hänger i sovrummet, och är ett "långlån" från en f.d. rumskompis. Tyvärr gick en av kuporna sönder i en flytt så maken tog promt bort de andra. Jag tycker den är så vacker och kan aldrig riktigt se mig mätt på den! Det är rogivande på nåt sätt att titta på de lysande glödlamporna.

Jag är mycket svag för jugendlampor, som vid första anblicken kan verka klumpiga och fula. Ger man dem bara lite tid, kan man se hur otroligt vackra de är! Den andra typen av lampor jag tycker om, är de som har funkisens rena och lite bulliga former. Kort och gott så tycker jag att båda lamptyperna passar in i de flesta miljöer, även den superromantiska! Då börjar vi med:

Ikea! Lampan, överst till vänster, 'Håve' är en variant på den klassiska skomakarlampan. 'Septim', till höger, tycker jag otroligt mycket om eftersom den påminner mycket om den lampan som vi hade i köket när jag växte upp! Passar inte färgen? Fram med sprayburken flickor! 'Fado' längst ner, är ju en riktig klassiker, med en form vi alla känner igen!

Då var det Mios tur! Zero, taklampan, har en sån mjuk och härlig form att jag bara vill krama! Cancan önskade jag vore gjord i snäckskal i stället för plast. Har ni pillat på en sån här lampa av snäckskal? Ljudet är underbart!

Markslöjd bjuder på de här lamporna, som nästan andas lite Metropolis i mina ögon! Markslöjd har alla typer av belysning (även utomhusbelysning) och har dessutom återförsäljare runt hela landet. Hemsidan är fullmatad så besök gärna - kul nog har de även ett stort utbud på lampskärmar!

Om du vill ha något speciellt, kanske det här kan vara något? Kiki på Le-crapaud.dk gör vackra lampor av gamla skålar och fat i pressglas. Skulle inte säga nej till en sån här lampa!

Det är var en kul uppmaning - kom gärna med fler! Jo, du som är ute efter fotogenlampor m.m. i gammal stil kan gärna kika in här >>

Vaxdukar

Som ni kanske kommer ihåg är jag på jakt efter den perfekta vaxduken! Jag vill helst ha en tomteröd med vita prickar, och döm om min förvåning när en liten fågel viskade i mitt öra att det ska finnas på Åhléns! Jag hittade den här söta vaxduken, med rosa medaljonger, på Stoff & Stil. Här kan du fönstershoppa tyger i godan ro - och slippa köer!

/Anna

Är det någon som handlat på Stoff & Stil? Bilderna kommer också därifrån.

28.5.06

Jag kikade in hos...

...Cia, och har du sett vad hon fick i brevlådan, lagom till mors dag! Hennes rara dotter hade skickat ett Nallebud! Vilken underbar idé! Grattis ännu en gång till Cia och er andra goa mammor därute!

Bilden: Från Nallebud.

White goes black and silver!

Det svarta skåpet Cottage från Mio är en fantastisk pjäs som skulle få flytta in hos oss om vi hade haft plats! Den svarta lacken gör skåpt så magnifikt att jag ignorerar den vita varianten.

Blombänken Sandhamn är det snyggaste jag sett på länge - eller vad tycker ni? Hatthyllan Orient lockar fram "vill ha begäret hos mig" och lampan Hampton är otroligt snygg! Den har en klassisk design och väger bly! Tyngd gillar vi bestämt!

Alla bilder är från Mio.

Mammas egen dag!

På jakt efter lunch, såg jag och maken till vår stora glädje att syrénerna är på väg att slå ut! Just nu är det såå vacker överallt med den intensiva försommargrönskan!

Men eftersom Annelis regnväder är på på väg åt vårt håll (skyn är kolsvart) kom vi fram till att satsa på videomys i soffan istället för att vara duktiga och fortsätta att måla. Aj, så ont jag har i högerarmen ;)

Har du uppvaktat mamma i dag? Du kanske rent av har blivit uppvaktad? Ett jättegrattis till alla mammabloggare - ni är verkligen värda en egen dag! Själv har jag hedrat min mor med att vika alla lakan och handdukar precis som hon lärt mig - by the book!

/Anna (som genast ska gå och ringa till mamsen!)

