29.12.06

Gott Nytt År!

I morgon åker jag upp till Norrland för att fira nyår med pappa, H och kära maken. Jag hoppas att ni har haft ett bra 2006 och jag önskar att vi alla ska få ett magiskt 2007 där vi får hålla oss friska och att inget ska fattas oss. Låt oss korka upp en flaska bubbel och välkomna det nya året - tillsammans!

Det där med nyårslöften är ju ingen idé eftersom jag alltid lyckas bryta dem.
I år blir det nyårsönskningar istället. Här är några...


Jag önskar att vardagsrummet blir klart och att
min dröm om en öppen spis ska bli sann.

Att det ska gå bra för Cosas och att butiken växer så det knakar!
Mindre regn, rusk och ja till en vit jul!
En lång och skön semester och mer tid åt alla vänner!
Att drömköket står på plats en dag.
Att lära mig laga mat och dricka mer choklad.
Att vi hottar till badrummet. Ett badkar står högst upp på önskelistan.

Det här var några av mina önskningar inför 2007. Vad har Du för drömmar?!

Alla bilder kommer från Real Simple

In my garden

Vid ingången till husets trädgård möts man av de här vackra skyltarna!
Till vänster ser vi stora huset.

Huset till vänster är 'Garden'.

Här ser vi utsikten från Garden huset. Eftermiddagssolen strålade, vädret
var lagom kyligt och det var svårt att tänka sig att det var två dagar kvar till jul.
Framför oss stod det vackra huset och vi var så förväntansfulla på hur rummet
skulle vara...

Och vad kunde man säga? Rummet var magiskt!!

Känslan av avkoppling och frid var
överväldigande och vi båda tittade på varandra och sa
"Vi kliver inte utanför dörren alls va?!"
Men det är klart, mat måste man ju ha och vi klev utvilade ut från vårt rum och gick in i stora huset för att äta en härlig, stor och framförallt mättande frukost! Resten av dan ägnades åt lite skumpa, goda viner och mys för hela slanten ;)!

Detaljer från stora huset där vi åt vår frukost på en fantastisk glasveranda
på andra våningen. Hela huset var fyllt med fotografier och konst.
Till vänster ser ni en bild på det trevliga ägarparet med son.

Bilder från rummet som fungerar som reception.

Detaljer från badrummet - och mig i "turban"!

Vi åkte direkt hem till julfirande hos svärfar. Och ja, man
kan tydligen klä skulpturer i tomtekläder :D!


Alla bilder, utom julfirandet, är från underbara In My Garden i Mariefred!

Uppdatering 29/12: Tina har lagt ut ett bidrag i julkortsutmaningen!
Uppdatering 30/12: De sista bilderna är utlagda.

27.12.06

Barnvakt!

Hm, det kanske är all julmust och sköna dagar som gjorde att jag totalt lyckades glömma bort att jag ska vara barnvakt i kväll? Nåja, för mig som inte har några egna gryn är det alltid lika roligt att få omge sig med vännernas! Min insats lär innebära att ligga i deras båtliknande jättesoffa och titta på tv medan pojken sover. Men oavsett så ska det bli skoj och dessutom är det roligt att vännerna får komma ut på egen hand - något som tyvärr verkar vara en skriande bristvara när man har småbarn. Detta innebär alltså att jag ännu en gång får dröja med mina bilder från julen - men de kommer!

Om du, som jag, gillar att titta på söta kattbilder så bege dig gärna hit!

22.12.06

God Jul och Gott Nytt År!

Men hoppsan, vart tog tiden vägen?! Det andra inlägget om böcker får vänta, nu är det hög tid att packa flaskan med Bollinger, julcd med Kungen och åka till In My Garden! Jag och kära maken O önskar er alla, en fröjdefull jul!

God Jul och Gott Nytt år önskar Anna

Uppdatering annandagen: Vi har haft en underbar vistelse i Mariefred på In My Garden! Bilder kommer men det verkar som om min dator drabbats av nån slags härdsmälta så jag måste nog titta över den i dag. För det ska ju inte behöva ta 5 minuter för att öppna ett dokument direkt :(. Hoppas ni haft en trevlig och framförallt skön jul!

20.12.06

Den ultimata julklappen - del ett

Jag är världens tråkigaste tomte! När jag ska ge bort julklappar blir det alltid samma sak, varje gång; böcker. Eftersom jag älskar böcker och har en sånt otroligt utbyte av att försvinna in i en god bok, tenderar jag, likt en nyfrälst, att vilja frälsa omgivningen med det skrivna ordet!