Syrénbilden är från: English Country Garden, där du kan läsa om växter och djurliv, sedda i den typiska engelska trädgården. På bilden under ger Martha Stewart tips om hur du kan uppvakta lilla mamma. En sån där frukostbricka skulle ju inte vara helt fel - eller hur?!

27.5.06

Nyfiken i en strut; strikes again!

När Immix tittade in på bloggen var jag ju tvungen att kolla vem denna nya bekantskap var! Immix verkar vara ännu en sån här pysseltjej (som jag önskar att jag kunde vara) som gillar att fixa och dona. Här på bilden ser ni några av Immix alster! Intresserad? Gå och besök Immix värld vet jag - hon bjuder verkligen på sig själv och sina intressen!!

Alla pysslare därute - ni är mina hjältinnor!

/Anna

Slut för i dag, tack för idag!

Sista väggen är klar och "målarstolen" får illustrera hur vacket det blir! Jag är stolt över mig själv, lite slit och svett gör underverk för självkänslan!

Nu är det bara lite pill kvar - sen blir det golvets tur att målas!

En timme senare...

...är det dags för påfyllning och en kall korv (åh, pappa, varför skulle du lära mig att älska kall korv för?!). Som bildbevis för att jag inte sitter och sniffar på virke på balkongen och dricker för mycket kan jag stolt presentera en halvtaskig bild på hur det fortskrider!

Blomsterkvasten är till dig Anneli som föreslog V-slip! Du visste ju PRECIS vad jag ville ha! Det kommer att bli precis som jag föreställt mig! Tack, gulle du!

Nu är jag ju inte nån hejare på att måla, men det gör ingenting, för jag är inte ute efter det perfekta. Det ska se lite "ruffigt" ut! Men jag börjar få in tekniken!

/Anna

Men jag glömde fråga tuggummikillen hur jag gör ren penseln! Hur gör man? Det står tyvärr inte på burken och det där med färg är ju inte dirket min starka sida... Hjälp Anneli! Blomsterkvasten kommer från Carin & Carl.

Målarstassen på!

Jag vet inte hur det är med er, men jag har mycket svårt att lita på tonåringar som tuggar tuggumi och jobbar i butik. Speciellt när de jobbar på ställen där jag är fullständigt borta i, som i målarbutiken. Jag kan sniffa mig till deras osäkerhet som en bulldogg. Jag kan inte lita på osäkra människor och undrar vart de gamla färghandlarna med färgfläckade byxor tagit vägen.

Nåja, det gick bra i alla fall och nu är jag med både v-slip (tack Anneli, det ska bli spännande att prova!) och vit golvfärg!

Förmodligen är det en dålig idé att "drink and paint" men det ger jag 17 i! Fick ingen fredagsgrogg så nu ska de banne mig drickas lördagsgrogg och målas!!

Fortsättning följer...

Förhoppningsvis är väggen i vit ton nästa gång vi hörs! Och Maria, hej, hej - hoppas ni får en trevlig kväll hemma - annars finns det grogg över till dig med! Och jag tror bestämt att det är dina strumpor jag har på mig!!?

26.5.06

Swedish Chic

Innan jag knyter mig, måste jag bara visa vad Husmusen tipsade mig om; Swedish Chic! Det Londonbaserade företaget summerar kort och gott vad det hela går ut på med orden;

"The light-filled northern interiors with a simple grace that never fails to delight the eye. We love the pale colours and sense of calm."

Jag älskar det här, och tycker att det blir extra intressant att få se våra svenska bruksföremål, genom "främmande" ögon!

Du vet väl vem Husmusen är?! Frida ligger bakom Sveriges största inredningsblogg! Missa inte att gå igenom hennes kategorier; hon har massor av pyssel och smarta inredningslösningar att botanisera bland! Just nu bjussar Frida på fina presenttips, så här i student och bröllopstider!

/Anna

Det röda fatet, jag säger bara; det röda fatet!

När liten är trött...

...önskar jag att någon kunde bära mig till sängen, stoppa om mig i svala, manglade lakan, dra ner persiennen och sätta på Rojjan Orbinsons softaste låtar, hålla en sval hand mot min heta, trötta panna och vyssa mig till sömns.

Men liten får gott hoppa i säng själv, på omanglade lakan och utan fredagsgrogg...

/Lilla Anna

Jojo, det är hemskt att referera till sig själv i tredje person, jag vet :) ! Alla sköna textiler är från Himla, förutom den ultimata kudden och lakandet uppe till vänster, de är från Carin & Carl.

Byggare Bob - eller vi blev med fågelholk!

Det är något speciellt med att sitta i en stor, rostig folkabuss, på väg mot 'brägårn'. Det är inte ofta jag får inträda i den magiska, manliga världen, där jättesågar, "impat" virke och intensiv doft av sågspån råder. Förväntan ligger i luften!

Tack och lov har jag K & J med mig. De är två byggare Bob och de kan det här. De vet tjocklekar och kan räkna ut vad som behövs. 96 meter virke och lite skruv. Fattar ni hur många skruvsorter det finns?! De pekar och jag får på nåder bära virke. De kommer från den gamla världen där kvinnor inte bär och släpar på saker. Jag njuter i fulla drag över att bli behandlad som en prinsessa!

Bilden: K & J mäter upp betongväggen och gör sina beräkningar. På den nedre bilden får ni en uppfattning om hur otroligt ful betongväggen var. Här ska det slås på liggande panel!!


Har ni någonsin stått med hörselskydd vid en enorm kap? Det är skitigt och doften av sågspån ligger tung! Det känns tryggt på nåt sätt. Maskinen kapar virke med en enorm kraft. Det är främmande, men känner att man lever - här ska det byggas!
Bilden: Detalj från golvet. Tjocka frigolitskivor med en "knäpp på" matta i plast. Fult och enormt svårt att hålla rent. K & J sätter i gång med att slå på panelen. Efter ett stort intag av dricka och salamipizza förståss!


Väl på plats hemma sätter de igång. Allt går som en dans eftersom de kan det här. Grannarna stirrar förvånat och bildar säkert nån protestlista mot användandet mot slagborr på balkong. Jag och maken njuter i fulla drag och säger "Bring it on"!
Bilden: Golvet börjar bli färdigt. De återanvänder frigoliten för extra isolation. Bakom J ser ni att panelen är på plats! Å röka. Det gör dom, mina rara byggare Bob!
Det är en sån maxad upplevelse att få se sina idéer komma till liv! Ni anar inte hur länge jag gått och grunnat på hur det skulle se ut! Jag och maken är så nöjda med resultatet - nu har vi vår lilla fågelholk! Fast det är klart, nu ska det målas. Både tak, väggar och golv. Men snart är vi nära vårt mål, en liten "inglasad veranda" med pelargoner och bullfest - kvällarna i ända!
Bilden: K pustar ut och begrundar sitt arbete. Helt plötsligt är synen från sovrummet riktigt trevlig! Hårda grabbar firar dagsverket med en rök. Förstås. K & J, vet ni vad de gjorde innan de gick hem? De städade hela balkongen och golvet i sovrummet. Det mina vänner är ren och skär lycka det!
/Anna
Totalkostnad för material gick på 1634:- på Beijer Byggmaterial!

25.5.06

Mr Handyman!

I morgon smäller det - balkongbygget kör igång!!
Hallelulja!
När jag förströr mig med att googla efter en skön bild med käcka pojkar som bygger (så klart) hittade jag det här! Våra grannar i väster gillar tydligen presentkorgar. Och är inte det här en idé som någon borde snappa upp här?! Sur på maken* för att han aldrig skruvar upp den där hyllan han lovat? Skicka honom en "giftbasket" på jobbet, full med skruv i färgglada förpackningar, till förväxling likt godis!! Snacka om att piken skulle gå hem!
/Anna

*Nu vill jag verkligen inte cementera könsroller och avslöjar utan knot att hos oss är det JAG som skruvar hyllor och installerar elektriska apparater! Alla flickor ska klara livet utan karlar - nåt som mamma lärde mig - tack kära mor! Men som den latfia jag är skulle jag älska att gubben gjorde allt sånt... Joo, var bara tvungen att visa Mr Handyman. Han har faktiskt arbetshandskar på sig ;) ! P.s Så här går tankegången gällande balkongbygget!

Så att jag kan vara jag, och du kan vara du...

...skriver Yvonne Ryding på sin sida. Förutom att vara otroligt vacker, saluför hon en hudvårdsserie i eget namn.