Årets enda julklapp i år (vi har lagt ner julklappsköret för i år) går till kära systersonen, och givetvis blev det en bok. En trevlig barnbok med sånger och ramsor eftersom han just nu gillar sånt. Om man inte är som jag så är väl böcker astråkigt, men det kommer nog att bli svårt att sluta med mitt propagerande. För böcker ÄR viktigt! Själen, intellektet, allmänbildningen och alla sinnen mår bra av att läsa... Så nu kommer ett litet inlägg om just det skrivna ordet!!

Gitta Sereny har skrivit en av de mest skrämmande och jobbigaste böcker jag någosin läst; 'Albert Speer och sanningen'. Albert Speer var Hitlers "arkitekt" och rustningsminister. Genom sina intervjuer med Speer försöker hon förstå honom som person och hur, och varför, han handlade som han gjorde. Det här är en otroligt viktig bok om nazitiden som jag tycker att alla borde läsa. För historien får aldrig upprepas, eller glömmas bort!

Första kontakten med Charles Bukowski fick jag genom mitt ex. Han brukade ligga och asgarva i sängen åt hans böcker och jag blev nyfiken. Jag hatade karln! I Bukowskis böcker om sitt alterego Henry Chinaski sups det, spelas det på hästar och är allmän, vanvettig misär... Som 17-åring kan man inte direkt relatera till den "problematiken". Några år senare gjorde jag ett nytt försök och då var jag mogen att fångas av Bukowskis trasiga människor och hans bisarra och galna värld! Förutom romaner producerade Bukowski otaliga dikter och noveller. Vad sägs om novelltiteln 'Glo inte på mina tuttar mister'?! :D.

Bluebird
there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too tough for him,
I say, stay in there, I'm not going
to let anybody see you.


Charles Bukowski

19.12.06

Tisdag

Jag börjar undra om jag fått nån liten förkylningssläng av Anneli eller om det är hennes ljuvliga katter som är boven... Näsan rinner och huvudet känns som, tja, mos. I dag sitter jag och räknar löner och siffrorna bara hoppar framför ögonen - undrar om kollegorna kommer att bli nöjda med lönen den här gången (HA!)?? Återkommer till bloggen en stund i kväll, så på återseende!

Uppdatering 20/12: Snörvel, snörvel! Rasade i säng i går när jag kom hem, och där blev jag kvar! Lönerna kom i väg i går, peppar, peppar så nu är det bara lite mer bloggeri som står på tapeten, ett nytt försök utlovas i kväll! Kram på er raringar!

Det är kul att leka med sökord! När jag sökte på tuesday på Flickr.com dök den här passande bilden upp. Så här är det ute i Stockholm just nu och på söndag är det julafton...:(

17.12.06

Söndag

10:40 Här har vi vårt nya vrålåk!
Ett stort tack till pappa och H. för all hjälp!
10:45 Att man kan bli glad för att få skrapa rutorna på bilen!
Äntligen något som kan påminna om vinter!
11:00 Långängens Gård på Lidingö. Ett urmysigt ställe som ligger "mitt i skogen". Är du i närheten - besök! I högra hörnet skymtar jag :D!
11:00 Långängens Gård har en stor uteplats i trädgården där
man kan pusta ut efter en promenad i naturreservatet.
11:05 Julefint i ett av rummen. På dagens frukostmeny för mig och
maken stod kaffe och varsin salami- och briesmörgås. Mumma!
Långängen har en spännande historia, den heliga Birgittas son var
den förste som bebodde platsen.
13:30 Maken jobbar och jag passar på att göra lite julfint på balkongen.
Zinkkorgen är från Cosas.

Hoppas ni hade en fin helg flickor!!