"...När jag utvecklade min egen hudvårdsserie funderade jag mycket på vad huden behöver. Jag kom snabbt fram till att jag själv bara vill tillföra min egen hud naturliga ingredienser. ...På marknaden finns det idag många krämer med alkohol och mineraloljor som t ex vaselin och paraffin. Allt sådant är förbjudet i mina produkter. De innehåller istället vegetabiliska oljor och naturliga växtextrakter som är rika på antioxidanter och har hudens eget pH värde 5,5."

Jag lider av en konstig hud som skriker efter fukt och är känslig mot alhohol och elände. Yvonne låter vettig i sitt tankesätt, men - har någon av er testat någon av hennes produkter? Kan det var något för frun med ökenhud?!

/Anna

Tidningen Lantliv

Norrmän och danskar kan det här med lantliv - de plockar russin ur kakan och njuter av livet med sina stora smil!! I Sverige är vi inte direkt bortskämda med bra tidningar och inpiration - tyvärr, men det får vi se till att ändra på! Här hemma är tidningen Lantliv fanbärare för det goda livet! Här blandas svenskt kulturarv med "lukta gott" och intressanta människor. I senaste numret får vi bland annat kika in i Gudrun Sjödéns sommarkök!

Lantliv har äntligen gått och blivit med hemsida! Tyvärr i magraste laget. Ge oss mer att sukta över kära redaktion! Men jag får tacka för senaste numret, den är som jordgubbar med mjölk!

Jo, kika även in på Gods & Gårdars sida! Här är det antikt och mycket lyxigt!

Blue days are back again!

När man ser kollektionen från det danska företaget HouseStyle förstår man vart de hämtat sin inspiration!

"HouseStyles design leder tankerne hen på charmerende danske badehoteller, hvor sommeren nydes og leves som mere end en årstid. Der er plads til fordybelse, samvær og nærhed, og badehotellet er det fristed som danner rammen om en uforglemmelig ferieoplevelse..."

Visst kan man känna saltdoften och skönja det blå, blå ljuset? Det är så vilsamt och underbart vackert! På badhotellet vill jag stanna... några dagar till!

/Anna

Bor det en Husmus i dig med en stark romantisk ådra?! Då är den danska
Bolig Magasinet, tidningen för dig!

24.5.06

Jag blir alldeles till mig...

...när jag tittar in i de här bruna ögonen! Ihanna, kikade in på bloggen, och som den "nyfiken i en strut" som jag är, var jag ju tvungen att hälsa på hennes. Det visar sig att Ihanna är en sån där kreativ och påhittig tjej som jag önskar att jag kunde vara!

Blir man inte kär? Jag är störtförtjust!

/Anna

Ihanna, provade mejla dig men misslyckades tyvärr. Har du en Foxy Friend eller en Katt-i-fnatt till salu?! Mejla gärna mig!

Känsliga läsare varnas!!!

För här kommer ren och skär, ohämmad, reklam; Gå och köp det kommande nummret av den norska tidningen Vakre hjem & interiör! Det blir trädgård, pioner och MASSOR av härlig sommarinspiration!

Tidningen kommer på diskarna runt den sista maj här i Sverige! Bilderna kommer från den kommande utgåvan. Tack till flickorna på Jeanne d´Arc Living !

Plant-a-bag?

Kreativitet i all ära, men när jag ser den här bilden inser jag att det bor nog en Ebba i mig i alla fall... Plantera i en hink eller toastol (!) kan jag greppa - men i en väska?! Som den väskfreak jag är, mår jag lite dåligt. Faktiskt.

Flipp eller flopp?!

Bild: moi

23.5.06

Pappersbröllop!

Jag frågade om tips på hur man ska fira sina bröllopsdagar. The Nordic Bedouin skrev bl.a. så här:

"...försök återskapa något eller flera moment alt. platser eller detaljer från bröllopet (plocka en bukett med samma blommor, använd samma parfym som du hade på dig/er, lyssna på "er" musik, osv.) och NJUT! "

Det låter som en plan i mina öron och när jag såg Annelis inlägg om "In my Garden" trillade poletten ner; Det är ju här vi ska fira vårt pappersbröllop! Tack så mycket för tipset Anneli! Ett annat mysigt ställe är Rånäs Slott (överst på bilden) där personalen behandlar dig som du vore kunglig. Den 16:e juli ska det firas Ladies!

/Anna

Nederst på bilden ser du Lakeveiw Suite hos In my Garden - ser det inte urmysigt ut?! Hälsa gärna på hos Leica! Här kan du se en kudde från Ceannis i det gröna tyget vi gillar så mycket!

När storken är här!

När väninnan fick lilla hjärtat, hasade hon omkring som en zombie i en smutsig morgonrock. Det blev en markant skillnad mot hennes vanligen så piffiga jag. Inte för att det gjorde något alls (hon var bedårande) men jag är övertygad om att om hon hittat en Momono, så skulle hon gladeligen dragit på sig en!

Det här flickor är tydligen den moderna kvinnans förkläde! Dra på dig, slipp få matspill och dregel på dig och dessutom enkel att amma i! Åsså ser du lite piffig ut - om du nu orkar bry dig!

/Anna

Jaha, nu har jag gått och blivit "Ebba von Lantlig" på köpet!! He, he!

Om storken...

...skulle komma 9 månader efter bröllopet :), gäller det att vara redo med kramiga, mjuka saker åt lillknodden! Du som är händig fixar själv, jag som har tummen mitt i handen köper färdigt! De här gossiga leksakerna och kuddarna finns hos den trevliga butiken Liten Jag.

Missa inte deras porslin "Kan själv"!

/Anna

22.5.06

I fantasin!

Joo, det här är faktiskt bröllopstårtor! Fantasifulla, eggande, fulla med socker, och som undersköna, kitchiga konstverk i sig! Jag har aldrig ätit en amerikansk (så klart) bröllopstårta och vet inte hur de kan smaka, men nog triggar de fantasin?!

Något för ditt bröllop :) ?!

/Anna

Tårtor från The Knot och Martha Stewart Weddings

I do, I do!

"Going to the chapel
And we're gonna get married
Going to the chapel
And we're gonna get married"

Allvarligt talat, vilken kvinna har inte drömt om att få gifta sig?! Själv hade jag min fantasibild klar för mig redan som barn, det skulle bli i farmors trädgård, vid dammen! Borgligt så klart och med sommar, jordgubbar och ängsblommor som tema. Nåt sommrigt och glatt i all enkelhet...

Det här med blommor är en hel vetenskap, men en sak var jag klar över, inga stela rosor, inga konstiga arrangemang. "Enkelt och som ett stort fång nyskördade blommor direkt ur trädgården" var känslan jag ville ha. Väninnan gjorde en sagolik bukett med blommor från farmors rabatter, och eftersom vi vigdes vid en damm, släpade mamma med sig vita näckrosor från sjön i byn hon växte upp i, som vi fyllde dammen med!

Genom blommorna, hade jag ändå min älskade farmor och mormor med mig under vårt livs stora dag! Mitt råd till alla giftassugna flickor därute - välj blommor som du älskar och kanske har en anknytning till - då kan inget gå fel!!

/Anna

Våra galna grannar i väst kan det här med svulstiga bröllop! Det finns massor av bra bröllopssajter man kan hitta fin inspiration på - plocka godbitarna! De här buketterna (som jag älskar) har jag hittat på The Knot och Martha Stewart Weddings

21.5.06

Sommarfint från stora varuhuset!

När jag är trött gör jag som små barn, tittar på bilder och pekar; kaka!! Här kommer några goda sommarkakor från Åhléns!


Långsmala saker jag tycker om! Draperiet med färgglada bollar är så sommrigt med mycket barnrumskänsla! Och storken, ska man ha en stork på balkongen eller en tomte?!


Observera att det härliga kakfatet med kupan har fot.
Retucheringsnisse har varit framme!

Strömsö

Har du finsk tv?! Ratta genast in programmet Stömsö! Strömsö är en salig kompott av pyssel, snickeri, renoveringstips, mat och härliga findlanssvenskar! Jag tycker Strömsö har en ton som är betydligt lugnare, mjukare och mer omtänksam mot sina tittare, än alla amfetaminhurtiga Martin Timell, som vi har en uppsjö av i svensk tv.

Om du inte kan se Strömsö, besök deras sajt. Här hittar du alla pyssel och knåp de gör i programmen! Här finns inpiration att hämta!

Finland rocks :) !!


På bilden ser vi bilder från Strömsös bröllopsspecial! Eftersom det är bröllopstider på gång tänkte jag grotta in mig lite i buketter, bordsdekorationer och fantasifulla tårtor framöver. Jag gillar bröllop flickor!