Julmarknad

Förra helgen lyckades jag och maken äntligen hitta ut till Långnäs gård på Lidingö. På gården driver Birgitta Eliasson en liten gårdsbutik där hon säljer växter, antikviteter och inredning. Vissa dagar har hon även café. Eftersom hon inte gör mycket reklam för sig, har vi misslyckats ett antal gånger med att hitta ut till den här pärlan! Men när det vankas julmarknad så måste vi ju ut och titta! Vädret var uselt och fotandet blev sådär, men "here comes":

Vi möttes av ett vackert 1700-tals hus med...
..ett flertal gårdshus i härligt falurött med tillhörande växthus.
Vid ett av husen hade man flera balkonglådor med tazetter och grönmossa. Som extra piff hade man stuckit ner björkvistar - enkelt och ack så snyggt!
Överallt hade fru Eliasson gjort stilleben i trädgården! Här är rostiga kronor i gjutjärn + lite grönmossa, en rödlök och murgröna!
Ett av husen bjöd på gotter, julpynt och Vanja D. fina julträd!
Ett av trädgårdsrummen bjöd på det här fina stillebenet.
Vid husets stora entré.
Sköna Hem har ett fint reportage om Birgitta Eliassons vackra hem! Mellan oss kan jag säga att vår tur var underbar, trots duggregnet, alla blöta löv och den grå skyn - jag längtar att få komma tillbaka till sommaren!

Så här hittar du till Långnäs Gård:

Efter Lidingöbron kör mot Elfvik. Ca 10 min bilfärd.
Buss 204 från Ropsten, hållplats Furutorp.
Butiken är öppen torsdagar och fredagar 11-18.
Lördagar 11-15.

12.12.06

Julkortsutmaning!

En Fröjdefull Jul och ett underbart Gott Nytt år
kära bloggvänner önskar fru Anna


Utmaning eller utmaning; kort och gott så visar vi som vill upp våra hopknåpade julkort! Här kommer mitt och det ska bli ett sant nöje att få se era! Hojta gärna till om ni lagt ut en bild, jag vill inte missa ett endaste ett - jag vill se alla :D!!

Uppdatering 13 & 14/12 & 20/12: Jag är verkligen imponerad över alla er som hoppat på julkortsknåpandet, ni är så duktiga och kreativa! En stor eloge till er alla - ni har gjort underbara julkort! De som har gjort julkort är: Karna, Tette, I min vackra värld, Nilla, Sol, Ljuvligt hemma, Lotta, Hummmlan, Hanna , Hulda, Marie, Bortaboijn, Anna, Nina, Anna, Malin, Lusthuset, Pysselbloggen, Lina, och Tomtens dotter.

Ute regnar det...

...och nästa söndag är det julafton. Det här är första året jag knatat omkring i en tjocktröja och inte plockat fram vinterjackan... Det är rätt svårt att förstå att det snart är jul när det mest är som... en blaskig mars ute. Men jag får gaska upp mig, i morgon är det Lucia och det ska bli hur skoj som helst att få kika på julkort på era bloggar! Hm, det kanske är dags att starta upp "photoshoppen" då!?

Glad Lucia

9.12.06

Blomsteränglar

I år kommer jag låta mina ilsket julröda julgranskulor vila.
Den här julen vill jag ha en söt, vit julgran i gammal stil!
Vita smällkarameller, en diskret ljusslinga och söta
blomsteränglar från Cosas får ringa in julen hemma hos oss!

Hur gör ni - har ni samma julgransprydnader
eller byter ni år från år?!

Uppdatering: Malin besök gärna Cosas, snören är på väg ut till butiken!
Karna vill veta hur man gör en smällkaramell, här och här finns beskrivning!!
Å vill man inte pyssla själv så har ju Cosas underbara "smällisar"!
Min toppbild på bloggen är väl bevis nog :D?!

Bilder: Anneli för Cosas

8.12.06

Spänning!

I dag är en spännande dag här i stan! Ni kanske kommer i håg vår hall? I dag kommer en kille och lägger in trägolv och avslutar vårt väggpanelbygge. Vi bet i det sura äpplet och insåg att det inte är några hantverkare i oss. Vi vill bara få det klart... Äntligen en bit närmre den där drömbilden vi har om lägenheten!! Dessutom sänder jag varma tankar åt makens håll idag - han ska prova att ta körkortsteorin igen. Det är väl 6 gången nu, och jag hoppas att det blir 6 gången gillt! Jag tyckte själv att teorin var svår och som dyslektiker är det ju nästan hopplöst...

Jag hoppas och tror på dig raring!

Uppdatering: Nää, det gick inte hela vägen den här gången heller. MEN, nu är han nära, bara tre poäng från målet! Så nästa gång så!

Bilden: Vackra julprydnader från Greengate

6.12.06

Julkortsinspiration

Roade mig att söka på christmascard och christmas cardflickr.com - man inser snabbt att ett julkort kan se ut hur som helst! Prova gärna att söka på vintage card, här hittar du massa skoj och sockersöt inspiration!